Monday, July 27, 2009

My Bro.

salam.

hi korang. maaf eh sebb da lame btol tak menjengah dalam blog ni. sebenarnya aku memang busy dengan assgmnt2 aku. sem ni baru aku rasa macam seorang pelajar, yang menjalani hidup2 yang penuh dengan warna2 dikolej.

bunyi macam menggembirakan. tapi secara realitinya aku hanya nampak bayangan hitam. kelabu. sungguh meletihkan. acap kali aku mengeluh. tapi tiada siapa yang mengerti melainkan mereka yang menggalaminya.

oklah. berbalik pada tajuk blog aku malam ni. aku dapat inspirasi menulis malam ni daripada bro aku sendiri. pelikkan. sejak bile tah aku ade abang. tapi ini abang lain. he's my adopt brother. Syarifuddin yahya.

sory bro tak minta kebenaran u, utk tulis pasal u kat blog i. sebab u da lama menghilang. hahaha.
ok kita pergi zaman silam plak. flash back macam mana aku leh kenal ngn bro aku ni. dia tu abang sepupu kepada ex boyfren aku. so knl2 tuptuptup jadila abg angkat aku.

da bape tahun tah. almost 5 years kot. aku memang anggap dia mcm bro aku sendiri. aku rasa mcm aku ade abg. macam korang rase la. jd aku tak perlu jeles kalau ade orang yang nk poyo2 lagi yang mereka ade abg sebb aku pun ade abg gak.

Dia banyak bg nasihat kat aku. and aku banyak ikot perangai dia, hahaha. macam memang dilahirkan utk jd adik dia. hahaha. aku ni pemalas, ikut prangai bro kot. tp headbrain aku ade pusing2 sikit. tp bro tak. dia punye headbrain memang genius macam jimmy neutron.


ape lagi ya, bro ni kadang2 menyakitkan hati gak. sebb dia ni jenis lembut. aku plak jenis kasar. bile aku soh dia marah aku, dia sibuk puji diri dia. dia cakap dia ni sweet talker. tak leh marah2. eeeeeeee time tu memang aku rase nk sekeh je pale dia. sebagai seorang abg mereka perlu lah sedikit garang and tegas. am i rite? tapi bro tak. dia baik!


Lagi, erm bro aku ni seorang yang jiwang atau aku memang tak faham ngn perangai orang dewasa2? korang tak tau, status dia kat facebook pergh bikin mate pusing2. tapi aku terima ia sebagai kelebihan bro. wink ^,^


Lagi satu, walaupun bro jiwang, tapi dia selalu mintak nasihat 'cinta' dr aku. hahaha ape la u ni bro, mana la i ade bakat jd 'DR.LOVE'. lol. tapi takpe, walaupun aku takde bakat, aku tetap bagi sedikit tips2 utk bro. special utk dia je. orang lain yang nk dptkan khidmat nasihat diminta buat temu janji dulu ya. haha
Ape2 pun aku bangga sebb ade bro mcam dia.

ok la itu shaja buat masa ni. ade sape nk berkenalan ngn bro aku? ah, datang la ke sesi temu duga nanti ya.
salam. adios amigos.
.

9 comments:

naz said...

bisnes partime ek:)

joegrimjow said...

bape umo die?
nak bagi kat my sis
hehe

Lady Dyla said...

nak kenal leh??
:P...

adibahrisha said...

eh sure2.

bro i umo dia tahun ni 26. a lecturer in UMT, but dia da nk fly to oxford sambung Phd dia.

alamak korang ni, mati aku kne pelangkung ngn penyapu nnti, klo bro tau aku bg maklumat ni kat korang. haha

sori bro.

penjejak kalbu_ (^_^) said...

Wooo woo wooo,
adib, ni apsal wat publisiti murahan nih,jatuh la saham ini macam.
Sorry la i baru jek abis kursus btn,so lambat sket nak baca citer u nih.

Anyway,thanks la atas kutukan2 itu...siap la u nanti

adibahrisha said...

haaaaaaaaaa alamak. ni korang punye pasal laaa. tak pasal2 aku da kne da niiiii eeeeeeeeee

Anonymous said...

padan muka.
HAHA
:-P

penjejak kalbu_ (^_^) said...

Ha cuak..hehehe

adibahrisha said...

wekkk...tak cuak pun la bro. hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...