Monday, December 8, 2008

RM 10, Twilight, Aku & Edward



Selamat bertemu kembali diruangan siber. {Sarang labah-Labah}
Tajuk Blog aku pada hari ini ialah 3T,1A.1E.
Cececeh.... macam result SPM pulok.
 
By the wayd, 3T1A1E is stand for
 Ten Ringgit, Twilight, Touch n Go, Aku, & Edward.
Nak dipanjang kan stori ni, gini jela, Selamat membaca ok.

KHAMIS, 27 Nov 2008 - Kuala Lumpur lebih spesipik GOMBAK, KLCC.
{betol kan format PAPER aku ni? lolz..hahaha}
ok. semlm aku datang Lecture BISA pukul 3-5pm.
Disebabkan kelas ini selalunye BORING jd aku buat keputusan utk dgr radio sepanjang
Lecture BISA [Business Information system and Application]
so bisa2 aja dong utk dgr musik!
No Probe punyaaaalaaa oppsss ye ke?

OK dah 2/4 masa BISA tibe2 iklan dalam radio tu menyentakkan gegendang telinga Beta ni...
Dia kata, Twilight The Movie, tayangan serentak 27 Nov 2008 diseluruh Malaysia.
Dengan automatiknya aku terkuatkan Volume aku di Lecture Hall...

"OHHH MY GODDD.....EDWARD!!!!" 

Ooooohhhhhhhhh Tidakkkkkk...malunya...
dah la aku duduk paling depan....
bukan setakat kerusi depan je..
malah aku duduk depan2 lecturer aku........
aaaaaaa......Kantoi.....kantoi...Kantoi.....
Tapi lecture aku tak taw aku dgr radio hahahaha
Sebab aku kan pakai tudung LOL

{Jahat..jahat....tak sangke upenye aku ni jahat and nakal gak skang ni}
[sebenarnya aku mengaku aku baik] Tettttttttttt
ok lepas aku tercakap kuat2 tu....lecturer aku ni angkat kening dia then,

"Yes girl, u wana share something with us?"

aihhhhh Lecturer aku ni, potong betol la!
"errr..no miss. im so so sori..i didnt mean to......."

tak sempat aku habiskan ayat aku lecturer aku dia potong line pula.....
"Never mind..ok class we start again the lecture.....blablabla..." 


Lepas tu aku dah tak boleh concentrate dah kat kelas.
 Ah, tak kisah la!!
Yang penting by hook or by crook tomorrow aku akan tegok jugak TWILIGHT.....
klo aku nk something aku akan dapatkannya....yang aku tahu, aku mesti tgok Twilight. MESTI!!!!


So the next day bile aku bangun dari tidur,
aku kemas rumah,
Buat routine aku,  iron baju~~~
ye la dah NEKAD sangatkan nak tengok Twilight ni...
Lepas tu aku checklah purse Aku.....
Alamakkkk.......macam mana aku boleh lupe????
aku sekarang ni mengalami masalah kegawatan ekonomi Akibat daripada Inflasi!!
 
 Dalam bahasa Macroeconomi nye,
According to Graph Real GDP, If our SRAS is bigger than LRAS,  Kita akan mengalami inflationary gap!
Or Unemployment rate is smaller than Natural Unemployment Rate [U smaller than Un]
Meaning If our supply is lesser so we have to minimize our demand!
Get it???

 aku kan tak koje lagi..
So supply money from my parent sikit....
So aku kena kurangkan demand2 aku.
Padahal aku tak demand banyak pun!

Pagi itu dlm purse aku hanya ade RM38.00....
Ni belanja aku untuk 2 hari lagi
So since aku ni dah Nekad sangat nak tengok twilight walau ape pun yg berlaku.
 Jadinya, aku peruntukkan RM10 only for movie ticket!

Since aku drive to Stesen LRT Taman Melati, and use Touch and Go for ticket,
So I don't need to use money la....
Walaupun kosnye tetap ade..tapi tak namak la...
Ni dipanggil kos Implicit...hahaha
So another 28.00 boleh spend the next day...
Ok, aku dah berjaya selesaikan masalah kos.....
aku pun drive dgn laju nye pkol 10.30 itu....ke stesen Putra.
Oooppss, tak da parking la pulakkk time tuuu....
So aku letak je la kat mne2....tepi jalan area Stesen tu....huhu..yang pentingnye itu bukan ZON TUNDA....hahahaha kalau tak...habis kne tarik keta bapak aku....

so blablabla..aku pun sampai ke KLCC....TGV.
Twilight 1.30pm.
Oh thanks god tak ramai yg beratur time tu....
so aku beli tiket OMG...tempat FULL......
and again thanks God.....aku seorang je....
sebab tinggal 3 je tmpat kosong...itu pun sume untuk single2 punya seat jeh....huhuhu....
so aku ade lagi about 2 hours plus minus....
so aku lepak kat kinokuniya....hmmm lepas tu aku nmpak Stephenie meyer keluar kan buku baru
Tajuk dia Breaking Dawn.....
Oh..mahalnye.....tak pe2,
aku dlm proses nk beli satu set buku stephenie meyer ni..
huhuhu...sebabnye mudah. aku gilakan Edward Cullen.


10minit more to go! So i decide to queue for popcorn.
Menurut perancangan awal...aku hanya dibenarkan belanja RM10 je...
Maklum lah bukan cuti2 Malaysia je ade bajet!
Tengok wayang pun mesti ade budget yang TETAP!


Tapi bila difikir-fikir balik...ala....
Tengok movie, tak best la kalau tak ade Pop Corn and Coke...
So bile beratur tu, Hoiiii bikin panas hati aku je.

Ada satu Group manusia ni....Ish...beraturnye sorang....lepas tu sorang soh beli kan popcorn...
lepas tuuuu sorang lagi...sorang lagi...
Oiiiii....sampai bile turn aku ni???
Bengang gile hati jantung aku ni....

Tapi disebabkan sabarku masih banyak, So okayyyyyy aku tunggu je la.....
Walaupun dalam hati walau ada taman pun, tetap ada BARA api!
Panasss Panassss!!!!





So aku pun tgok la movie tu...
YA TUHAN....tak dapat aku bayangkan betapa bestnye....movie ni......
Apa yang aku baca...and ape yangg kat movie ni......
Memang diluar jangkaan.
Basically I dont have much expectation, and Yes, The movie wasss superb!!!

Most of the girls in the Cinema was screaming out loud and Yes me too!! LOL
They are so gorgeous! So beautiful, the love story was awesome!
You can see how gorgeous Edward is! 
And I love the way he smile to Bella, the way he wanted to know her more and more. 
Since he was not be able to read whats on Bella's mind. 
Bella are super Cute, and Messy! 
JACOB! He is totally cute and cute! LOL

I was soo crazy about this movie! 
And I love Twilight soo much!!!!
Worth every Penny I spent today!

Whatever it is, I already watched the movie at the first day the movie released!
And whatever it is, I already know the way Edward look at Bella,
If you read the book, Im sure you cant imagine, how exactly someone who is very protective enough look at someone he love so much! See I dont know how to describe this. That is why, you need to watch the movie!

Last but not least....Thanks sebab luangkan masa anda membaca BLOg aku ni....

MerCi Beaucoup....dalm bahase melayunye Terima kasih....n Thank u so Vero MucH Yah.....



Salam Chenta,
aĐiβaRisHa.




1 comment:

natasya alia. said...

klu dh mnt nan 1 thing tu, usualy nye cm2 la prgai nye.

tp cte tu mmang best ken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...