Friday, August 20, 2010

Ramadhan zaman dulu-dulu

ilustrasi je.



Alhamdulillah da hampir 11 hari kita berpuasa. tetiba plak aku teringat zaman kanak2 reribena dahulu kala. aku pasti masing2 ade story berpuasa zaman kecik2 kan... hehehe aku tak terkecuali.

Ada satu peristiwa ni yg aku tak leh lupe sampai bila2. me n my bestfriend Milfa memang la agak 'ganas2' dulu. So pada satu hari dlm bulan ramadhan tu, kami ni boring so, i cant remember either one of us laaa did suggest to tangkap BERUDU belakang skolah agama kami. (HOBI TERBAIK OKAY) kat situ ade ank sungai yg kecik n sgt bersih air dia. sejuk plak tu... jangan kata berudu, ank udang pun ada.

So, aku ngan si my bestfriend ni, g la panjat tembok blakang umah si Milfa ni untuk ke sekolah agama, n we spend our afternoon to tangkap de berudu, and main2 air kat situ....best je air dia....

then bila balik da letih masing2 minum air kat umah aku. heheh padahal time tu puasa. punya laaaaa bijaksana nye kanak2 dua ekor ni.... btw time tu kami masih lagi darjah 4 or 5 tak sure... huhuhuh masih kanak2 kot. hehehe

Lepas tu ni waktu form 1 or 2, First day puasa tau, my mom sebelum pergi keja dia ade bg list untuk beli barang kat kedai b4 aku g skolah. so... bila aku g kedai tu, da capai barang yang mak aku suruh beli, tetiba plak aku g capai Poli Pong. so minum je laaa selumber. (blom bayar tau hahahah.) pastu mak cik kedai tu sergah aku.

"Woi, tak puasa ke?" terus aku sembur ice cream poli pong yg dlm mulut aku tu keluar. hahahah
"eh eh eh puih puihhh puihhh sy puasa laaaa..."aku angguk2 pastu sengih la cm kerang busuk. kuang kuang kuanggggg... hhahaha pastu sambung balik puasa. tak sengaja. heheheh

itu la dia kisah time kanak2.... skang da besar da baik tauuuu...xde nyorok2 minum lagy... da tak de reason terminum laaa ter makan laaaa... hehehe. kadang2 pk balik, rindu plak zaman kanak2 tu...huuuuuuu ape2 pun! yeahhhhh kami da besar!!! banyak lagi kenangan yang akan kami buat. so ape2 pun...meh la join kongsi cite puasa kanak2 kamu kat sini. ^^

sekian.

5 comments:

naz said...

hahah dulu kecil kita tak tahu sebesar mana itu dosa :) rindu kan?

adibahrisha said...

heyyyy Naz. I remember u! very well. how r u weyh???

Dr Bear said...

huhu menarik, aku suka bila kita trlupe posa huhuh

a'im said...

elo there...sowie dj lm xon blog..aapy syawal..to late rite...
nice be a friends of u

Novelgurl said...

salam ziarah ^_^ hahha..best2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...