Saturday, February 28, 2009

speeding in DUKE.

Good morning.

Venue : rumahku

wat a great day with the worst condition.... LOL. smlm aku tido about 2.54 am something. (Ym-ing wif my new fren in tagged). so tido, n wake up at 6.30 afta kne siram ngn dad aku. hahaha. not really siram but renjis tak tau la ngn air ape...air nescafe kot. sebb sedap rase dia. hahaha....

venue : lebuh raya Gombak-ampang

aku da bgon tu solat subuh jap. lepas tu kms dapur, umah, siram pkok bunga n about 7.45 aku da mandi. huhuhu...n then kitaorg satu family g breakfast kat kedai nasi lemak Cik Ruhama kat Setiawangsa. aku drive. bile tiap kali aku drive ngn mak aku ni la probe aku. mak aku tak hbis2 talk3...hahha aku bwk tak la laju mne. peraturan jalan sume aku follow. hahaha ni pun mak aku kate aku bwk berbahaya.

Venue : kedai nasi lemak Cik Ruhama, setiawangsa.

ok lepas aku parking keta, g la amik nasi lemak kat kaunter. with my favorite ayam kg goreng. yummy2..sedap...byk la pulak mamat macho2 mkn kat kedai cik ruhama ni. suke aku nengok meka....ade tu atlet kot pakai baju seksi. hahaha seluar pendek. tinggi gile dak tu. kalau dia donggak, hidung dia mesti kne bumbung gerai tu..hahaha pandai la aku kutuk org! aku pun tinggi gak tp tak ler melampau cm lelaki tu. hahaha T I A N G !

Venue : Lebuhraya DUKE.

lepas anta my mom kat shop dia. aku pun drive balik... ayah aku sibuk tido. intan lak menyanyi as usual dia buat bile dia ada dlm keta. Imran? dipakse bc paper kosmo pasal 'Amah naik Hantu' hahaha. Ape la Imran ni. dia g baca ''Umah Nenek Hantu'. benggong btol terkejut aku. naseb leh cover kalau tak tah kat mne keta aku terbang,sebb aku pun join dia bc paper skali.

Ok kita org gune lebuh raya Duke utk balik gombak dr jalan semarak. so...wat de fish! i Like it so Much! da la lenggang. kosong jalan dia...best. ni la time aku nk test thrill... hahah...i Love speed! so ayah aku tgah tido. ape lagy, aku bwk la lebih dr 140 km/j. kalao ade mak aku, sure dia da pkul2 tangan aku n mulut dia tak hbis kumat kamit. hahaha...aduh mak aku ni.

n ape yg aku suke pasal DUKE ni sebb selekoh ke Gombak...tajam sungguh. MENCABAR gile....

i jz like DUKE. so much. hahaha...itu je. cite harini. harap terjatuh cinta!

Wednesday, February 25, 2009

ILYSM, KeyrOuL...!

Most of my fren in Ym tau name keyrOuL. but dey don really know siapakah sebenarnye gerangan si KeyRouL ni. Keyroul ni baby mak su aku. disebb kan dlm family nenek aku hanya keyroul je yg masih baby, jadi dia menjadi kegilaan semua cucu2 nenek aku. tp yg paling obses ialah aku. n kdg2 bergado ngn kak mimi bcz nk rebut si keyroul ni..LOL.


baby keyrouL ni so sweeetttt...soooooo cute, soooo tembam, soooo chubby, rase nk picit je pipi dia tu kuat2 cm nk tumbuk je pipi dia tu. sebb geram gile ngn dia. i loVe him so much... actually I LOVE BABY so much! lg2 keyroul ni manja ngn aku..dia knl aku. LOl sebb dr dia baru lahir sampai skang umur dia 5 bulan aku yg jaga dia.hehehe ye ke?

keyroul ni umo je 5 bulan but bdn dia besar cm budak umo 9 bulan n lebih LOL. bdn dia keras. tegap. tak cm baby lain yg satu umur dgn dia...keyroul paling suke tgok kipas berpusing. lepas tu dia gelak2. n kalau keyroul merengek maknenye dia nk kita dukung dia n bwk dia jalan2...kalau keyroul nangis senang je, ketuk pintu lepas tu diam la dia..hahaha cm kes AHMAD ALBAB lak...LOL.. seyes keyroul suke dgr bunyi PIntu..hahaha

Lagi satu, keyroul ni suke org acah dia....bile org acah dia, dia pun ikut gelak...mybe sebb tgok muke org yg acah dia lawak kot...tu yg dia gelak..ape la agaknye yg ade dlm hati keyroul...mesti dia ckp...

" hahahaha kelaka ah org yg acah aku ni...cam lawak sgt la tu acah-an dia..aku gelak pun sje xnk kecik kan hati mereka..."

LoL kalau keyroul ckp cmni kat hati dia...mmg siap la...aku cubit2 pipi dia. ingt senang ke nk hiburkan hati budak2 baby ni....but ape yg penting....aku suke baby keyroul ni.

but hari ni keyroul selesma...kesian dia...dia asyik merengek je..sebb tak selesa ngn hidung dia. korang gune la ape pun care dia tetap nanges, kipas putar ke, korang ketuk pintu ke, korang acah dia ke, dia takkn layan punye...dia tau dia nk merengek je. kesian keyroul.

ke-bLuR-an

salam.

weyh boring gile sia arini, ish kosong tau ngak hati gue ni. td pg da la kebuLOQ lapar cz bz gile sampai tak sempat nk makan. pastu biLe da curi time utk breakfast, Roti lak hangus! bajet bg 200 *Celcius cepat masak. last2 tu hah mmg SGT cepat dia masak. HANGUS. hitem Legam cam koPi.

ni sume salah YM. teringatkan member kat YM, sampai roti kat Oven tu pun luPe. alih2nye, kne masak balik smula. sebagai tanda berhati2, bakar roti gune 200* celcius 4 tik time je. PERFECTO. sapu kaye sapu plaNta siap la breakfast aku yg tak seberapa ni...

tgah hari tu bz kemas bilik kms umah, da la penat tak dpt tiDo dr smlm cz nk siapkan barang Hantaran Kak Awien. Habis penuh dgN labuci bilik aku.

pastu kne driVe g umah nenek aku amik kuih. samPai kat sne, mak aih nenek aku ni biar btol. bYk gile brg dia soh aku bwk balik. penuh satu bonet keta aku.

sampai umah...penat. Lapar. nk mkn? hmmm NONONO..I'm ON DIET! tak tau perut aku da wat lagu TechNo. LOL... seyes beb aku benci DIET. lgpun nenek aku ckp, mkn je la...wat pe nk diet2...nnti kebulOq cm org kat APREKA tu hah padan muke! But..nenek klo asyik mkn je..nnti sy jd cm cucu nenek yg sorang tu. Iwan tu hah asyik kne sumbat ngn makanan je, tgok da cam BOLA Gergasi da aku nengoknye. ish.....

mlm2 pulak. lepas dinner, heh kne mengalah ngn bapak aku. beri ruang dia berBLOGGING bc tentang Kampung Halamannye. oleh itu aku pun berseronok di HALL....sambil tengok 'Macam2 Aznil....' lepas tu Keyroul my baby dtg umah...owh so sweeetttt... i loVe him so much... actually I LOVE BABY so much! lg2 keyroul ni manja ngn aku..

ok lepas tu, skang ni sy tgah berblogging. sambil on9 myspace, tagged n ym. but no one wanna chat with me.. oh so ok. i don mind...

huhuhu dlm hati...siap la korang....!

Tuesday, February 24, 2009

Tiada lagy Cinta,Takperlukan Chenta,Atau kaseh mesra...blablabla

Morning Malaysia.
ok mari kita teruskan ke isi2 penting kt pd pg ini. males nk mengomel2 karut.LOL

td aku terbuka satu myspace my fren, n dia mentioned diz word

'Tiada lagy chenta,tak perlukan chenta atau kaseh mesra......' petikan dpd lagu im not sure VE or Ruffedge.

ape agaknye jd pd dia sekarang ni kan? putus chenta lg ke bang? aduh.. anyway p/s to him, anything kalau u ade probe, i'll always be with u here. as fren i akan dgr sume probe u don wori...i takkn saket kan hati u as i used to do it wen im with u LOL. i akan jd serious dgr probe u takkn potong ckp u n takkn salahkan u ..

hahaha

khas utk Sharul Afandi bukan name sebenaR.

adios amigos muchachos pepoL... ;p

Sunday, February 22, 2009

Beginning

hey, guess wat erm i feel like i want to do something new laaa...i feel like why not if i twist it so it become a new thing that can make me much more happier than yesterday..why not kan??

ok.yesterday is jz a story who make up our life, made life much more meaningful...a teacher who teach us to walk by our ownself....without yesterday....erm erm erm..life is zero, such a meaningless.
ok back to the point after a bad 'mukadimah' LOL....

aku nk change life aku. mybe not too late untuk buat A Long List Wish for This Year.LOL...

1. pertama sekali aku sedar ialah aku dah start pakai Tudung/ShawL sepenuh mase diluar...termasuk di Myspace,Tagged, Frenster dan YM....Alhamdulillah...Thanks to my closest fren especially Mai, Nat,Liyana,Shazzy && mereka yg disekeliling aku.

2. aku nak ubah lifestyle aku. i've learn something from him erk i mean one of my on9-ing fren in YM...aku dpt rasekan life dia tu senang...free...n he teach me to make life much more easier...haah tgok tu panjang umur dia baru sebut dia da buzz aku kat Ym ni...hahaha
aku da tak nak bebankan hidup aku memikirkan masalah yg sebenarnye tak rumit mne pun...
- he's D not a real name.

Sharul pernah ckp, boleh tak satu hari tu u berehat and jgn fikirkan n jgn buat comitment awak. you terlalu bz sampai lupe dgn diri u. berehat satu hari tak boleh ke...??

3. Diet...Diet adeeb..diet! hahaha its always like that..every year..kate nak Diet tp gemok jugak. tambah berat bdn jugak...BUt yg happy3 nye..hey i da kurus sikit tau. not really sikit but byk jugak lose. from 33-29...LOL

suke gile..but tetap gumok tp BMI da btol2 stabil..like it!

3. LOVE. Fallen Love again? nope. tp aku syg sume fren2 aku...

yg selebihnye aku akan add nnti2 ok... see ya soon.. nk chating ama fren2 di Ym.

Friday, February 13, 2009

Guilty Poem



Say,
Say whatever you wanna say,
Say it out Loud,
Say it! 
 
I don't care,
I don't want to listen,
I don't want to take it,
I dont want to think about it,
I just don't Care.
Yes, I love you,
But that doesnt mean ...
Doesn't mean you can make fun of me,
Doesn't mean you can bully me,
Doesn't mean you can hurt me. 
You're music of me,
Wherever you go,
I can feel you,
You're my drug,
and I addicted to you,
And always want you.

You read this,
But you never realized,
It was you,
I mentioned!

Written,
Adibahrisha




Wednesday, February 4, 2009

adibahrisha Diserang?

ok..lets clear up all the thing. Jgn terlalu kebudak-budakkn sgt perangai tu...walhal korg lebih tua dr aku. supose u all yg lebih matured dlm hal ni...aku dah malas nk pening2kan kepala dgn masalah hubungan shbat aku.... aku TAK BERSALAH!

aku baru balik dr holiday. n baru masuk utk ber-online di Myspace. mood aku sgt ceria. xsbr nk berchating dgn kwn2 aku semula. tetapi ade lah satu makhluk manusia ni..masya-ALLAH...ape problem ko weyh??

aku tak wat pape kat ko....
aku tak pernah ckp2 ape ngn ko....
aku tak pernah kenal ko....
aku tak pernah ade niat nk cari gado ngn ko....

pendek kata

"ADIBAHRISHA diserang!" oleh seorang kaum wanita yang hanya kerana jelous? jealous? hahaha...

aku tak cantik,
aku tak kaya,
aku tak bijak,
aku ni naive,

ni pun ko nk jeles kat aku?

huh...wat the Fish la uuuu...

ko patut bersyukur,

TANPA aku, ko tak kn sedar yg ko tu manusia yg paling rugi dlm dunia, buang lelaki cm dia...
TANPA aku, ko takkan tahu, yg ex-Bf yg ko buang hanya kerana impian ko nk hidup bebas tu, adalah dia.

eyh aku pening ngn masalah korg la weyh... ape2 pun. aku tak nk cmpo masalah korg. pndai2 ah selesaikan eh... and plz2... aku pun nk hidup BEBAS dr masalah cmni... jgn cari aku. jgn GGu hidup aku. hidup aku lebih bahagia tanpa kowg berdua. HIdup aku jauh lebih Happy tanPa masalah relationship korg niii!

DON disTurb me ANYmore! sick n Tired dgn LELAKI.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...