Sunday, March 29, 2009

earth hour candLe lite PaRtY

hello guys,
mcm mne dgn earth hour korang td? best?
actually aku ckup terkejut dgn sambuTan earth hour dikawasan perumahan aku. mereka semua tutup lampu. dan aku pasti => we LOVE earth!

sempena earth hour day,kita diseru off lights selama satu jam. dalam masa satu jam setiap orang punye peristiwa yg menarik. mcm tu jugak ngn aku n adik2 aku. kami hbiskan mase 1 jam dengan hiaskan rumah kami dgn candLe. kebtulan pulak parent kami pergi majlis wedding.

jd ape lg aku, imran n intan, buatla candle party kitaorg.











AMARAN!
jgn buat party canDLe begini tanpa pengawasan ibu bapa dan org dewasa!
ok dats all. nk di jadikan cerita selepas 9.30 kami pun sibuk mengemas smua candle2 ni, lepas tu betul2 BLACK OUT! mak aihhh...pdhal lilin smua da pdm da...! lepas tu ape lg cepat2 kunci pintu, g umah kak cham! takut ouh...hahahaha...lepas tu da lepak depan umah kak cham, kitaorg ni sume tgah lapar, ade 9 org smuanye. kak cham soh Daus belanja kitaorg mkn burger da lapar2 ni kan..
tp sebb ramai sgt Daus takut poket dia kering dia kate dia belanJa roti canai je la...waa...malam2 mkn roti canai pun sedap...dlm area pkol 10.15 tu roti canai kami sampai ...ape lg mkn la dgn bestnye dibawah sinaran lampu lilin...alih2 Daus beli 15 keping roti canai. hehehe aku makan 2 keping! ahhhhhhhh gmok!!!

lepas tu dlm pkul 11 lampu da on balik!!! yeayyy...

cite korg ape plak? best tak??



-fine-


Saturday, March 28, 2009

full class & bomba!

dear pepol2 yg sudi membaca.



hmm nk dijadikan cerita yg panjang aku mengalami kesibukan minda,jiwa, perasaan, fizikal dan mental pd minggu ini.

MOnday
MOnday yg moodY ..mcm biase pergi lecture hall kat DKD. mcm2 biase lewat dan kebetulan lecturer aku tgah bg example pasal activity yg 'consistence' such as always come late to class. n alamakkkk...macam perli aq je! sengal btol!
Tuesday
Tuesday yang tutttt... ah ade test OB. da la soalan dia susah...ahhh
Wednesday

wednesday? wat a day..lepas hbis lecture IHRM, im havin some hard discussion with theva, supose we have to go for FOM tutorial class, but then we decide to study IHRM together. sebb MALAS nk masuk FOM. ok deal! skip FOM. then we go to canteen 2 jz wan to tapau some halal food for me, cz kat hostel, got no halal food. then after tapau, sudenly i change my mind. hehehe, aiseyh ni sume godaan syaitan! aku nk balik umah. penat laaa.... alih2 tu aku mkn je makanan tapau tu kat umah aku. n aku tak study IHRM! cz tertido....kuangkuangkuang... ;p
Thursday

Thursday with pleasure...disebabkan hari ni hari khamis, ia seolah2 hari jumaat bagi kami Group 1DBU11. kerana jumaat off day kami. hehehe. walaupun kelas full hmm mcm biase la kne jugak laluinyee... kls start pkol 8.00 pg. mcm biase aku lewat 20 minute. but oh wow kls baru stat mknenye aku tak la lewat sgt . ish3...
sewaktu lecturer sedang talk2 kat depan 2 jam pertama aku sgt focus nota aku penuh dgn colour2. lepas tu kita org ade rest 30 minute before next lecture. so, me theva n sham jz duduk luar lecture hall dibawah pkok kelapa sambil berborak2 zmn school dulu.
lepas tu 2 jam seterusnye. i cant study anymore! fULL! saturated. i cant hear u anymore Mrs. suji kuti. im sori. i end up with jz lookin at my IHRM note cz pkol 2 tu, kami ade test IHRm.
sebelum menjawab test Mrs. Anura, my best lecturer ever in TARC, aq begitu teruja melihat T-shirt one of my classmate. so cute la T-shirt dia yg kebetulan duduk didepan aku. ade star2, mickey mouse, so sweet. sori picture tu quite blurr..
we havin a great IHRM class today.lepas test kita semak kertas tu same2. n i got 40/50. consider ok la... kot kn Mrs.Anura?
here! lepas habis class Mrs. Anura yg sejuk2 tu, aku pun drive kereta aku ke smKGS. aku teringin la plak tgok dak2 Bomba aku. yg dah 2 tahun aku tinggalkan... hmm hujan masih turun dengan renyai2. cuaca sgt sejuk. tp aku kuatkan hati aku berjalan ke skola lama aku. org pertama yg aku nmpak Zul kat kantin. ape mamat tu buat kat sini? tak de kelas ke sedare aku tu. tak habis2 nk monitor dak2 scout dia.
well lepas tu aku naik kat court. environmentnye masih mcm dulu. sejak aku form 1 sampai sekarang ni, court tu tak pernah sunyi dengan budak2 kawad, BOMBA,PKBM,SCOUT,KRS,ST JOHN, n dak2 basket ball.
ni dia. aktiviti PT dak bomba. aku sgt kecewa sebenarnye dgn dowang. dah nk lawan pun, still sikit yg dtg. ok2 aku tau hujan, tp dulu pun time aku hujan gak, leh je full barisan tu. ni da tak de keja la bdk2 ni, g wat PT kat atas bukit. ngok ngek sungguh. main2. tp aku rindu nk jd mcm mereka smula, bumping, wat star, kne starlite, kne tampar ditampar menampar, i missed dat moment so much....
but dgr cite dr Ema, dak2 bomba ni makin besar HEAD! tak nk dgr ckp org btol jugak tu, aku plak yg jd takut ngn dowang waktu aku tgok dowang tu..tak hbis2 cm nk jeling kat aku.
aku harap ade org yg dtg cuci mereka2 ni. cm En.ikhwan ke kan? mcm zaman2 aku dulu..cececeyh...
ok sampai sini jela. pjg btol ni kan? boring lak aku nk cite neh.
adios amigos pepol. ;p
-fine-

Monday, March 23, 2009

bertunang after the wedding.

hey pepol. im back. so how was my new layout? preety cool aite..? better u say cool! well i don really care whether u like it or not. i don want to be wat u want me to be. i jz me n myself.

aku puas dgn pembaharuan ni. selesa n WELL satisfied! 2 thumbs up! LOLs.




ok. its about me the adeeb. after my 19th birthday last thursday, aku jz mnjalani kehidupan as usual, aha can say la as usual. but erm ntah la...dlm diam2 byk sebenarnye cite yg aku nk tulis.
its about diz lovely couple huhuhu....terkena luck from weding kat johor 2 minggu lepas kot, akhirnye mereka akan bertunang jugak comin soon. ahahha...wat a happy family, ramai sdre2 aku yg da nk bertunang n kawen. huhuhu..

ape??? me? ohhh nononono

too young la dear....lame lagy...so jz wait n see...who gonna be my groom. lol.
so ape2 pun... as a cousin of kos i wanna the best for my kakak. wat i can see here, abg irus is the right one for kak mimie n can take care her well. so u better be careful young man. i'll watch u both! n for the last but not least hey congratulation u both in advanced ok... ?

hehehe...cepat2 la kawen.


special from,

adibahrisha.

Friday, March 20, 2009

The Wedding.

hello.

opss sori lambat upload pic weding kak awien kat Johor aritu. bz la kebelakangan ni.
skang pun masih bz ...hehehe..sampai tak sempat nk edit pun. later2 i'll edit it. make it more cool. k.



sabtu (nikah abg isz n kak awien) seyes nerves gile abg isz tu.


kesian keyroul kne panas2. but dia still gelak2. so sweet la u dear!


family abg isz.



their wedding ;p

flower girl.

later time couple ni pulak sampai turn kat krusi tu.LOL
kak mimi& me

payah tau nk ajar abg irus buat mende tu!


ketat kan rasenye muke2 ktowg ni. LOL



start wif ani, kak mimi & aku. ;y

ok dats all for today.

-Merci beaucoup-

Monday, March 16, 2009

influenced

bile inspirasi tu tak meng-happy-kan kita, so cmni la lagunye...poem jd muram, sedih, haru biru, kacau bilau.

not like de first poem i wrote for him.

n i hv to find new inspiration, otherwise cmnila aku. stress!

who wanabe my inspiration??? can sign up. kaunter dah dibuka.

-_-"

Friday, March 13, 2009

Kecewa & Kahwen

erm kecewa ke aku? hmm mgkin la kot. tapi tak pe. aku mmg patut pun mcm ni. cz hmmm life3...
thanks.

im away for 2 days. esok pg aku n family2 akn g ke Muar,Johor utk majlis kahwen kak Awien n Abg Isz. n tak sbr nk tgok muka bakal abg ipar aku, Abg Hairul. esok dia akan ikut pak Long aku. so... c la later2 i'll upload his pic. mesti abg ipar aku tu handsome. hehhee

Thursday, March 12, 2009

last word. i Love you. (POem)

Inspiration.

thou always tell me make it easy,
walk even though it will make you cry,
thou always teach me how to smile,
run run and face the reality.
yesterday i remember i have you,
have you around to love,
the one who inspired me,
the one who filled me.
now, i feel empty,
lonely waiting for you,
seeking for no sympathy,
neither love nor life.
i still love you,
and truly missing you,
how to say this,
later i might harm you.
this feeling make me sick,
i have to stop loving you,
i have to stop missing you,
cuz i dont have chance anymore.
even though i will die soon,
i just want you to know,
the love in my heart will always exist,
loving you,
and always there with you.
this is the end of this love,
its not like a cinderella story,
this is the reality,
we have no chemistry.
cry for nothing...
meaningless.


Written by Me. 
Adibahrisha



Tuesday, March 10, 2009

having a nightmare

OH tuhan, if and only if i can change my life..~~

hidup aku. messy ghile. serabut kelam kabut kibut ribut hujan panas sume ade. lengkap yang penting!

hmmm..mcm mne nk ckp. aku bz kot kblkangn ni. dah agk jarang on9 n always tido lewat mlm.

n thanks to Mr. Hahn. dats all. nyway hmmm...kne jalan kan hidup mcm biase la kan? ape pun yg berlaku.

Tuesday, March 3, 2009

Crying in front of NBC

ok bla bla bla....

im cryin in front of NBC or in malay we called it as PDN n berlarutan hingga ke depan pintu College, then onli i stop crying. aku ni kebelakangan ni sensitif btol! sikit2 nk nanges. heh but im not cengeng ok.

ape sebb aku menangis biarla rahsia. males aku nk ckp. tak pernah2 aku nanges dlm keta, td drive sambil nanges cm org putus cinta. tp setahu aku waktu aku putus cinta tak de la nk nanges cmni skali! haha but yg klakanya aduh menanges dlm keta waktu drv? eeeeeeeeeeuuuwww...ape tah yg org ckp nnti. LOL malu lak tetibe. hahaha

huhuhu..i need someone to talk with..but its imposible my closest fren. n i stil cant find sape2 utk aku berbual....

i've to be extra strong aite? i hv family n loving pepol around me...aku tak nk wat meka kecewa. hahaha...make me laugh pepol...make me happy plzzzz....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...