Friday, August 20, 2010

Ramadhan zaman dulu-dulu

ilustrasi je.



Alhamdulillah da hampir 11 hari kita berpuasa. tetiba plak aku teringat zaman kanak2 reribena dahulu kala. aku pasti masing2 ade story berpuasa zaman kecik2 kan... hehehe aku tak terkecuali.

Ada satu peristiwa ni yg aku tak leh lupe sampai bila2. me n my bestfriend Milfa memang la agak 'ganas2' dulu. So pada satu hari dlm bulan ramadhan tu, kami ni boring so, i cant remember either one of us laaa did suggest to tangkap BERUDU belakang skolah agama kami. (HOBI TERBAIK OKAY) kat situ ade ank sungai yg kecik n sgt bersih air dia. sejuk plak tu... jangan kata berudu, ank udang pun ada.

So, aku ngan si my bestfriend ni, g la panjat tembok blakang umah si Milfa ni untuk ke sekolah agama, n we spend our afternoon to tangkap de berudu, and main2 air kat situ....best je air dia....

then bila balik da letih masing2 minum air kat umah aku. heheh padahal time tu puasa. punya laaaaa bijaksana nye kanak2 dua ekor ni.... btw time tu kami masih lagi darjah 4 or 5 tak sure... huhuhuh masih kanak2 kot. hehehe

Lepas tu ni waktu form 1 or 2, First day puasa tau, my mom sebelum pergi keja dia ade bg list untuk beli barang kat kedai b4 aku g skolah. so... bila aku g kedai tu, da capai barang yang mak aku suruh beli, tetiba plak aku g capai Poli Pong. so minum je laaa selumber. (blom bayar tau hahahah.) pastu mak cik kedai tu sergah aku.

"Woi, tak puasa ke?" terus aku sembur ice cream poli pong yg dlm mulut aku tu keluar. hahahah
"eh eh eh puih puihhh puihhh sy puasa laaaa..."aku angguk2 pastu sengih la cm kerang busuk. kuang kuang kuanggggg... hhahaha pastu sambung balik puasa. tak sengaja. heheheh

itu la dia kisah time kanak2.... skang da besar da baik tauuuu...xde nyorok2 minum lagy... da tak de reason terminum laaa ter makan laaaa... hehehe. kadang2 pk balik, rindu plak zaman kanak2 tu...huuuuuuu ape2 pun! yeahhhhh kami da besar!!! banyak lagi kenangan yang akan kami buat. so ape2 pun...meh la join kongsi cite puasa kanak2 kamu kat sini. ^^

sekian.

Tuesday, August 17, 2010

Permulaan

Salam Ramadhan.

Aku tidak tahu bagaimana mahu memulakan penulisan habuk ini...tambahan pula, aku bukanlah pencipta debu. Terima kasih 'ketahian' aka Hasan. Kawan Lama. kerana memberikan aku inspirasi debu dan habuk ni. alahaiiii penuh dramatic!

Okay back to the point. aku baru dpt 1 info ni. one of my lecturer had told us diz, media internet adelah gelanggang bebas bagi individu untuk menulis. to irritate pepol, to annoy pepol, to this to that, we free to write! Oh yeahh... No one can stop us. Plus, there's no Act stated that we cant write wat we want in the internet.

is dat true? well how shod i answer this? i dont even finish 'khatam-ing' Companies Act, commercial aCT, Police Act, Co-operative Act, Societies Act, ini kan pulak nk khatam kan Act2 berkaitan dgn internet ni. huuuu. Males la!

Lg 1 dia cakap, "it's easy to talk rubbish & nonsense, but it's hard to talk anything that make sence."

renung2kan laaa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...