Sunday, December 27, 2009

did love make u talkative??





pepol, have you ever fall in love?
wat do you feel?
is love make ur heart jumpin?
or make it calm?
or u didnt feel anything...

Pepol, have u ever missed someone?
how does it feel?
is missing someone make u feel sad?
or make u happy?
or even worse u didnt feel anything?

Pepol, have u ever cry for love?
how bad is your sad?
is cry for someone we love is so painful?
or is it make u feel relieve?
or u cry because he didnt call u for a minute?

oh pepol, may i ask u few more question?
did ur partner make u feel happy?
did he complete u?
did he spend as much as he can with u as my partner did to me?
did he make you fly?
did he make u smile as rainbow after rain?
did he make u feel you're the best lover he ever met?
did he make u want to hug him forever?
did he make u feel safe with him?
did u feel the same as i do?
do u?


pepol, i was sooo curious!
i never fall in love like this before,
i never feel as someone can actually filled me,
complete me as i own everything,
make me warm whenever i feel cold,
make me smile whenever i feel sad,
make me feel like i own him,
make me feel like want to hold him,
make me feel happy every second of my time with him,
and make me feel full of joy to the power of trillion!

how can some make me feel like this?
is this called the power of love?
did love is powerfull?
or love dont have power?
tell me something so i can stop asking more..

pepol, i dont need to wait for him to ask me how strong is my love for him. i can tell him everything everything that he want to hear.

Darling, as i said before, everything i have was yours. and if i only own love it was you! and stop laughing cz i wasnt as sweet talker as juliet. i was me. and i was so happy as he can accept me and take me the way i am.

thanks darling.

Thursday, December 10, 2009

Guilty

salam semua.
5.15am malaysia.

Guilty. Rase bersalah sangat-sangat, yg lebih tepat dengan situasi aku kali ni ialah, perasaan YANG TERAMAT SANGAT bersalah menyelubungi hati aku. sampai hati aku rase pedih dan sakit, rase macam ade orang remuk-remukkan hati aku. sedih sangat macam ni.

im sori, honey.

officially,syg nk mintak maaf kat awak buat awak tunggu sy for the whole night. syg mmg restart computer. tp tertido, and tak sedar.and first time sy rase bersalah sampai tak tau ape yang saya rasa sekarang ni. sedih sangat. first time saya tertido and bangon dengan rase bersalah sangat kat awak.

semalam aku happy sangat dengan darling. we spend our day together dengan adik2 dia and i dont mind cz i love his siblings too.. we're holding hand. starring at each other like no one had a great time like the way we spend our time yesterday.

and i dont know why, too tired until fall asleep malam tadi. darl, hope awak maafkan saya. pasal nose awak yg bleeding semalam. saya pun rase saket kat sini. kenapa awak tak kejutkan saya, tu yang saya kesal sgt.
and.......

yes pepol,
im in love to this guy.
i never had feeling like this.
the way he pampered me,
love the way he love me,
accept me the way i am,
and i couldnt help it to not to fall in love to this guy.

Darl, im not usually a sweet talker person. yeah, u know that right? but u changed me. now, more open to say that i love u. love u more than word that i can say. i dont know how to express this feeling. but i really do love u.

sori eh pasal malam tadi sebab tertido. ok fine nanti sy belanja awak ice-cream eh.

dedicate this post to him

love,
sayang.

Friday, October 2, 2009

main masak-masak.

Pagi tadi aku dilanda saket perot yang teramat. perut aku spin mcm mesin basuh. saket gile i tell u! untuk hilangkan saket aku sambung balik tido aku.
bangon dari tdo area pkol 12.30 tu aku garu2 kepala dulu. Tak tau nak wat pe. Bangon2 je blurr gile.

Kali ni, aku saket perot agy. tapi aku tau ni saket perot takde sebab lain selain dr mengalami kelaparan tahap global...

aku nak pekena nasi lemak. since time tu dah tengah hari. aku dah takde nafsu dengan nasi lemak. aku nak sesuatu yang aku boleh cepat sediakan. tapi aku taknak makan fast food. ie; Mee maggi?? NOnonono...~~~

Abg ckp, fast food tak baik untuk kesihatan. ecececeh.

Hmmm da tak tau nk masak pe. so g dapor kluarkan barang2 untuk masak bihun goreng. tu je kot makanan yang cepat disediakan dan yang penting sekali ia bukan fast food!





Erm klo korang nak tau resipi dia juz buzz me k. HUHuhuhu.. Secret recipe ni...takleh di publish.
hahaha mangkok hayun tol!

Selamat mencuba!

Thursday, October 1, 2009

Fallen love to someone i never imagine to fall to.

hello people...

erm should i start my reunion with an apology? oppss sori, kebelakangan ni aku busy gila. nak on9 pun tak sempat. ini kan nak menulis.

ecececeh tak tau la kenapa tak sempat sangat tu kan? aha yang penting nya kini aku nak kembali aktiv disini. menulis dan menulis.

ok, berbalik pd tajuk diatas. erm aku nk announce yg aku dah pun jadi hak milik seseorang yang aku tak pernah terfikir langsung akan menjadi milik dia..

well, he's a nice guy. rajen, aha tak nak la puji dia banyak2. tapi tu la dia.
aku harap dia sabar ngn prangai aku yg banyak songeh ni. huhu. korang doakan la k.


Monday, July 27, 2009

I wont ever forgive u! NEVER!

ya allah. kau sabarkan lah hati aku.


menggelegak, sungguh aku tengah marah. Marah yang amat sampai nak nangis. sungguh!! Sungguh!! Sungguh aku benci kau! Rasa memang aku nak je tampar ko tadi! nasib baik la aku waras lagy. kalau tak memang da sebiji penumbuk kena kat mata ko!


eh korang gambar ni 200% bukan muke aku!

My Bro.

salam.

hi korang. maaf eh sebb da lame btol tak menjengah dalam blog ni. sebenarnya aku memang busy dengan assgmnt2 aku. sem ni baru aku rasa macam seorang pelajar, yang menjalani hidup2 yang penuh dengan warna2 dikolej.

bunyi macam menggembirakan. tapi secara realitinya aku hanya nampak bayangan hitam. kelabu. sungguh meletihkan. acap kali aku mengeluh. tapi tiada siapa yang mengerti melainkan mereka yang menggalaminya.

oklah. berbalik pada tajuk blog aku malam ni. aku dapat inspirasi menulis malam ni daripada bro aku sendiri. pelikkan. sejak bile tah aku ade abang. tapi ini abang lain. he's my adopt brother. Syarifuddin yahya.

sory bro tak minta kebenaran u, utk tulis pasal u kat blog i. sebab u da lama menghilang. hahaha.
ok kita pergi zaman silam plak. flash back macam mana aku leh kenal ngn bro aku ni. dia tu abang sepupu kepada ex boyfren aku. so knl2 tuptuptup jadila abg angkat aku.

da bape tahun tah. almost 5 years kot. aku memang anggap dia mcm bro aku sendiri. aku rasa mcm aku ade abg. macam korang rase la. jd aku tak perlu jeles kalau ade orang yang nk poyo2 lagi yang mereka ade abg sebb aku pun ade abg gak.

Dia banyak bg nasihat kat aku. and aku banyak ikot perangai dia, hahaha. macam memang dilahirkan utk jd adik dia. hahaha. aku ni pemalas, ikut prangai bro kot. tp headbrain aku ade pusing2 sikit. tp bro tak. dia punye headbrain memang genius macam jimmy neutron.


ape lagi ya, bro ni kadang2 menyakitkan hati gak. sebb dia ni jenis lembut. aku plak jenis kasar. bile aku soh dia marah aku, dia sibuk puji diri dia. dia cakap dia ni sweet talker. tak leh marah2. eeeeeeee time tu memang aku rase nk sekeh je pale dia. sebagai seorang abg mereka perlu lah sedikit garang and tegas. am i rite? tapi bro tak. dia baik!


Lagi, erm bro aku ni seorang yang jiwang atau aku memang tak faham ngn perangai orang dewasa2? korang tak tau, status dia kat facebook pergh bikin mate pusing2. tapi aku terima ia sebagai kelebihan bro. wink ^,^


Lagi satu, walaupun bro jiwang, tapi dia selalu mintak nasihat 'cinta' dr aku. hahaha ape la u ni bro, mana la i ade bakat jd 'DR.LOVE'. lol. tapi takpe, walaupun aku takde bakat, aku tetap bagi sedikit tips2 utk bro. special utk dia je. orang lain yang nk dptkan khidmat nasihat diminta buat temu janji dulu ya. haha
Ape2 pun aku bangga sebb ade bro mcam dia.

ok la itu shaja buat masa ni. ade sape nk berkenalan ngn bro aku? ah, datang la ke sesi temu duga nanti ya.
salam. adios amigos.
.

Thursday, July 9, 2009

1234

hey korang2. erm sehat ka? erm tatau nk cakap pe. jz nk bgtau yg kebelakangan ni busy gile tahap babun dilautan ahhh...memang superb busy. hehehe tapi ended up dengan on9 je tiap malam. Ceh, memang taleh harap toi ah aku ni. tp takpe. janji kita happy.

erm sebenarnya aku tak tau nk tulis ape. but aku promise, bile aku free, aku akan study balik entry2 aku sebelom ni. sebb aku dah lupe macam mana nk menulis macam dulu lagi. Headbrain aku mengalami masalah sikit buat masa ini. sebab sem ni memang aku agak ke-busy-an.

well arini khamis. esok jumaat kls full dr pagi ke petang. sabtu aku ade program MAISA. well i don really know wat MAISA is all about. later on saturdy nite i'll write about it.

sekarang ni aku jz nk remind myself yang i've 4 thing to do before i sleep.

1st--> Do improvement on Function in GSC webpage.
2nd-->Find info about MAS vs AirAsia
3rd--> Calculate Ratio on Cocoland Bhd.
4th-->on9

oh tuhan..... heheh tapi kalau korang nak tau, ke-empat empat kerja tu aku skip . sebab aku da ngntok. well nite pepol.
Adios amigos mucachos berambOSH

Friday, June 26, 2009

cryin inside

salam. let me go straight to my point.

im not sure is it me who writin diz entry or another person inside me. im not sure whether now aku ni Suwaibah atau adibahrisha. *confused. macam kes jacob n warewolf.

entah la kenapa semenjak dua menjak ni. aku lain betul. mood aku sentiasa berubah, oh tuhan ini hormone punye kerja ke ape entah. binggung aku dibuatnya. sedih betul. serious! macam tengah berperang. hati aku kacau! jiwa dan minda aku serabut.

aku hilang punca. memandang blog macam tiada perasaan. entah kemana sayang 'menulis' ni hilang. 'Idea' entah bercuti kemana. 'kata' hilang tak de tanda. 'gurau' ku kaku kekok kelu. can some one show me guide me or gimme back my life.. i need 'me'! exactly 'me' like few month before. i need myself. bukan diriku yang kini. aku mahu yang haritu punya.

korang ada jumpa kat mana2? bagi ah balik diri aku yang dulu, aku tak nk jadi macam ni. moody sad all the way. aku nak diri aku yang pandai buat lawak tu. aku nak gelak. i feel bad kalau aku macam ni. sad sad moody moody takde perasaan . sensitif, tak sensitif.

aku takut btol. takut dengan keadaan mcm ni. korang bglah idea mcm mana aku nk cope dgn probe macam ni. plz pepol tell me wat shod i do.

Thursday, June 18, 2009

College Traffic news



Hey pepol. oh well aku tak tau la ape kne nye dengan aku malam ni. kerjanya nak marah aje!!! eee...geram! aku geram dengan semua perkara disekeliling aku hari ni!


pertama sekali dan yang paling Top Meletup! dalam kolej aku Jammed!! hey pepol, aku tak pernah lagi dengar ade kolej jammed. kat luar kolej jammed aku tak kisah. ni dalam kolej!!! Oh my God!



Pagi2 seawal 8 pagi. jalan ke kolej aku jammed!





sejak sebulan lepas, kolej aku jammed selepas kemasukan junior. aku tak tau la banyak sangat student loaded ke atau ape. memang kereta berlambak. kat blakang kolej sampai takde parking kosong dah. all full! kawasan TUNDA, pun dorang parking keta dorang.


ALASAN? NO parking! Luar Depan kolej. Oh tuhan, memang! kiri kanan jalan penuh kereta. Dari sebesar-besar MERc, BMW, Mazda, Pajero, CRV, honda hingga la ke kancil...tu kes tak de sticker laa... so memang totally tak leh masuk dlm kolej.





bile masuk dalam kolej...ni lagi satu kes..bikin panas je, jammed! nak masuk kolej je jammed. memang harapan laa nk dapat parking! Tempat Parking yang seluas 2 kali besar padang bola sepak FULL! Parking 3 kali besar padang bola, FULL!





parking in front of Library! Damn, FULL! so where else? ah parking belakang..OPsss..no student vehicle are allowed to enter! tak payah cakap. Pun FULL dengan kereta STAFF!


So kini tinggal kiri dan kanan jalan kolej yang jadi mangsa. Tempat yang tulis NO PARKING, jadi sasaran Parking. hahaha kelakar je bile semua kereta tu dpt surat cinta KAler pink dari Mak guard dan kereta mereka di RANTAI. hahaha kuang kuang kuang.



semester kali ni, memang banyak kereta dapat sticker. Yang peliknye, da tau parking LOt tak cukup kenapa la mereka kluar kan sticker banyak sangat? susah tau nak cari parking.

setiap petang nak balik pun jammed jugak. tadi bape minit tah aku amik untuk kluar dari kolej. padahal tak lah jauh mane parking lot dengan main entrance. Kim cakap, aku jalan kaki lebih laju dari naik kereta. ahaha

sabar je laaa....








itu sahaja berita traffic pada malam ini,

berita disampaikan oleh saya.


salam.


Adios amigos

Tuesday, June 16, 2009

forgot how to chill.

dear pepol. sori da lame aku tak update blog ni. hari-hari ada je benda aku nak tulis kat sini but, i dont have enough time to do so..never mind.actually nothing more to say bout me.my life...pepol surround me, sometimes timbul, sometimes tenggelam...ade yang hilang, muncul kembali..ada yang hilang, hilang terus....so dats about them and i dont want to huhahuha about them too much.
Yes! i do hurt a lot kebelakangan ni. got lot of asgment,coursework,presentation, which i hate it so much. im so busy yet i don have enough time to rest, class very pack, i don even have break time....i mean dont have enough breaktime to take lunch and breakfast.
i do have back problem, terseliuh when i was in my holiday, 2weeks ago. and its sooo saket, i cant bend my pinggang, and some more i go to gym angkat berat, lagy bertambah saket tulang blakang aku.
And and my gum is swollen, mom said i didnt take lot of water, so badan aku kekurangan air, dats why ia bengkak. Actually my gigi want to tumbuh dats why bengkak.but, i didnt tell my mom about my new gigi...afraid she ask me to go to see dEntist. whoaaa...
what else can i tell here eh....erm about ... about ... ahhh...2 days ago someone ask me about am i single?? hahaha hey pepol, yes i do enjoy my single time...Actually not yet find someone special or maybe i don have time to find new one. korang carikan la eh...
ok STOP...stop...STOP!!!
 
back to this entry title. "Forgot how to Chill." yeah, i think so, i forgot how to chill out. mybe sebab aku busy sangat, aku macam lupa untuk bergurau..no more Piranha Spa, Rabun derian, Kambeng laut, [p/s: some people know laaa how i behave before this]
hurm i hate when i forgot how to smile, i hate i forgot how to chill people. Aku macam kehilangan sesuatu. Inspiration maybe. hilang inspirasi untuk bergembira. hidup aku macam kosong. Nonono not exactly empty but theres something wrong somewhere about my mood. Yang pastinya aku benci keadaan dimana aku sangat moody, muka ketat, tak senyum, tak buat lawak. i hate it so much u know...
i pray to God, please give me back my happiness. i need it. beg for it.. Amin.
oklah pepol i tink dats all for today. sebenarnya masih ade ayat2 didalam hati dan jiwa aku untuk aku luahkan kat sini. cuma aku rase its not the right time yet i might regret it. Yes it hurt, when something dat i really want to luahkan to someone, but i cant. i cant do so. i don have any strength... Nonono i really dont know how to write what i feel. its really hurt!
salam.

Monday, June 1, 2009

Only One.

Awal pagi tu lebih kurang pukul 3 pagi hari sabtu or jumaat im not really sure. aku masih dihadapan Computer, Chatting, Readin my follower entry, and listen to Rossa song.

Aku tak tau apa masalahnya aku memang mengantok sangat cuma aku memang sayang nak tinggalkan keyboard aku. jadi aku masih on9.

'ah esokkan masih cuti. tak salah on9 dengan kawan2.' detik hati aku.

Tiba-Tiba aku rasa macam ade perasaan yang meronta-ronta. tangan aku pantas menggenggam mouse dan aku click ke myspace seseorang. dia mungkin tak tau, tapi aku adalah pengunjung setia myspace-nya yang jarang sekali di update oleh dia.

"kawannya bertambah lagi 1." kata aku perlahan. dahi ku berkerut. seperti yang aku ckapkan tadi, aku sentiasa tahu perkembangan myspacenya.

aku ingin view new frend dia. tapi tiba-tiba mataku terpandang satu perkataan. yang membuat aku terkedu. Aku bukan la kecewa tapi aku.... hmmmm...
'huh.' hanya lah satu keluhan berat. aku cuba bernafas. payah sungguh.
ini bukan lah tamparan hebat bagi aku. aku hanya tidak tahu, apakah ia. sangat asing perasaan tu. Freak. Weird. aku tak pernah rasa macam ni kot.

status: in a relationship.

Whoaaa....hahahha no komen..no komen....aku da speechless da skang ni. aku ingat aku mampu ceritakan kisah seterusnya, tapi aku tak kuat kot. aku rasa baik la jadi rahsia je, aku blurr. really blur. aku nak cerita cite ni dengan lebih lanjut lagi, but no one, no One can understand.

Its hurt. i didnt feel anything. but diz time seem very hard for me. i feel empty.




  • Only One by yellow card.


    Broken this fragile thing now
    And I can't, I can't pick up the pieces
    And I've thrown my words all around
    But I can't, I can't give you a reason

    I feel so broken up (so broken up)
    And I give up (I give up)
    I just want to tell you so you know
    Here I go, scream my lungs out and try to get to you
    You are my only one
    I let go, there's just no one that gets me like you do
    You are my only, my only one

    Made my mistakes, let you down
    And I can't, I can't hold on for too long
    Ran my whole life in the ground
    And I can't, I can't get up when you're gone

    And something's breaking up (breaking up)
    I feel like giving up (like giving up)
    I won't walk out until you know

    Here I go, scream my lungs out and try to get to you
    You are my only one
    I let go, there's just no one who gets me like you do
    You are my only, my only one

    Here I go so dishonestly
    Leave a note for you my only one
    And I know you can see right through me
    So let me go and you will find someone

    Here I go, scream my lungs out and try to get to you
    You are my only one
    I let go, there's just no one, no one like you
    You are my only, my only one
    My only one
    My only one
    My only one
    You are my only, my only one

itu je la. adios pepol.

Friday, May 29, 2009

Moyang Vs Cicit.

heylo pepol. how how how? da habis gelakkan aku pasal donut aku? sekarang ni stop2 la gelakkan aku. korang jangan terkejut one time nanti aku bukak kedai donut. Macam dunkin Donut tuuu.. tunggu je laaa...

Post aku kali ni ialah berkisar tentang 'Moyang vs Cicit'. Korang mesti terkejutkan aku masih ade moyang. untuk pengetahuan korang moyang aku masih sihat walafiat. alhamdulillah. aku memiliki 3 moyang. 2 moyang dari belah mak aku. dan 1 moyang dari belah ayah aku.

  • Moyang aku dan adik saudara aku.

MOyang aku yang Fan Man Utd ni, MOyang belah mak aku. Rawi namanya. dia ni sangat la rajin. dan yang paling aku suka tentangnya ialah, dia kaki bola macam aku. hahaha. cakap la apa sahaja perlawanan bola. dia memang tak pernah tertinggal untuk komen dan tonton perlawanan tu.

Well hari ni aku nak cerita tentang MOyang aku yang merajuk dengan kekalahan Man utd pd 2 hari lepas. hohoho kesian dia merajuk. mogok tuuu tak nak cakap dengan orang. ni semua gara-gara jersi merah yang kononnye ada 'ONG' bagi moyang aku.
Tadi pukul 10malam aku kerumahnya. nak tengok dia merajuk lagi ke tak. dia sedang duduk bersama nenek saudara aku diruang tamu.

"Wa, macam mana Man Utd da kalah. Wa ok ke?" tanya aku. 'Wa' bermaksud 'Atuk dalam bahasa Bawean, Indonesia.

"Entah la...Barca tu main tipu. Macam mana dia boleh menang." Wa masih tak puas hati.

"Dah la tu Wa, da kalah nak buat macam mana. Nanti2 menang la lagi. Barca pun power la Waaa.." Aku cuba memujuk. Tapi dalam masa yang sama aku tetap sukakan kekalahan Man utd. hahaha [ gelak jahat ]

"Maaareh kalau kalah lagi bah, Wa nya ni asyik susah hati sebab Man Utd kalah aritu." kata nenek saudara aku. [maksudnya, habisla kalau tak menang lagi, nnti dia asyik susah hati je.]

"Nanti ada bola lagi Chelsea lawan Everton." kata moyang aku. aku tergamam. Mak aih..power gile orang tua ni. aku pun tak tau ade match chelsea. dia boleh tau. power2.
"Dah la pergi balik. kau layan wa ko cakap pasal bola, sampai esok pagi takkan habis. Wa kau ni macam Wartawan bola. semua dia tau." Aku senyum pada nenek saudara aku. haha betul jugak tu. Moyang aku da dia stat cakap pasal bola, susah pulak nak diberhentikan.

apa-apa pun kesian moyang aku. Kalau la Man utd menang. dia mesti happy. vudoh betol la Man utd tu, macam mana tah main sampai kalah. aku pun anti jugak dengan Man utd, tapi aku lebih kesian kat Moyang aku. aku tak kesah kalau Man utd menang asal moyang aku bahagia. hohoho


****************


2, 3 kucing berlari,
sekali ku cari, sume pergi.


imran yang pakai baju grey. yang kaler merah tu Bacy. our cousin.

Pantun ini imran ulang berkali2 di dalam kereta petang tadi sewaktu kami dalam perjalanan ke Pasar Malam, Taman Melati. dalam hati aku tergelak gile2. ape kes la mamat ni ulang pantun 2 kerat tu berkali-kali. tak faham aku dengan dia tu. hahaha


itu sahaja untuk hari ni.


Adios.

Thursday, May 28, 2009

experiment Donut

hey pepol....sudah-sudah laa cakap pasal bola. Man utd da mmg kalah. haha tak leh nk wat cmne kan. untuk meraikan kemenangan Barca, aku tibe2 terasa nk makan Donut. tp aku malas nak pergi beli donut. jd hari ni aku buat projek yg diberi title 'Experiment Donut'.

sebelum tu, aku nk ucap terima kasih kat Danny & his mummy, sebab bg resipi dan ajar aku serba sedikit tentang macam mana nk buat donut. thanks danny, n thanks auntie.

Ingredient dan cara2 nya korang leh refer kat mana2 website resipi kat internet ni. Jom kita terjah procedure2 Experiment aku...Zazzzzz

SATU
  • Cantikkan cara adunan aku ni ? cool je kaler dia.
Kesalahan pertama ; aku keliru antara bekas gula dan garam. bukan nya aku tak pernah masak, tp tadi aku tersalah letak. aku ingat aku letak gula 4 sudu dalam adunan aku ni. tapi rupa-rupanya aku TERletak 4 sudu garam. hahaha hampeh. soo, g la buang adunan tu..kuang..kuang..kuang....

DUA
  • Adunan kedua. aku buat sungguh2. bahan semua dimasukkan dengan kadar yang benar.
Kesalahan Kedua ; DISINI. mak sy kate kesalahan sy di STAGE ini. dimana rupa-rupanya sy terkeliru antara YEAST dan Tepung penaik. Oh tuhan. wats de different? wer do i know yang yeast dan tepung penaik tu bende yang lain. seriously, i ingat bende tu benda yang sama.
Da buat Donut tak pakai yeast, sampai bile2 pun donut tu takkan menggembang!

TIGA
  • Dough yang telah diuli.
Kesalahan ketiga ; saiz dan ketebalan. aku cetak Dough ni dengan amat nipis dan sangat kecil. bajet kononnye, nanti bile goreng dia akan kembang la...kononnye. [ pd masa ini saya tak tau yang adunan saya tu tersalah ingredient.]
EMPAT

  • Donut coklat! Yeay!!!
Pembaca semua, anda jangan TERTIPU ya... ini bukan Donut Coklat! tapi Donut Hangus!hahaha...Oh Tuhan....
Kesalahan keempat ; erm mugkin api sy ketika itu kuat sangat kot. LOL

LIMA
  • Inilah hasil experiment aku.
korang pernah tak tgok donut seleper ini? nipis gile mcm biskut. hahaha...mak aku cakap, donut aku ni salah ingredient.sepatutnye guna yeast, tp aku guna tepung penaik pulak. tepung penaik tu untuk buat biskut. oooo no wonderla donut aku ni mcm biskut. Memang tak empuk langsung! hahah
tapi yg mengejutkan rase nye memang macam biskut. hahaha sedap plak. bukan nk puji atau menipu. tapi serious dow, adik aku sendiri kate "biskut Donut" ni sedap. hahaha disebabkan aku tak pernah rase donut macam ni. jadi aku namekan donut yang aku buat ni "biskut Donut".

ENAM
  • sepatutnye bentuk donut macam ni. besar-besar dan empuk bila dimakan.
serik? tak! saya tak serik! ini baru experiment pertama. kalau aku buat salah aku tak kesah. sebab ini baru pertama kali mencuba. tapi aku tak rasa next time nak cuba lagi. sebab haha baik aku guna duit bahan-bahan yang aku guna buat donut ni, aku guna pergi beli Donut kat Dunkin Donut. Yummy2...lagi sedap!
Ok la pepol. itu sahaja untuk hari ini. korang nk buat donut jugak? buat laaa...aku tak kesah. :P
Adios Amigos....

MAN UTD FAN is de bigest LOSER! LOL

Loooriiii ...Looooriii Man Utd..balik kg tanaM jagung!! yeay!!! Barca menang!!

To Man utd Fan..u're de biggest Loser! semalam kat myspace poyo2 je cakap 'Man UtD Gerenti menang!' Huh, Man uTd korang menang ke? hahahaha Kesian gile kot aku dgn korang. OVERCONFIDENT! ckgu tadika aku cakap, sudeh2 la dengan Overconfident tu. Man utd deserve to Lose!


selagi CR ade kat Man Utd, korang akan kalah....believe me. Dulu aku pun Man utd Fan. tapi lepas CR masuk Man utd, aku terus Benci ngn Man utd! Maacam mana la Man Utd boleh Hire Sotong dan Fragile cm CR ni. memang aku tak faham. sikit2 nak jatuh je kerja dia! Pelakon terbaik! GReat JOB CR! jatuh jatuh la lagi....aku suggest dia minum Anlene. biar kuat sikit Tulang dia.
Malas aku nk ulas pjg2 sebb memang da terang2. Man uTD KALAH. hahaha

Tahniah tu BarCa!

Congratulation!

Adios amigos muchachos berambos CR!




Wednesday, May 27, 2009

Love Munky

pepol. its 11.50pm malaysia time. mate aku da mengantok gila. mahu saje aku terjun atas katil. tutup mate rapat2. dan zzzzzz....tp jiwe aku memang rase something wrong. aku nak menulis dan post new entry dlm blog aku ni.

malam ni memang aku takde tajuk yg specific. kesian mushana, aku pulun otak dia habis-habisan tadi supaya bagi aku idea ape jenis post aku nak tulis malam ni. tapi idea dia sori to say...mmg boring sungguh. dia suruh aku merepek pasal H1N1 laaa...pasal lecturer aku laa...ape laa..memang tak menarik kan? hahaha..

erm telinge aku skang ni tgah dengar lagu slow...tajuk dia 'BIla Rindu' by VE. lagu ni lagu lama. dan lagu ni byk btol kenangan aku dgn 'Luv munky' aku. [direct translate 'cinta mOnyet' ] hahaha
tak pyh la aku cite panjang2. cite tu pun da lame aku buang dlm memori headBrain aku. malas da nak ingat. yang pastinye satu hari tu [f.3] aku nk ke Tuition centre aku sebelah Plaza Idaman, dan aku terserempak 'dia' dan perempuan lain tgah makan kat satu restoren ni.


haha macam biasa. aku berpura-pura cool. DAMN! EGO! yes! Yes! memang aku Ego. so wat? I don give a damn. walaupun saat tu aku rase macam nak lari je dari situ. but apa yang aku mampu buat? aku hanya mampu tersenyum je.

Bile balik rumah. mood? tak payah cakap. totally out of Coverage. hahaha Telefon aku? ntah kat sudut mne aku campak. aku terus terjun atas katil dan menanges macam budak kecik tak dapat makan KFC. ntah laa...lepas tu tah macammana lagu ni tibe2 muncul mlalui speaker radio dibilik aku. mmg ngam! dgn situasi aku saat tu. menJadi-Jadi pulak sedu sedannye..hahah Benci btol bile teringat balik kisah ni.

ape2 pun impact nye kisah ini kepada aku ialah. i don really trust 'LELAKI' . NO MORE. jgn buat janji kat aku. sebab 10 dari kate-kate korang 1 pun aku susah nak percaya.


tu je kot. adios.


Wednesday, May 20, 2009

nenek ku kawen dgn....ank raja?

hey korang. suara korang sedap tak? aku nk soh korang nyanyi satu lagu ni kejap lagy.
cerita ni bermula pagi-pagi tadi. dan ketika itu aku berada di bilik iron baju. dan aku terdengar pebualan anak dan ibu.





Nenek-Nenek si Bongkok tiga,
Siang malam asyik berjaga,
Mencari cucu Di mana aja.
Nenekku khawin dengan anak raja.

'Eh nenek ku kawen dengan anak raja ke,
Nenek ku kawen dengan anak gajah?'
'mak...mak...nenek ku kawen dengan anak raja ke anak gajah?' tanya Intan



'Nenek Intan kawen dengan Pak mat.' jawab mak aku.
'Bukan anak raja ke?' tnye dia lagi tak puas hati.
'Yeyeye, anak Raja.'
'Raja ape mak?'
'Raja Gopal!' jawab mak aku benggang dengan soalan intan yang bertalu.

Monday, May 18, 2009

unexpected shoping event.

hey korang. mcm ni jela senang cite. aku malas gile nk membebel hari ni, jadi aku upload je la pic ni k. lg pun mood tade maaa...penat seyh. 1 ari travel...pergh..kaki aku da lenguh da. and tangan aku pun rase macam nak patah. klo gerak-gerakkan tangan ni da boleh dengar da bunyi tulang dia reput. hahaha.. macam cite P.Ramlee daaaa....


kreekkk kreeekkk kreeekkk...... oppsss...seem like i've to Minum Anlene la...hahaha







  • Pagi2, sy bangon, gosok gigi dan tidak lupe mandi sekali.
  • kmudian ayah sy ckp, gi anta mak g keja.
  • "Ok, no probe." [pdhal dlm ati, ngantok gile..wooooo]
  • Drive...drive....drive...meluncur laju je kat Highway DUKE.
  • lepas tu bile turun kat Jln Semarak je, ini la View nye. Jem. stuck...ooowooowoow[buat bunyi cm Sin Chan tau] *Faint. Die laaa.... i hate JAM.
  • Gambar diatas ni around 8:15 minute in Lebuh Raya Duke-Jln. Semarak. View biase di KL.
  • Lepas tu drop mum kat Selangor Dredging. n aku speeed balik ke GOmbak smula.
  • Berhenti kedai mamak. beli Roti teluQ.
  • Around 11.30 mak aku call suruh amik dia. dia dmm. n nak balik.
  • Drive lagy. kali ini bersama Intan yg sudah pulang dari tadikanya.
  • masih menggunakan jalan yg sama. [Jln Semarak]
  • juz bandingkan kedua-jalan ini. sy ambil sekitar jam 8.15 dan 12.20.
  • kosong kan jalan tu? seakan-akan berada di planet yang lain. dengan pokok yang tinggal ranting tu...hahaha tak cantik Btol KL ni!
  • Cubela korang tgok Langit waktu pagi dan waktu tengahhari. jauh sgt bezanya. banyak pencemaran! ooohhhh HELP me! i need more trees.
Kemudian bila saya ambil mak saya, dia kelihatan sungguh sihat. berdiri tegak menanti sy. 'Si Drebar'. aik tadi kate demam. so mak pun masuk keta. mak cakap, kita pergi Sogo. nak beli barang kejap.
Huh wat3? sogo? aku pandang baju aku. T-shirt Kumal. Koyak2, Pakai seliper Toilet... & & Thanks God, aku pakai Jean. Tu pun Jean Lusuh.
ooohhhh god. aku tak percaya. aku g shoping macam ni skali pakaian ku. ahhhhhh nape la tak ckp awal2 nk g shoping!
  • Gambar yg kabur itu aku amik di Ladies Level in Sogo. bahagian Kasut Scholl. cari kasut tok my mum. sengaja sy kaburkan. sebab ...baju sy buruk. hahahah oh God!
  • kemudian lepas beli 2 kasut tok my mum. kami pun pergi makan kat McD ...food court dia.
  • Lepas tu kami pergi SSF. beli barang hantaran kazen aku. ohh tuhan.





  • 1. gambar skola rendah aku yg di kelilingi Hutan Bangunan. Sk Jln Raja Laut [P]
  • Cantikkan ex skol aku. hahaha..weyh binggit tau tak skola kat situ.
  • Kami on The way balik.
Aku tetap anta mak aku ke KLinik. sebab dia lepas shoping terus demam balik. hahaha



Tadi kami Dinner Mc.D juga. hahhaa diet sihat RAKYAT Malaysia. huhuhu...wat a Day... penat btol hari ni.

tp aku saket perotttt..waaaaaaaaaa salah makan kot....LOL
ok la pepol itu sahaja.

adios amigos.
eleh, aku ni tadi kate tak nk ckp banyak, tp rasenye aku tetap selitkan sedikit bebelan aku. hahahha
blablablablabla....
nite.
.

Saturday, May 16, 2009

aku bukan pelakon dalam industri ini.

Adibahrisha The movie.

hi korang. mcm mne hari korang harini? mesti tak best kan? hahahha ok la, harini aku nk bersyarah tentang Human Behaviour. huh, sediakan bantal semua. dan zzzzzz....



Semalam baru aku sedar satu perkara ni. tentang Perangai manusia. dan aku juga manusia, n ouh aku pun ade perangai aku jugak. Entah la...biar aku straight to de London je la k. Sebagai seorang manusia dan insan, aku akui aku kadang2 layan seseorang tu berbeza antara satu sama lain. korang juga mesti ade perangai macam aku kan. tak semua kita layan sama rata. kita tak PERFECT!



Sometime kita jd sangat peramah dengan si Abu, Jadi sangat Baik dengan si Ali, jadi sangat Pelawak dengan si Tam, jadi sangat sombong dengan si Donkey, dan ape yang aku boleh cakap. aku jugak macam ni. aku hanya manusia biasa....dan aku tak terlepas dari situasi ini.



Yep, ade banyak label dan kata2 kawan aku pd aku ;
  • 'gile sporting la ko weyh!'
  • 'Thanks adeeb, u'r my BFF.'
  • 'ha5 i suke kawan ngn u. u baik, suke buat lawak.'
  • 'ni laaa kawan se-head brain [se-kepala hutak] aku.'
  • 'i suke you sebb u tak hipokrit.'

dan tidak terlupe juga beberapa ayat yang menyentak pendengaran dan pemikiran aku ;

'U ni HOT temper laaaa.'
'Eh, apesal u ni SOMBONG sangat hah?'
'U ni egois, hipokrit!

'Huh, bajet howt.'
'KAU PERAMPAS kawan yang aku sayang!'
'Kau ni kan orang paling jahat aku pernah jumpa.' [pnh ke org kate cmni kat aku?ntah la]





ok pepol, im not goin to cry. diz is not me. well i don even care wat pepol want to say bout me, yah its your opinion bout me. its ur personal privacy kan nak judge aku bagaimana pun. mungkin korang tak kenal aku yang sebenarnya bagaimana.

and eventhough korang nk kate aku ni 'JERK' ke ok, go on.

ntah la sometime aku nak jadi sangat perfect. layan orang sama rata, aku nk happy kan hati semua orang. Puas kan hati orang...tp entah la aku pulak yang kadang2 tak puas dgn apa yang aku buat.

aku ni manusia bukan ikan piranha, bukan juga dinasor. aku ade emosi, dan ade ketika-ketika nya aku amat sensitif dan ade ketikanya aku sangat aktif dan agresif. jadi aku nak mintak maaf kalau benarla korang rase aku ni erm sombong ke poyo ke, ape ke..

maaf kerana aku tak pernah berniat jd macam tu. itu bukan diri aku.
korang komen la post ni. n korang berhak judge aku macam Paula Abdul, Simon, Paul MOss, atau macam Adlin Aman Ramlie... korang berhak judge aku.




Salam,
Adeeb. aka iba.


Friday, May 15, 2009

Dondang sayang si stomach ku.

hey, selamat petang dan salam sejahtera buat bulan dan bintang diangkasa.. hari ni...tade ape yang berlaku dalam life aku. mood? mooda moodi aku sangat baik...tak de pulak benda2 yang buat darah aku naik harini. dan aku sangat ceria. bateri dan motivasi diri sangat tinggi. huahuahua.

Tapi satu je la yang kacau sikit. aku lapar weyh!!! perut aku dah buat dOndang sayang daa ni...alahai... lapar betol arini. tadi pg rasenye aku tak makan ape2 kot selain daripada nasi lemak. hehehe juz macam biase laa...ingat nk lunch maggi je. alaa...makanan org single la katakan... lepas tu tgok maggi da hbis. so bukak la peti sejuk.

Rasenye bahan nk buat salad cukup ni. Arini aku juz upload je picture dia. takkan la korang tak reti wat salad kan. aku malas la nak cerita panjang2. sebab aku dah tak sabar nk makan sebab da lapar sangat. hehehe





itu sahaja berita untuk hari ni...kalau korang nak tau sambil aku tulis post ni, aku makan sekali salad tu. sebab dah kenyang sangat, thats why aku stop membebel...kalo tak....lagy panjang ayat2 cHenta aku kat post ni... lol. ok la...kalau rajin mungkin malan nanti aku tulis lagi. tapi tak tau nak post pasal ape. ok la pepol. selamat makan. perut aku da full da ni...ish mne tak gemok! makan sambil on9. waaaaa....
adios pepol.

Wednesday, May 13, 2009

kanak2 yang semakin membesar

malam ni. panas betul. walaupun hujan petang td, tetap rase panas. tu laaa ni sume salah korang! suka sangat cemarkan dunia ni. bakar sampah, buang sampah, buat sampah...dunia ni panas sebab korang..korang korang...dan aku kot. hehehe


hahaha tibe-tibe aku teringat beberapa tahun dahulu. time tu rasenye aku dan kawan baik aku ni masih lagi berumur lingkungan 9-11 tahun. kecik lagi. dia je la kawan baik aku. aku dah tak de kawan lain da kat area umah aku ni selain dr dia.

kami pergi skola bersama dr darjah 2 sampai la tingkatan 5. lame kan? hahaha

Waktu kanak2 kami ni lasak sikit. main basikal, Mandi hujan sama2, Karaoke lagu Westlife, Britney sama2, Tangkap Berudu, Tangkap ikan, waaaa...rasenye cepat je masa berlalu.


haha..sekarang dah besar, dah buat hal masing2. dan aku happy tengok dia happy bersama boyfrend nye. dan aku sentiasa mendoakan kebahagiaan mereka. aku nk makan nasi minyak dorang ahh..suke sangat tengok dorang bersama.



Milfa & Edi
blog kali ni memang aku nk tujukan untuk mereka. tahniah weyh.
hahaha aku nak lepas ni gambar aku ngn boyfren aku plak masuk kat blog ni..cewahhhh...hahah mimpi la aku. mambang pun tade! blablabla...hahaha

adios amigos.
Adeeb

Friday, May 8, 2009

konsert Di dapur.

hey yah..harini tibe2 rasa nk masak plak. sebb da lama aku tak hbis kan mase aku dengan hobi aku ni... well2, tak tau nk masak ape sebenarnye. juz bukak peti sejuk, well, hmmmm ade kentang laaa... so aku nk masak picadle kentang n uh ade ikan. ok2, arini nk wat picadle kentang dgn ikan.


bahan-Bahan


Ubi kentang [4 biji] {Potong 4} {Di goreng sebentar} {Lenyekkan}
ikan [2 potong] { Goreng separuh masak }
telur [2 biji]
Bawang merah [1/2 biji] {Gorengkan sehingga layu}
cili Besar [1/2 batang] {Hiris}
Daun sup [2 Tangkai] {Hiris Halus}
Lada Putih [2 sudu teh ] [yang sudah dikisar]
Garam, Gula, Ajinomoto. [sesedap rasa korang]


Cara-Cara

1. Masukkan kentang yang sudah dilenyekkan kedalam bekas.

2.Masukkan ikan yang telah digoreng didalam bekas tersebut, dan cerai-ceraikan ia.

3.Masukkan Garam, Gula Ajinomoto secukup rase.

4. Masukkan lada putih yang telah dikisar.

5. Masukkan Cili besar, Daun sup, Telur sebiji kedalam bekas tersebut.

6. Gaulkan sebati.

7. Bulat-Bulatkan Bahan yang telah korang gaul sebati, sebesar size yang korang mahu.

8. Telur yang sebiji lagy tu, korang pecahkan dlm bekas lain dan gaulkan mcm wat omelette.

9. setelah korang bulatkan bahan tersebut, gaul-gaulkan ia satu persatu didalam gaulan telur tersebut. pastikan setiap bahagian bahan yang telah korang bulat2kan tu, diselaputi gaulan telur tersebut.

10. selepas itu Goreng. api tamau kasi kuat2. nanti hangus. kecik2 sudah. n jangan Goreng lama sangat. selepas warnanye keemasan, angkat la...

11. hidang dan makan.

12. yang penting sekali, JANGAN LUPE KEMAS DAPUR anda semula. plzzz pepol, korang selera ke nak makan, apabila dapur korang kotor..plz JAGA kebersihan dapur anda.










ok selamat mencuba! jangan Goreng tangan korang ok. safety come first, kalau korang tak pernah berada didapur, pastikan anda bersama penjaga anda untuk mengawasi anda.


Adios pepol.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...