Wednesday, April 8, 2009

luka-luka di Dim sum yg sempit!

pg semlm dicollege library. on9. tangan kiri aku terkena bucu comp.table tu sampai bergaris n berDarah. waaaa bleding blub...blub...blub...

lepas tu ptg tu kat rumah. my mom callin me n ask me to kluar kan a plastic of prawn kat freezer. tau la bile bende da masuk freezer sure keras punye kan...aku da try banyak bende da nk kluarkan plastik prawn tu.payah bebenor.

lepas tu aku terpakse la kluarkan 120% tenaga aku tarik plastik prawn tu sampai ter-scretch udang tu kat tangan kiri aku. n ade 4 garisan kecik kaler merah. ahhhh berdarah lagi! sakit kau...

mlm tu, aku n mak aku kat kitchen.

"masak pe harini?" tnye aku kat mak yg tgah nk kukus corn.

"something. kau kan tak nak makan dinner, so kalau mak cakap pun kau bukannye nak makan pun. jz wait n see la."

"alaaaaa....bagi je la tau nk masak pe..."gesa aku. tu pun nak rahsia. nnti aku tau jugak.

"Dim sum." tibe2 mate aku bulat.

"Dim sum? waaaaaaaa...tak pe, mlm ni kita cancel diet. esok sambung lagi. hehehe." da lame aku tak mkn dim sum. jeles tgok collegemate aku makan non-halal dim sum kat college.

kitaorg masak Dim sum Prawn, with potato salad, plus got sweet corn, sosage, n some soup. hmmm walaupun tangan aku sakit. tp ghile perut aku full mkn dim sum. hehehe
_______________________________________________________________________________________

selasa. 7.15 pg.

iron room.

"Intan, turunkan la sikit sluar tu, kat luar tu tak banjir laaa."

"alaaaaa..mcm mana nk turunkan, ni da sempit." berkerut dahi aku. 'sempit?' lalu intan cube utk turunkan sedikit seluarnye.

"bukan sempit la intan! singkat! aih, cepatnye singkat sluar sukan tadika dia. minggu lepas ok je akak tgok."

"mana la aku tau. dia sempit ni, da tak boleh tolak bawah daaa."marah intan dgn muke gelisah dia. hmmm bdk ni, ayat tonggang langgang. semuanya salah konsep.

___________________________________________________________________________________

7.45pg. garage.

"intangggg....cepat ahhh lambat ah ngkau ni ouhhh." jerit aiful, kazen aku yang sebaya dgn intan.

"eh intan, kau nk ikut paizsh ke babah aipul?"

"paiz, epung, cube tgok sluar aku da sempit, sluar kau tak sempit...."

"eh intang ......" aku da mls nk dgr budak2 ni berbual. auta semua tu!

masya-allah kibut jadinye pagi ni. mmg bukan pagi ni je, setiap pagi rumah aku mcm stage konsert dgr 3 org budak ni menjerit2. mcm la semua orang pekak. kalau cakap tu mcm nk announce kat semua org.

3 comments:

joegrimjow said...

diet pon terus di kancel
huhu
hebat2

fjie said...

sempit ke singkat??
ade konflik bahasa pe..
hehe

adibahrisha said...

haha ntah la...budak2 biasela...bahasa mereka tu unique sgt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...