Monday, December 22, 2008

Pakaian FORmaL & Kureng NoRMaL


hmmm..ok...bagaimana mahu start yea...ni bukan kes cm kes Csi tuh...jauh sekali cm siri nUmb3rs...kat AXN... kes ni sebenarnye kes biase...cume saje aku nk buat ia jd luar biase sikit.....lol... HOwt2 CoLd.

semlm aku ade presentation BML. tajuk dia Credit Card. macam biase lah..aku amat lah kadang-kadang sekali dtg tepat pada waktu kelas aku. eh bukan kadang-kadang..tapi jarang2...aku dtg awal ke kolej. lol. mungkin aku drive lmbt sgt..sebab tu aku sellu lambat kot.... [kononnye. pdahal selalu drive cm org gile...sebb dah lewat.]

nk dijadikan stori, si anak2 aku ni, erm bukan anak2, tapi anak4 aku ni, sorang je adik aku, yg lagi 3 anak pak lang....merengek, merayu, menangis nk pi umah nenek meka....eeeeee...sakit telinga aku.. dah ar aku tak readi ape2 utk presentation sibuk nk pi umah nenek aku..budak2 ni TAK FAHam btol perkataan "tunggu kejap!"

Last2 tu aku lewat jugak...aku terpakse drive laju2 sampai terkejut beruk budak2 tu tgok aku drive laju...sume makin cm devil, "kak drive laju lagi..kalau teror buwat la drift.." hek beliau...last tu aku jerit. "diam laaa....pasal korg ar aku lambat..baik diam..kalau tak, aku soh korg jalan kaki pi umah mak nenek." hahaha....walaweh kejam gile ayat aku...tp budak tu dah biase...aku ni mmg ah pandai ugut....tapi tak berani pun nk buat....lol.

pas aku drop budak2 ni kat umah nenek aku, aku drive ler ke kolej pulak. pergh...kambeng btol....pasal high heel yg aku pakai ni, 2 kali keta aku mati kat simpang nk ke jalan seberang.... budu!! len kali aku tak nk drive pakai kasut tumit tinggi! NO way!

lepas buat presentation...pn kala cakap.... "ayat u bagus, BM u tersusun, Suara u jelas, Kuat, Alat bantu yang baik, Lukisan yang menarik, Hari ni saya tak nampak suwaibah...tapi sy nampak macam Lecturer yang mengajar subjek kad kredit kat depan. semua nye baik pasal awak." Oppsss....tak tahan jeh..kne puji....Pn.Kala, kalao berat badan sy naik malam ni, ni sume pN. kala punye pasal sebb buat sy kembang...Lol....

oppsss....tersegan lah plak....erk....korg jgn ah jeles lak ngn aku...hahahaha....pastu cm biase lah aku attend kelas non stop...& & & aku ada daNCE PRACTISE.....mak dato'....aku dah la tak bwk baju xtra, tak bawak kasut xtra...last2 tu terpakse lah dance ngn pakaian Formal aku ni.....
hmmmm ade lagi setengah jam je lagi utk practise ni...aku punye perut..pergh...dah nynyi lagu dondang sayang da ni.... dah la dr pg tak makan....lapar gile....aku n member aku ni pun pi la cafeteria kat swimming Block..tempat aku sellu lepak ni..... sebenarnye...kat cafeteria ni tempat skodeng org tgh swimming lol...tpi...weyh aku baik ar...korg ingt aku jahat sgt ke skodeng meka...aku makan je kat situ...dah sampai kat cafeteria ni, aku tgok la makanan hmmm...nasi briyani...nasi campo, nasi ayam, roti canai, roti jala, jala ikan...sume ade... wahhh....terbuka meluas selera aku nk makan....

Lepas tu tetibe....alamak...potonG line btol ah mamat ni...aku elok2 berselera gile ni terus zuuutttt..mati selera aku. ni sume sebb aku terpandang satu group budak masscom. hmmm... ks & de Gang.... agak pelik kan...tp klo korg nk tau KS ni lelaki n bukan name sebenar....aku tak taw nme sebenar dia....tp waktu aku sem pertama dia ah satu2 nye member aku yang satu kaum n budaya ngn aku..lgipun dia dah sem 2 time tu...sooo..ape2 pasal kolej aku tanye dia... tapi tah cmne kitaorg ni lost contact plak....

so lepas aku nmpak budak ni, n budak ni terperasan kewujudan aku kat situ, aku pun terus tarik tangan member aku ni, keluar dr cafeteria n pi la dance room kitaorg....member aku ni pun satu..bising gile mulut dia..tanye kenapa aku tak nak makan....nk je aku tutup mulut dia time tu..dah ah lalu belakang KS lagi budak tu nk potpet2..tanye nape aku tak jd makan..padahal aku dah kelaparan gile time tuh....

pastu aku pun dance la ngn pakaian formal je bertumit tinggi, dance...bukan menari pocho2.... ni menari hip hop, kiss2, n rock n roll.... pergh...sakit gile kaki aku.....dah bengang sgt aku tanggal kan kasut aku tu...n then dance berkaki chicken....lol....kaki ayam la!!!
hahahha..pas dah pkol 6 fiona pun membenarkan kami pulang dengan gumbirannya....aku pun drive....amik ank4 aku ni kat umah nenek aku....

itu je la kesnye...aku hanya kelaparan....tapi cite ni pjg kan? ish.....tu ah..aku ni payah sikit...klo dah stat ckp, payah nk diSTOP kan....so jgn trigger mood aku utk bercakap...lol

4 comments:

ARC said...

haha apsal u xlalu ble nampak rozi tu?

adibahrisha said...

erk sebb nnti pecah rahsia....

ye ar..u tak bc ke betapa berseleranya items kat cafeteria tu...klo ikot hati perut i yg tgah lapa tu..nk je i amik sume items tu...dah lapar sgt en...

so nk cover cun kononnye, lupekan je la...i sangup kelaparan dpd dia nmpak i tgh mkn...huhuhuhu

yazit shah said...

LOL. wut a nice writing. simple. ez 2 folow. & funny.

adibahrisha said...

aha..thanks.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...