Friday, May 29, 2009

Moyang Vs Cicit.

heylo pepol. how how how? da habis gelakkan aku pasal donut aku? sekarang ni stop2 la gelakkan aku. korang jangan terkejut one time nanti aku bukak kedai donut. Macam dunkin Donut tuuu.. tunggu je laaa...

Post aku kali ni ialah berkisar tentang 'Moyang vs Cicit'. Korang mesti terkejutkan aku masih ade moyang. untuk pengetahuan korang moyang aku masih sihat walafiat. alhamdulillah. aku memiliki 3 moyang. 2 moyang dari belah mak aku. dan 1 moyang dari belah ayah aku.

  • Moyang aku dan adik saudara aku.

MOyang aku yang Fan Man Utd ni, MOyang belah mak aku. Rawi namanya. dia ni sangat la rajin. dan yang paling aku suka tentangnya ialah, dia kaki bola macam aku. hahaha. cakap la apa sahaja perlawanan bola. dia memang tak pernah tertinggal untuk komen dan tonton perlawanan tu.

Well hari ni aku nak cerita tentang MOyang aku yang merajuk dengan kekalahan Man utd pd 2 hari lepas. hohoho kesian dia merajuk. mogok tuuu tak nak cakap dengan orang. ni semua gara-gara jersi merah yang kononnye ada 'ONG' bagi moyang aku.
Tadi pukul 10malam aku kerumahnya. nak tengok dia merajuk lagi ke tak. dia sedang duduk bersama nenek saudara aku diruang tamu.

"Wa, macam mana Man Utd da kalah. Wa ok ke?" tanya aku. 'Wa' bermaksud 'Atuk dalam bahasa Bawean, Indonesia.

"Entah la...Barca tu main tipu. Macam mana dia boleh menang." Wa masih tak puas hati.

"Dah la tu Wa, da kalah nak buat macam mana. Nanti2 menang la lagi. Barca pun power la Waaa.." Aku cuba memujuk. Tapi dalam masa yang sama aku tetap sukakan kekalahan Man utd. hahaha [ gelak jahat ]

"Maaareh kalau kalah lagi bah, Wa nya ni asyik susah hati sebab Man Utd kalah aritu." kata nenek saudara aku. [maksudnya, habisla kalau tak menang lagi, nnti dia asyik susah hati je.]

"Nanti ada bola lagi Chelsea lawan Everton." kata moyang aku. aku tergamam. Mak aih..power gile orang tua ni. aku pun tak tau ade match chelsea. dia boleh tau. power2.
"Dah la pergi balik. kau layan wa ko cakap pasal bola, sampai esok pagi takkan habis. Wa kau ni macam Wartawan bola. semua dia tau." Aku senyum pada nenek saudara aku. haha betul jugak tu. Moyang aku da dia stat cakap pasal bola, susah pulak nak diberhentikan.

apa-apa pun kesian moyang aku. Kalau la Man utd menang. dia mesti happy. vudoh betol la Man utd tu, macam mana tah main sampai kalah. aku pun anti jugak dengan Man utd, tapi aku lebih kesian kat Moyang aku. aku tak kesah kalau Man utd menang asal moyang aku bahagia. hohoho


****************


2, 3 kucing berlari,
sekali ku cari, sume pergi.


imran yang pakai baju grey. yang kaler merah tu Bacy. our cousin.

Pantun ini imran ulang berkali2 di dalam kereta petang tadi sewaktu kami dalam perjalanan ke Pasar Malam, Taman Melati. dalam hati aku tergelak gile2. ape kes la mamat ni ulang pantun 2 kerat tu berkali-kali. tak faham aku dengan dia tu. hahaha


itu sahaja untuk hari ni.


Adios.

6 comments:

joegrimjow said...

ku hanya ade nenek sorang saje skrg

~ujicham~ said...

hai dibah.. rock betol monyang dibah. hehe. tp kita samalah, tak sokong MU. Kak Uji tak sokong sbb dah ramai sgt org sokong MU, sekali kalah... ha ha ha.. suka nk gelak kan. tp bila dengar citer dibah.. takpelah... len kali kasi la MU menang.

adibahrisha said...

haha thanks kak. tuh la kesian plak kat org tua tu...tak kesah la... kalo Man utd menang pun. janji hati moyang sy happy.

Apong said...

moyang as in ur parent's grandparents? hahaha...nice...minat pulak Man Utd...xleh belah...hahahah

fjie said...

waaa..moyang tue tak turunkan ilmu awet muda ke kt cicit2 nyer tuh??hik3..



ak seyes suke giler manU kalah.hahaha..

adibahrisha said...

ilmu awet mude? hohoho..kawen mude, jd dalm mase umo anda 60 tahu. anda akan memiliki cicit. he's now 80 ++ someting. so! he hv about 13 cicit.

waaaa..adored my moyang so much!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...