Saturday, December 31, 2011

Cerita 2011

Ini merupakan entry untuk hari terakhir di tahun 2011. Masya'allah cepat sungguh masa berlalu.
Bila dikenang semula, memang dah banyak sangat peristiwa, pahit manis (ececeh pahit manis?) yang da berlaku kat I. erm and I believed you, visitor, pun ade jugak melalui banyak peristiwa pada tahun 2011 ni.

Bagi Adeeb pulak, tahun 2011 ni lebih kepada cabaran-cabaran baru. Banyak cabaran, rintangan dan dugaan yang tak putus-putus yang mengajar Adeeb untuk terus hidup dengan lebih matang lagi. walaupun umur baru setahun jagung, dengan dugaan macam ni, Adeeb mampu mengatasinya Alhamdulillah, Adeeb juga mampu menukarkan persepsi bahawa dugaan ini adalah kurniaan dari Allah bukan kesusahan yang sengaja-sengaja diturunkan untuk Adeeb. DIA tahu apa yang terbaik untuk Adeeb. Dan Adeeb tahu setiap dugaan (Hujan) pasti ada hikmahnya (Pelangi).

Tak usah la nak dicerita panjang rasanya. Kerana setiap dugaan yang menimpa Adeeb sudah pun beransur selesai. Adeeb sudah mampu tersenyum. Terima kasih kepada orang disekeliling Adeeb. yang sentiasa sokong Adeeb, support Adeeb dari belakang, entah macam mana nak balas jasa budi baik kalian. 
Alhamdulillah, walaupun hidup kami tidak seperti dulu, sekurang-kurang nya kami mampu untuk meneruskan hidup dengan cara lebih bersederhana. Bapa Adeeb dah mula dapat project nya kembali. rezeki Allah. Walaupun tidak banyak sekurang-kurang nya kami masih lagi mampu meneruskan hidup.

Mak Adeeb dah sihat. Alhamdulillah tiada lagi penyakit yang dihadapinya. (penyakit dari hasad dengki orang. Semoga orang itu mendapat hidayah. Sesungguhnya kami mengharapkan pendamaian).

Adeeb, Walaupun terpaksa melupakan hasrat untuk sambung belajar lebih tinggi(Hati sudah mula rasa sedih) sekurang-kurangnya, I'm not a jobless! dengan ilmu, kelayakan yang adeeb ada sekarang ni, Alhamdulillah, ALLAH telah kurniakan Adeeb kerja yang baik. Rakan yang baik. persekitaran yang baik. Alhamdulillah. 
Adik-Adik Adeeb, They're just fine! So nothing to worry about! They are growing now! Mom always said
"They don't get what you used to have when you were at their age."
 Bagaikan mengerti, aku kasihan pada mereka. Tak apa lah. nanti kakak belanja you all okay! ;p


Jadinya untuk Tahun 2012 ni, Adeeb hanya mampu berdoa untuk lebih berjaya. Jadi anak yang baik. Insyaallah pada 2012 nanti, Majlis yang Adeeb tunggu-tunggu berjalan dengan lancar. Insyaallah. Sekiranya ada jodoh adeeb dengan pasangan. 

Selamat Tahun Baru semua !


Best Regards,
Blog Owner



Friday, December 30, 2011

Stalker ini Milik Saya!

Entah kenapa perasaan ni mudah benar marah. Amarah yang membuak dihati apabila memikirkan si dia yang amat busy kebelakangan ni. Niat hati memang merajuk habis laaaa. memang yang teramat tidak suka. Rasa nak je mogok tak nak mesej. tak nak call.

sob sob sob! memang tak nak mesej ni! memang tak nak call! 

Minggu ni memang tak dengar khabar dari dia. satu hari 7-10 mesej je(Dulu Penuh Inbox!).

"Morning. Im office."
"I'm going out for appointment."
"Jangan Lupa Lunch."
"I'm busy. Tc k Syg."
"I'm Home."
"I'm Hungry."
"Good nite."

Tapi bila difikirkan semula, hurm... tak berbaloi mogok merajuk kat dia ni.

One night,
"I wonder how my blog look alike from mobile." Tanya ku pada dia.(maklum la saya pakai hP murah)
"Macam biasa la. and entries semua pasal abang." Balas dia biasa.
"How you know?" Tanya ku lagi. Sangat curious!
"I stalk you!"
"If you stalk me, what is my latest Blog entries?"
"Ada orang tidur dalam train kepala terhantuk-hantuk. 30 juta orang punya ragam, 30 juta entry." he answered. Walaupun ade yang salah pada figure tapi, lebih kurang macam tu la bunyi dia.

Gulp! 




Stalker ini Milik Saya!


Yang rasa macam nak marah tak nak marah,
Blog Owner!





Masalah Kahwin di Malaysia.



KAHWIN HANTARAN MURAH ♥ 
 "ish! murahnya hantaran dia, ni mesti sengkek ni!"

 

KAHWIN HANTARAN MAHAL ♥ 
"ish! mahalnya? nak jual anak apa?"


KAHWIN UMUR MUDA ♥ 
"ish! muda-muda dah kawen, ini mesti ade buat benda tak baik ni... tah-tah dah termengandung!"



KAHWIN UMUR LAMBAT ♥ 
"ish! dah tua baru nak kawen, tu la muda-muda tak nak kawen, org da beranak-pinak dia br nak kawen... tak laku kot!"




KAHWIN BUAT MAJLIS KECIL ♥
"ish! ni kawen ke ape? kedekutnya, makanan pun ntah pape bukan selalu, buatlah besar sket!"




 


KAHWIN BUAT MAJLIS BESAR ♥ 
"ish! besarnye majlis... kalah anak DATUK. nak berlagaklah tu, macam anak die je nak kawen kat dunia ni..tah-tah kawin buat personal loan!"



Haiii Manusia...Manusia bersangka baik lah kita semua. Tak usah la dipersoalkan semua tu. setiap orang ade keunikan mereka masing-masing. Besar kecil Cepat Lambat jodoh kita, Hanya Tuhan yang tahu.
Rasanya anda tiada hak untuk mempersoalkan majlis walimatul urus orang.



Pesanan Penaja Yang Bakal Berkahwin Entah Bila.
Blog Owner.
(Tak kahwin lagi sebab korang lah! selalu mempersoalkan itu dan ini. Aiissshhhh!)





Thursday, December 29, 2011

Advertorial in the Making!

Mngjr Dateline!



Maakkkkk aihhhhh =_=' lmbtnye nk sp en.
nymph plk diwatny!
sngje wt entry biak certain owg xlh bc! hak3

knTi!

Blg Ownr
;p


Bukan Titik Noktah

Disatu ruang,
Duduk bersimpuh aku,
Akal yang mati,
fikiran yang semput,
guruh bising,
lalu menidakkan haluan!

ke kiri kosong,
ke kanan haru,
biru kacau bilau semua!

lalu duduk lagi,
Impian bukan mudah,
irama bukan sehari,
payah jerih ku,kau apa tahu.

Aku harapkn ruang,
yang luas, betah aku bernafas,
degup yang berirama,senang dengan lagu baru,

Inilah hidup,
Insan berlari kecil besar,
mengejar impian,
entah ada entah kosong,
kecewa bukan haluan,
yang aku pasti,kecewa bukan titik noktah.


-Ambil lah yang baik dari erti tersurat dan tersirat-



12.40am 9/12/11 Adibah risha Idris. Puisi "Bukan Titik Noktah

Wednesday, December 28, 2011

Year End Sale Fever!

This is the problem when it comes to Year end! YES! Year End Sale! I repeat YES!


 Every Shopping complex, even not complex also will have Year End Sale! December da macam bulan wajib untuk ber-shopping! 

Sogo, KLCC, One Utama, Pavilion, Tropicana, Ikea, Courts, Carrefour, Giant, Parkson, Pasar Borong, NSK, Jalan Tunku Abdul Rahman, Nagoya, Eur Moda, Gulatis, Kamdar! pendek kata, semuaaaaanyaaaa buat Year End Sale! 


Memang gila tak gila laa price dia. 90% 80% 70% 50% waaaaaaaaaa memang boleh bergetar tangan kalau tak beli. err bergetar jugak poket! harharhar..
So Semalam after office hour, Mr. Darling datang jemput (bertuah la badan hari-hari berjemput) So dia kata nak pergi jusco. nak beli barang. okay fine. Sampai jusco biasa je. Dalam hati memang niat tak nak Shopping. Ahhhhhhhh Memang tak nak laaaa ! da muktamad ni! memang tak nak! 

Masuk je Jusco, 
Okay 70% so what?
Okay 80% Waaaaaaaa... (Aku tak nak shopping!) 

New Arrival! Waahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.... yang ni tak boleh, tak boleh nak tahan! Memang Cantik! Purse Alain Delon! waaaaaaaa menangis! memang cun! Choco Leather! 

Alrite tak lah semahal COACH, LV! tapi ni je yang aku mampu! Bagos! Grab 1 set Alain Delon! Purse, Key chain, and Credit Card holder! macam nak pengsan!

waaaaaaaaaa sebulan gaji tu! Habis! So the moral of the story, Jangan pergi Window Shopping! Orite Mr. Darling. 

Selamat bershopping semua. 
YES until January 3, 2012.

Yang tengah sesak,
Blog Owner

Ragam Dalam LRT pagi ni


Hari ni memang awal I da terpacak kat LRT station Taman Melati. Memang tak sangka laaa. Selalu 8.30 baru terhegeh-hegeh nak lari punch Touch & Go. Hari ni Tepat pukul 8.05 I da punch Touch & Go.

Tettt tetttt (Bunyi dia)




So hari ni baik hati nak naik Lift. Alasan dia sebab nak sembur Victoria Secret. hehehe. klo naik escalator, malu laaa ;)

My Fav VS!  The smell are lovely! You should Have one too!

So da spray-spray, pintu lift pun terbuka. terkejut berok makk!

 





4 Coach! 
Lari la comel-comel sebab tak nak tertinggal train. Huh nasib sempat masuk. Kalau tak berpanas laaaa dalam 2 coach train.
Dah masuk dalam train, c
ari port terbaik. kalau boleh kat kerusi tu tak nak dok sebelah lelaki. so dok la diantara dua wanita ini.







Yang satu dibelah kanan sudah tertido. Nyenyak sangat! sampai kepala terhantuk-hantuk dinding pun tak sedar-sedar lagi. haiiii ape laaa rasanya tertido dalam train ni ya.









Yang satu belah kiri sebok dengan handphone canggih dia.

Mak aihhh lagu tak nak kuat pulak. Tak kesah la kalau lagu biasa.

Ni boleh Play lagu "SESUCI LEBARAN" By Dato' Siti Nurhaliza.

Dear visitor, For your information, 9 month to go for Hari raya ya! Do take note. Da laaa kuat gila. Tak pe. tahan je la. Lepas tu.



"Hahahah Hahahaha Hahahaha" okay. lelaki kacak tu gelak sorang2. tah ape dia read  kat Handphone dia pun I tak tau. Tapi tak payah laaa gelak 1 train leh dengar. kan da tak pasal2 jadi popular.

Ish kalau kat Malaysia ni ade 3juta orang, 3 juta jugak la ragamnya. Kalau nak buat entry kat blog. nk tulis 3 juta perenggan tu.  Mak aih, boleh kurus jari jemari ni.

Saat I menulis ni, I baru sahaja habis bercakap dengan Mr. Darling di handphone.

"Hello may I speak to Ms. Adibah Risha."
"Yes Speaking."
"Will you Marry Me?"
"Oh My God!"
"Hahahaha Tolong amekkan Bil P1 abang,"

Tetttttttttttttt..... eeeeeeeeee!Adaaaa je nak usik pagi2 ni!


yang tetiba nk geram,
Blog Owner!


Tuesday, December 27, 2011

WiFi Vs Bluetooth.

Mereka bilang : 
Perempuan : Seperti WIFI . 
Dia sentiasa
AVAILABLE untuk semua
rangkaian .
Tetapi hanya akan
CONNECT dengan
rangkaian yang paling
kuat. ♥

Lelaki : Seperti BLUETOOTH . 
Dia akan
CONNECT denganmu
bila kamu di
sampingnya . Dan akan
SEARCH
rangkaian lain apabila
kamu jauh darinya ♥


Jika anda setuju Type :  Ya
Jika tak setuju type : Tidak
dan hantarkan jawapan anda ke : Publish Your Comment.
 
 
 Tiada caj tambahan dikenakan.
 
 

Kenapa Lelaki suke tengok bola?


Hakikatnya bola adalah bulat. Memang amat-amat-AMAT tidak mengerti kenapa lelaki suka sangat tengok bola? fanatik dengan bola? tak boleh langsung miss tengok bola tu. lagi-lagi la bila part team yang diaorang puja-puja tu. perghh bikin panas hati wanita je.

Sanggup berjaga pagi buta semata-mata nak tengok bola. nasib mak dah potong Astro SPORT. padan la muka tak boleh tengok bola. kalau tak tiap-tiap pagi jerit GOAL!

Tak salah nak tengok perlawanan bola penyepak ni. tapi ambik yang big-big game la. ni pape tah punya game pun sungguh-sungguh nak nonton. emosi lebih-lebih. macam la Manchester United (Contoh team football) tu kesah sangat dengan diri korang.

eeeeeee tension tension! pastu pos kat facebook. Penuh Home.
"arghh team aku kalah! ciot la!"
"Hala lalala madrid."
"never walk alone."
"chels#it laaa"

Macam-macam. Susah nak faham dengan lelaki-lelaki ni. dok diam-diam tak boleh ke? So yang kat luar tu, terutamanya lelaki-lelaki yang tak boleh miss dengan footbal match, nasihat saya, kahwin lah dengan bola!




Yang sangat Geram,

Blog owner.

Monday, December 26, 2011

Kalau Di Beri Peluang

Kalau aku diberi peluang, ingin saja aku pergi. Pergi Jauh dari mata-mata cemburu.
Kalau aku diberi peluang, ingin saja aku hilang, Hilang dari kenyataan,
Kalau aku diberi peluang, ingin saja aku benci. Benci pada rindu.
Kalau aku diberi peluang, ingin saja aku lari, Lari dari kejauhan yang semakin jauh.
Kalau aku diberi peluang, ingin saja aku tinggalkan, tinggalkan perasaan yang memberat.
Kalau aku diberi peluang, ingin saja aku mengamuk, mengamuk pada hati yang cinta.
Kalau aku diberi peluang, ingin saja aku bersedih, bersedih ditinggalkan sendiri.
Kalau aku diberi peluang, ingin saja aku lenyapkan. lenyapkan kewujudan aku.
Kalau aku diberi peluang, ingin saja aku membalas, Membalas tiap apa yang dilakukan.
Kalau aku diberi peluang, ingin saja aku mencari. mencari jawapan bagi setiap peluang.







Diberi peluang penghayatan menulis,

Adibahrisha. 








Terpaksa kata ini...





 Maafkan aku, aku Terpaksa kata ini,


"Aku rindu kamu."


Yang Merindu,
Blog owner.

Sunday, December 25, 2011

Bila Penantian itu satu penyeksaan.


Penantian itu bukan lah perkara yang mudah semudah ABC 123. Kadang kala ia menyeksakan. entah lah bagaimana definisi penyeksaannya pada malam ini. tatkala menanti sang cinta. aduh, parah! Kadang ada yang tidak mengerti. kadang ada situasi dimana aku mengerti, kau mengerti, tapi dalam definisi yang berbeza, erti kata lain, aku mengerti situasi ku, kau tidak mengerti situasi ku. sebaliknya.

Susah sangat ke untuk memahami?
kenapa sering terluka salah erti?
Bukan kah rumit permainan hati?
Makin diselam makin tak mengerti.

Bila Berdua bergelak ketawa,
Hilang ghaib entah kemana,
Bila rindu mainan jiwa,
Hati mudah rasa kecewa.

Egois bukan mainan puitis,
Puitis indah untuk sang puteri,
Bila berita berdesas desis,
Hati hamba jadi tidak terperi.


Ececehhh ni laa dia betapa parahnya menanti. sampai boleh menukilkan puitis pantun bagai! haiii parah parah. Encik darling cepat lah pulang. saya sedih ni. :(

Saturday, December 24, 2011

Episod 1 : Cinta Dulu


 Kamarul Hiqal mengeluh lagi entah untuk yang ke berapa kali. Suasana riuh rendah menyesakkan lagi halwa telinganya. Adoiiiii, tension!! Bentak hati Kamarul Hiqal.
    "Alahhhh daddy, sushi laaaaa..." Pujuk lembut anak kecil berambut hitam lurus itu. Batrisya tak sudah-sudah dengan permintaannya sejak semalam. Kamarul Hiqal mengalihkan pandangannya pada anak kecil disebelah Batrisya untuk meminta pendapat. Natasha hanya mengangguk setuju dengan cadangan kakak kembarnya.
     "Okay, kita makan sushi. But....."
   "But what daddy???" Potong Natasha laju. Kamarul Hiqal membuntangkan matanya tanda tidak senang dengan cara anak yang berambut ikal keperangan itu bertutur. Petah betul dengan kata-kata.
     "Asha ni, selalu sangat potong cakap daddy. Okay, okay, kita boleh pergi sushi, tapi dengan satu syarat you all ni kena jaga tingkah laku. Terutama si Asha ni. Malulah Daddy kalau Asha asyik buat bising je. Potpetpotpet tak habis-habis. Daddy nak, kamu semua bercakap bila perlu sahaja. Faham?" Kamarul Hiqal tersenyum puas melihat Natasha dan Batrisya mengangguk. 
       Mereka berjalan seiringan menuju ke Sushi King di medan selera Suria KLCC. Kedua anak kecil itu memegang erat tangan Kamarul Hiqal. Lelaki itu tersenyum melihat gelagat mereka. Dia tahu kedua anak kembar itu tidak selesa dengan suasana yang sibuk dan bingit begini. 
        Kamarul Hiqal mengambil tempat duduk dihujung sekali. Bimbang dengan kerenah anak kembar itu nanti. Janji-janji anak kembarnya itu bukannya boleh dipakai. Seorang pelayan wanita menghampiri mereka untuk mengambil pesanan. Kamarul Hiqal memesan dua set makanan yang sama untuk Natasha dan Batrisya. Natasha mengulas rambut ikal keperangannya. 
        "Daddy, mama kata kalau daddy tak tunaikan permintaan kita, kita boleh report kat mama, betul ke daddy?" Tanya Natasha. Kamarul Hiqal tersentak. Adoi, tak kan sampai macam tu?
      "Suka hati Asha lah. Daddy tak kisah." Balas Kamarul Hiqal berani. Matanya meliar memandang sekitar restaurant jepun itu. Kemudian matanya kembali melihat anak kembar itu. Pelik sungguh, dengan kembar berdua dihadapannya. Semua yang digemari Kamarul Hiqal, adalah kegemaran mereka berdua. Termasuklah makanan jepun itu.
      "Daddy nanti kita pergi taman nak?" Pinta Natasha lagi. Lambat-lambat lelaki itu mengangguk. Permintaan yang wajib setiap kali mereka keluar bertiga. 
       Makanan yang dipesan tiba. Kamarul Hiqal melihat kegirangan diwajah anak kembarnya. Kamarul Hiqal tahu, sudah lama beliau tidak membawa kedua kembar itu bersiar-siar. Sejak pemergian mama mereka ke tanah suci Mekah untuk mengerjakan umrah, Kamarul Hiqal sentiasa sibuk dengan perihal kerjanya. Sehinggalah kedua anak kembar itu merungut bosan dirumah.
        "Daddy, Isya tak nak sayur ni."Batrisya menyepit kacang pis bersalut tepung ke hadapan Kamarul Hiqal. 
           "Mari sini Daddy makan." Kamarul membuka mulutnya lalu Batrisya pantas menyuakan kacang pis itu kedalam mulut daddy mereka. Natasya tergelak kuat dengan gelagat Batrisya dan daddynya. Dalam mereka bergelak ketawa, tiba-tiba mata Kamarul Hiqal tertacap pada pasangan yang baru sahaja melangkah masuk ke restaurant jepun itu.
            Cukup ideal. Bagai pinang dibelah dua, lalu membelah jantung hatinya. Seorang kacak dan seorang sempurna kecantikkannya. Walaupun sudah lama tidak berjumpa, namun tiada yang berbeza pada wanita itu. Masih lagi cantik seperti dahulu. Yang berubah hanyalah penampilannya. Nampak lebih matang dan lebih elegen. Cantik. Puji Kamarul Hiqal dalam hati.
               Tiba-tiba Kamarul Hiqal teringatkan sesuatu....

         "Suatu hari nanti, saya akan belanja awak makan sushi." Kamarul Hiqal menulis sesuatu dibuku latihannya ketika menyuarakan hajat itu.
         "Kenapa pula?" balas Kamelia Arisya. Matanya tidak lepas-lepas memandang wajah lelaki yang setia dengan buku-buku latihannya kemana sahaja mereka berada.
            "Bukan ke awak suka makan sushi? Bukan saya tak boleh nak belanja awak sekarang ni. Tapi masalahnya wang itu dari parent saya. Kalau boleh saya mahu belanja awak menggunakan duit gaji pertama saya. Barulah puas hati."
             "Puas hati kenapa pula?" Tanya wanita itu lagi.
             "Puas hati sebab dapat belanja kekasih hati yang seorang ni. Awak nak tak?" tanya Kamarul Hiqal sambil tersenyum. Matanya bersinar seolah-olah itulah saat yang paling bahagia buatnya.
            "Huh, lamanya. Tapi tak apa, saya akan tunggu." Mereka berbalas senyuman. Angin petang masih lagi bertiup halis. Padang sekolah yang tadinya lenggang mula dipenuhi pelajar-pelajar untuk aktiviti petang. 
               "Ini janji saya pada awak Risya,"
      
             
"Daddy...Daddy..Daddy ni...."Keluh Natasha apabila daddynya tidak memberi sebarang respon. Kamarul Hiqal tersedar. Dia tersenyum hambar sambil mengangkat keningnya.
              "Apa dia?" Tanya Kamarul Hiqal lembut sambil mengusap rambul ikal keperangan milik Natasya. Yang membezakan anak kembar itu adalah rambut semula jadi milik mereka berdua. Batrisya memiliki rambut hitam lurus. Natasya pula berambut ikal keperangan.
            "Daddy, kita orang da kenyang. Jomlah pergi taman. Asha nak pergi taman nak main buaian." Ajak Natasha. Kamarul Hiqal mengalihkan pandangannya pada Batrisya yang masih lagi menikmati makanannya.
            "Kita tunggu Isya habis makanan dia dulu. Aahhh, sebelum pergi taman, teman daddy pergi shopping barang rumah daddy kejap." Beritahu Kamarul Hiqal. Mata nakalnya mencuri pandang ke arah pasangan yang dudduk dihadapan sana. Kamelia Arisya masih lagi tidak menyedari kehadiran Kamarul Hiqal disitu.
           "Alah daddy ni, kita pergi taman dululah. Main-main lepas tu baru pergi shopping, kan Isya?" Batrisya yang lebih pendiam hanya mengangguk dengan cadangan adik kembarnya.
           "Asha, Isya, daddy kata teman daddy pergi shopping dulu!"
           "Daddy, kita orang nak pergi main dulu!" Marah anak itu kembali. Aikkk, aku marah dia, dia marah aku semula? Kamarul Hiqal sudah tidak dapat berbuat apa lagi melainkan mengalah dengan permintaan anak kembar itu. Dua lawan satu, sudah tentu yang satu kalah.
           "Okaylah. tapi main sekejap saja." Bicara Kamarul Hiqal lambat-lambat.
           "Alah, kalau macam tu, baik kita pergi shopping dulu, lepas tu baru pergi taman. Kalau shopping dulu, kita boleh pergi main-main kat taman lama-lama. kan Isya?" Balas Natasha yang tidak puas hati dengan jawapan Kamarul Hiqal. Lelaki itu hanya tersenyum. Entah apa la yang mama kau  berdua ni makan waktu mengandung sampai dapat anak becok macam ni. Bisik Kamarul Hiqal dalam hatinya. Dia tersenyum lagi. 
                   Kamarul Hiqal meneguk green tea dicawan kecilnya. Matanya kembali melirik pada Kamelia Arisya. Duppp.... pandangan mereka bersatu. Dunia yang tadinya riuh rendah seakan terhenti seketika. Restaurant yang dilengkapi dengan air-conditioner seakan-akan tidak berfungsi langsung. Peluh memercik dari dahi Kamarul Hiqal. Pantas dia sedar. Dia mengalihkan pandangannya. Dalam erti kata sebenar, dia tidak mahu bertemu pandang dengan wanita itu. Cukuplah.
                     "Okay, semua da siap makan? Jom kita pergi shopping pulak." Kamarul HIqal sedaya upaya menyembunyikan perasaan kalutnya. Batrisya dan Natasha turut menghabiskan minuman mereka.
                   "Daddy pergi bayar dulu. Tunggu sini." Perintah Kamarul HIqal.
                   "Okay daddy!" Sahut anak-anak itu. Kamarul Hiqal yang sudah berdiri duduk kembali.
                   "Shuuuuutttt..."Dia meletakkan jari telunjuknya dibibir. Mengisyaratkan supaya mereka diam. Adoi...malunya! Banyak mata yang memandang mereka ketika itu.
                    Kamarul Hiqal kembali berdiri untuk membuat bayaran. Dia berjalan ke kaunter. Ketika melintasi meja Kamelia Arisya, dia sedaya upaya menahan rasa dan berlakon seolah dia tidak mengenali wanita itu.
                     Selepas membuat pembayaran, dia kembali ke meja dimana dia tinggalkan anak kembar nya sebentar tadi. Langkahnya mati tatkala anak matanya menangkap Kamelia Arisya berada disamping kedua anak kembarnya. Kamarul Hiqal memandang pula pasangan wanita itu yang kelihatan tenang. Mereka bertukar senyuman. Kamarul Hiqal melangkah tenang.
                     "Asha, Isya, come lets go."Ajak Kamarul Hiqal.
                     "Daddy auntie ni kawan daddy ke?" Tanya Natasha sambil menuding jari kecilnya pada wanita yang sedang berhadapan dengan daddynya. Wanita itu datang menghampiri mereka ketika daddy membuat bayaran dikaunter sebentar tadi.
              "Jom, daddy kata cepat."Kamarul Hiqal sudah memegang kedua-dua tangan anak kembanya itu. Natasya dan Batrisya tidak mengerti situasi dihadapan mata mereka berdua.
                   "Hiqal, sampai hati awak. Awak tak tegur saya pun?" Suaranya sayu kedengaran. Kamelia Arisya memandang tepat wajah lelaki itu. cuba mencari anak matanya. Namun dia gagal. Lelaki itu sengaja tidak mahu beradu pandangan dengannya.
                  "Asya,Isya jom pergi." Arah Kamarul Hiqal lagi apabila kembarnya tidak menunjukkan reaksi. Memandang Kamarul Hiqal dan wanita itu. Dengan kudrat lelakinya, Kamarul Hiqal mimpin kasar tangan kedua anak kembarnya keluar dari restaurant itu. Meninggalkan Kamelia Arisya yang terkesima dengan kelakuan lelaki itu. Sesungguhnya lelaki dihadapannya tadi tidak pernah berubah. 
                    'Kenapa awak selalu tinggalkan saya, Hiqal?' Rintihnya lemah. Kamelia Arisya melangkah lemah ke mejanya sebentar tadi. Shamsul Shakirin melemparkan senyuman manis walaupun masih terkejut dengan drama sebentar tadi. Namun jauh dihatinya, persoalan hebat datang dari suara sumbang, berperang dalam jiwanya. Siapakah gerangan lelaki itu?






----------------------To Be Continnued------------------------


Adibahrisha. 2008. Cinta Dulu.




Friday, December 23, 2011

Request Tutorial Bahasa F!



HaiFai, Sefelafamatfat Dafatangfang Reader!
(Aaaarrgghhh ape ke-peliknya pembukaan bicara post blogger ni hari ni!) ;p


Okay mula nya macam pelik bila ada yang mintak adeeb buat tutorial untuk Bahasa F? hahaha Nak ajar macam mana la ya. Rasanya gejala-gajala bahasa F ni sudah makin berkurang. sekarang rasanya demam Alphabet W. hahahah


Tahu tak demam alphabet W tu ape? Okay biar Cik Adeeb Bagi contoh gini :


"Weewwww, apewww kawww wat ? kaww jewww xtaww papew dow."
"kow da mawkawn kewww dow? law lowm meh'ahhh dawtawng umaw akuw. dow!"
"Ewwww peww bewndewww niewww!"


Boleh watch video this guy for more info about W language. okay. 





Alrite, back to the subject mentioned above. Adeeb akan buat tutorial Bahasa F ni bila adeeb free kot. ;p bukan sekarang. Hehehe terima kasih pada yang request ya.



Tips :  TERIMA KASIH
Bahasa F : TE fe RI fi MA fa  KA fa SIH fih



Got the idea now? How to construct the F language? then Good luck LOL



Read more :




Thursday, December 22, 2011

Geram!

GERAM!!!Itu jelah yang mampu Cik Adeeb luahkan kat sini. Kadang-Kadang ada orang yang sangat professional, masih lagi tidak professional when it comes to when yes and when not to complaint about others.

You have a right to complaints, but do it in professional way la. If you do not want to hurt anybody, then do it at their back, If you want them to improve, call them, slow talk.

Tapi kalau kedua-dua sekali kamu xnak buat. tak nak sakitkan hati orang lain, tapi in the same time, you talk in front of him/her which you thing the person ngak bisa ngerti apa yang dikatakn oleh kamu, but the reality is, the person understand very well every single thing yang you cakap, NOt good la kan for both parties.

Why are you making things so complicated? If kamu ngak setuju, apa aja yang dibuat oleh si polan, talk to him. Its like okay, aku mahu nya complaints pasal kamu, aku menyorok di balik tabir, lalu terlupa untuk memperlahankn suara. Ngak siuman kali.

This person, which we called as anak muda yang baru ingin naik ke posisi kamu, yang masih lagi merangkak untuk berjaya, yang masih lagi mentah untuk mengerti terpaksa mendengar every single complaints about him for bloody 2 hours, which it seems like you do not want to stop talking this s#it, which you thing he/she not understand you, apa yang kamu rasain bila kamu diposisi anak ini?

Kamu juga pernah di level ini. bohong kalau kamu tidak pernah. kamu diajarin untuk bagaimana mahu buat ini itu. and you expect this anak muda sudah perfect untuk melakukannya tanpa barang sekelumit pun salah. Kecewa teramat ya.

Do respect other! Anak muda itu hanya diam, mendengar setiap patah kata yang oh well, bisa remuk ya hati kaca ni. sambil berbisik halus 'kenapa kau cakap macam tu? depan aku. aku faham semua tu. kalau nak sound, sound depan2 laaa. ni sound depan2 tapi ckp bahasa lain'. huuuuuuuuuuu

Yang menyampaikan berita.
Adibahrisha.
Cerita kisah benar ini tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang da mati.
Harap maklum Cerita ini adalah rekaan semata-mata.


Wednesday, December 21, 2011

Is SPAM filter important?

SPAM ????what would seem like a harmless thing that reaches your website or email everyday can easily take out your valuable time and make you feeling frustrated, or worst losing your sanity.

Up to now, there have been more than billions of spams that come from all form and in all platforms that has been filtered out. Today alone your email could have received hundreds if it wasn’t because of the back work filtering that comes with your email or comment filter. Isn’t it time to say thank you to our dear spam filters that have been doing the entire dirty job for us? [ Oh, by the way thank you. ;) ]


Everyday you would perhaps see one or two spam mails that hits your inbox. Just like how our human genetic has been program to survival through evolution, these spam emails have also been very successful to bypass the spam filters.


Perhaps one or two spam emails would be a scratch for you, but the fact is there are thousands of emails that attempts to penetrate through your spam filter system that you’re unaware of. Spam filters are commonly seen in two platforms that include email and also comment features that are usually available in some blogs, forums and websites. Many of these comes with filters that effectively blocks out abundance of spam emails and comments everyday. According to Akismet, a notable spam filter system that operates as plugin serving in WordPress has been filtering more than 45 billions of spam comments till the date of this blog.

That’s a huge amount of spams that you would rather create a new account entirely than to read through one by one to verify it’s genuineness. With important communication tool such as email that you use for business and other important matters, it is imperative for a user to not get mixed up between the spams and other emails that really require their attention. Thus is it also important to look for any email hosting services that comes with spam filter protection.

 

Webserver.com.my has designed a Spam Filter Gateway special for owner’s and companies which running on their own mail servers. With the latest inclusion of 4 tiered anti-virus protection features and proprietary processing rules on Webserver.com.my mail servers for all e-mail users, customer will be assured of virus free e-mails and junk-free e-mails to their mailboxes. 

More companies have outsourced their e-mail service to webserver.com.my as their services have proven reliable. They have earned the trust of over 20,000 e-mail users for processing over 50,000 e-mails daily on their mail servers. Let them take the hassles out of e-mail servers from you so you, Yourself can return to your core business with confidence!


Good Price, Best Service, Better Choice!
More information on Webserver.com.my Spam Filter available here : http://www.webserver.com.my/services/anti-spam-solution/


 Best Wishes,
Suwaibah

Lets Call It Ache Day- Stomach-ache / Tooth-ache

Hallo dear diary. I hate yesterday! yesterday would be my very bad day! bad Tuesday! Lets call it an Ache-Day!

3am in the morning 20/12/2011 STOMACH ACHE
- keracunan makanan

- Non stop dok visit toilet.
- Vomiting and _ irit- _irit ! (Do fill in the blank pick any alphabet you wish [BC]. LOL)
- Shaking and Sweating. (IDK why)

11am. Finally I'm done. Now so freaking sleepy and tired!

After 2-3hours of sleeping, I feel like something burning on my gum.
Im having Tooth ache?! Now!
eeeeeuuuww WTF! what happened?!
Alrite to make it short, Darling send me to Dentist. Do check up.

Pongpangpongpang Satu gigi kena Tampal! Hamek kau! saket gileeee! rase nak menangis! nak menjerit. The most i can do is just Tahan saket. Jenoh menahan saket sampai rase nk pengsan je ! So basically the doctor do temporary fillings. which i need to come back again to have a permanent fillings. Cant they do it on the spot?


Lepas je filling session ends, Rase berdenyut gusi n gigi n pipi. :P dalam keta merengek je kat darling. sampai dia pening. Gigi saket, gigi saket, gusi saket, bengkak. aaaaaaaaaaa saket laaaaa. susah nk cakap! tak suka jumpe doktor! cari penyakit je! saket gigi! saket!!!!!

darling senyum je. See sabar gile kan dia layan aku? haiihhh macam mane laaa aku tak jatuh cinta kat kau ni! so lama-lama tengok diaaa muka dia, baru laaa rase saket gigi to slowly hilang. But then having problem nak makan. I cant eat! Cant chew!

Okay laaa dats all for yesterday's night mare!

Yang sakit,
Adibahrisha!

Monday, December 19, 2011

Win iPad 2 & Movie Ticket Passes! Anyone?

People, Hi! How day? Okay? Alright, in conjunction to Christmas celebration and New year soon, I would love to share this with you guys. Siapa nak menang iPad2 and 2 movie ticket passes? Siapa yang tak mahu kan? Well, This Hosting Provider, Webserver.com.my now having this contest called : 

Webserver.com.my ”Taxi Ads Hunter-Win an iPad2” Contest.
Event date : 21/10/2011 – 29/01/2012
Event location : Klang Valley
Event period : 3 months 15 days
Prizes : iPad 2 (Grand Prize)
:2 Movie Ticket passes (Weekly)
 


What you have to do to win those great Prizes? Okay dude, Follow below steps :

Event details

1. Participants need to hunt and snap taxi(s) with Webserver.com.my’s advertisement at the taxi boot-lid.
2. Photograph must be taken with clear visibility of the vehicle plate number.
3. Participants need to LIKE Webserver.my Facebook fan page.
4. Participants are required to upload the Webserver.com.my taxi advertisement photo taken to Webserver.my Facebook wall.
5. Participants MUST tag at least 15 of your Facebook’s friend and get at least 10 of your friends to LIKE the photo. The most friends tagged, and LIKE(s) the participant’s photo, have the highest chance to win the prizes.
6. Shout at the photo caption: “The only web and email hosting company in Malaysia that provide 24/7 telephone support.”
7. Participants whom do not complete the task as in clause 1 to 6 will be automatically disqualified without assigning any reasons thereof or giving any prior notification.
8. Three (3) weekly winners will be announced every Friday during the contest period. The announcement will be made to Webserver.my Facebook wall.
9. The 100th taxi number plate photo with Webserver.com.my advertisement at the boot-lid submitted will be the Lucky winner to bring home Webserver.com.my’s Grand Prize of an Apple iPad 2.
Event website : https://www.facebook.com/webserver.my


Okay senang je kan? Pergi pavillion, times square, Hot spot, Not so hot spot you all pun da leh amek gambar Webserver.com.my Taxi Ads tuuu. ahhh especially kat LRT2 station, memang banyak.

Tips untuk menang, You all kena laaah kumpul banyak2 LIKE and Upload banyak2 gambar taxi Ads tu! Confirm dapat 2 Movie Ticket passes tu. ;p

Good luck People!

Facebook Fever! Gerammmm!


Haiii Haiii Haiii . 
Hari ni I nak cakap pasal Facebook yang demam. Bukan demam facebook! Ayat yang berlainan maksud ya.
December 19,2011. tak tau la kenapa, Facebook I dari pagi sampai laaaa ni, asyik buat hal je. Early in the morning I discovered yang my home layout changed?

Its Pretty - Ugly Homepage. Blue in color ( Can't it be pink or any nice green in color at least?)!


Okay, then. This is it! My FACEbook Home tadaaaaaa .
Cantik ke tak cantik?! haiiiyoookk bagitau Mark zakerbek kang(tau benda ni tak cantik)! 

Okay itu story in the morning. after lunch, I discovered this :



Haaaa Nak jadikan Cerita, Lepas lunch


Sampai laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Sekarang ni .


Facebook aku masih lagi demam. Unable to check Notification, Unable to Log in , Unable to do the routine. Haiiiiiiiiiiiii Menyampah! 
Tu tak masuk lagi dengan Facebook Time line. 
Korang suka Facebook Timeline? Well, Its good to have something Timeline. I like it. It's great to have timeline so we can read our past/previous comment, status, update, photo etc etc etc.
But soon i discovered, Its soooo Ugly, and messy. Yes my facebook profile kind of Messy now, I dont like messy things! I love to have a very tidy profile layout at least. Please Mark, Do give me an authority to change my own layout, to rearrange my own profile. Im better on arranging my own layout. Enable third party interface, would you?

itu sahaja lah. In the mean time, Please rectify/solve the problem ASAP! I want it now! Im the customer, So I have right! opsss terlebih sudah kaw bha. Mark da bg Free FB, mcm2 pulak ko nk ber-right2 ni. 

K, you all. jangan lupa, do bring umbrella on lunch hour. 

-Adeeb-

Friday, December 16, 2011

Checklist for kekasih hati.


Semalam (Khamis) memang agak busy dengan kerja-kerja office. Kadang-kadang terlupa yang hari ni hari jumaat. Mr. Darling akan ke perak untuk team building. Well, semalam darling datang jemput kat office. Then we heading to DBKL to send few document(Private stuff).

Then Mr. Darling cakap, 'Yang, nak g SOGO x? Ade Year End Sale kan sekarang ni?'
Then me Happily answered 'Aah. Okay gak.'
Lepas dia park lori kerja dia, we all pun gerak masuk SOGO.

Memang really Year End Sale la sekarang ni. Harga memang berpatutan. and we did some shopping. We go with empty hand, We back with full paper bags from CRABTREE and Evelyn (Memborong sakan), US POLO, I wish to have JURULATIH (COACH) but, we still not manage to get at least one Jurulatih item since, we are not afford to have it! poor us! ahhhh never mind. I'm Grateful to what i have now.

Ahhh so after finish do some shopping, around 2130o'clock, he's ready to send me home. Mom are pretty angry on the phone.

"heh you ah girl girl, you cannot go out nite nite. its not good good. you went out with guy. you have to be careful. wat neighbor will talk talk when saw u out out."
hehehehehehe makkk, thank you for your concerned. I'm in a good hand. so do believe him.

Actually I did afraid of going home and mom get mad. Rupanya lepas sampai rumah, they all are having Durian party. Can you believe it, they want me home, just because they want me to join them to eat durian. Adoi! Mom are happy, Dad are so excited. Imran hands are full with durian, Intan are soo cute with durian all over her face.

Then lepas I simpan semua barang shopping and join them having a great durian. Alright after that, I pun pergi la kemas-kemas barang shopping, kemas my room yang macam kandang lembu, then shower then I'm ready to sleep.

So,in the relax mode, I did text darling a very long Checklist! (A R E M I N D E R INDEED!)  Since esok, ( I mean hari ni, Jumaat) dia nak pergi perak. He's kind of forgetful person so I have to remind him, What to bring, what NOT to Forget, and blabla. It is 20 items he must bring. So patiently I key in each alphabet by alphabet in a full form spelling. (Kononnya penting sangat laaa kan sampai eja full full. ahahahhaah)

Checklist :
1) Baju kerja (Baru/lama)
2) Baju Activity (2)
3) Baju Malam (2)
4) Coat 
5) Jean (2)
6) Seluar Trek (1)
7 ) _ _ _ _ _ (_)
8) Spec (Biasa/Formal)
9) Tuala (Mandi/peluh)
10) Sabun Shampoo Berus Gigi
11) Charger Handphone (Nokia/Samsung)
12) Wallet / Duit
13) Camera
14) Seliper / Kasut
15) Buku / Pen
16) Wax, Sikat Bedak Lotion
17) Handphone (WAJIB)
18) Jam
19 ) Stokin
20)  Bawak Sayang :'(

Okay itu jelaaaa. kalau perempuan macam ni laa checklist dia. tapi double lagi panjang checklist perempuan. hehehehehe. So Darling, kalau awak lupe tak tau laaaaa kan.

Happy Checking on the list people. Me surely be very not a happy mode without darling around for 3 days.
Haihhhh *sigh* What to do kan.

With best wishes To York-ian!
Adibahrisha.

Compacting messages in Outlook Express

Okay as promised, This post will guide you the steps on how to "Compacting messages in Outlook Express".

Alright, first you must know when and when not to do compacting, Normally those who tend to received more than 600 email per day x 5 months more need to compact their outlook. (If its exceed your email space). It is good if you have time to delete/manage your email. however when you received more than 600 emails per day, Im sure that would be pretty heavy job to do. Some of the emails are important , and some may not. 

The Advantage of compacting message in OE is we may increase and speed up the work of Outlook Express and to decrease the space Outlook Express files take on the disk. It is also important that the more compact your files are the less probable it is that they will be damaged in case of any failure.. So in the future you won't having any issues regard to email space exceeded, email broken, etc.

To compact all files (and therefore all folders) used by Outlook Express, you should select Compact all folders in the File - Folder menu. This photo might help you better visualize on this process. 


This process might takes forever of your time to compact. depend on how big your folder size is.

Okay you also might compact few folder that u wish to compact. Thaat one just in case your other folder is not full. For instance, you can compact only the Inbox folder. To do it, select the folder you want to compact and select the Compact menu item. This will compact only the folder that is current in Outlook Express.

Here are some of the important issues that should be kept in mind.
  • Do not store all your messages in one folder. For example, it will be better if you make several subfolders for the Inbox folder and sort your messages in them. What for? In this case Outlook Express will store your messages in several files making it less likely that you will lose all your correspondence at once.
  • Try to avoid keeping too many messages in one folder (it is recommended not to exceed the number of 2.000 messages). If there are too many messages, follow the first recommendation and divide the folder into several subfolders.
  • Regularly (approximately once a month) compact your folders. If you extensively use e-mail, you can do it more often.
  • The best way to ensure that your messages are safe and secure is to backup your data regularly.
Okay, so happy Compacting people! If you not using Outlook express, then You might get some help from auntie GOOGLE on how to compact your message. ;p Alright. See ya soon people!

Thanks for drop by,
L o v e
Adibahrisha.

Email Marketing Advertisement. READ IT!

Holla Good morning visitor!

How ya doing? Great? Well Christmas is just around the corner! And I, received soooooo many email from do no who. My outlook express now jammed and full!  and I cant received email now. Either I have to delete all the old message or Die! (Well our support team are working hard to help me to solve this problem. Bravo to our support Team! I'm proud of you People!)

I understand, Lots of Companies are sending many email marketing to client every end of the year for season's greeting (But me, even no celebration, I still received so many email marketing! Its like every week other company are having promotion NO END). don't believe me? well believe it! ;p

These few days I received emails for season's greetings such below subject (hehehe I did edit the subject) LOL:

"Merry Christmas and Happy New year! New Cloth, New Bag, New Wife, You Dead!"
"Year End Sale Starts Today! Shopping Shopping Now. If no money Don't Click!"
"Buy Christmas Tree! Very Cheap Cheap, Your head cheap!"
"Look beautiful with our product, Dont use our product Not beautiful!"

And many more email. You like it or you don't, you will still received this kind of email marketing/ advertisement on your email addresses. Tension right? Hahahah. Easiest way to handle such emails are,

MARK ALL ---- RIGHT CLICK ---- DELETE ---- SMILE !

You are so mean, people! Why don't you open and spend 2, 3 second read their advertisement! You know, it is not a ONE day job to prepare those Ads/Email. Believe me! They have to spend like 4,5 days to have the best email marketing design, waiting for approval, Edit some, Waiting for approval, Redo again. It's a lot of job involved ya even to prepare a very simple greetings.

Help Them, Open it, Read it! Appreciates other's work. This is how people will treat you, your company in the future. Simple formula, KARMA in good way.



Source : GOOGLE


Well that's all for this post. Next post I'll teach you how to compact message in Outlook Express. See you then.

Hohohoho a very Emo ending kan??
Well, you will not appreciate one things, until you are at their shoes.

Best wishes to email receiver!
Adibahrisha!





Thursday, December 15, 2011

[ ad.vur.TOH.ree.ul ]



Alright, Today I'm going to write about Advertorial (pron : ad.vur.TOH.ree.ul). Actually I'm preparing few advertorial for coming 2012. So i would like to share few things that I've learned about Advertorial itself.

Have you ever heard of Advertorial before? Are advertorials a new thing? 
No, it is not a new thing. although you might think so. Actually the (ad.vur.TOH.ree.ul) word was 'discovered' on 1946. The advertorial is the blend of advertisement + editorial. 

Okay perhaps you all pernah nampak those kind of advertorial or infomercial just you all tak berapa nak pasti dengan dia punya scientific name.

An advertorial or infomercial is an advertisement designed to simulate editorial content, while at the same time offering valid information to your prospective clients. In a simple word, its like an advertisement that is written and presented in the style of an editorial or journalistic report.

Nowadays, many companies have looked to present advertisements in a more newsletter like manner. They want to make it as formal look as possible to client. Believe it or not, Advertorial really works for your branding! 

The content in the advertorial intended as advertising but structured like a formal news. You may write/design any topic you wish. About your company, promotion on going, introduction of new product and services and many more. 

Fashion for example. You may write an advertorial about fashion. In the article, you may include about the fashion theme you offered. Summer theme, Christmas theme etc. You can include the information about the material, price, the quality. You can as well give a promotion code for your prospect client. You are actually writing an article in the same time you try to sell your product. 

Below are some of the sample of Advertorial. Might help you in the future.


Okay below is the print screen where I will put our Advertorial on 2012. @Malaysiakini.


okay below is the Advertorial for Nivea men.


 
















Okay thats all for today. Keep in Touch. Do follow me yah. xoxoxo

-Adibahrisha-






Webserver.com.my Continues Long-standing Partnership with SmarterTools Inc.

The relationship between Webserver.com.my and SmarterTools Inc getting stronger day by day in providing the latest world-class Internet communication tools to user.

Kuala Lumpur, Malaysia (PRWEB) July 19, 2011
Malaysia pioneer web hosting provider Webserver.com.my is honored to announce five years of partnership with SmarterTools Inc, a business communication solution provider that provides a world-class Internet communication tools.


“The relationship with SmarterTools is getting stronger day by day as their efficient services perfectly match with our mission to deliver innovative Internet products and superior service platform to customers," said Alfred Lim, chief executive officer (CEO) of Webserver.com.my.

Under the terms of the continued partnership, Webserver.com.my will provide a bundle of SmarterTools software to qualified customers with the purchase of any Web hosting package at no additional cost.
Valued at $800 (U.S. dollars), the software bundle includes SmarterMail 8.x, SmarterTrack 7.x and SmarterStats 6.x. SmarterMail 8.x is the best email server software for businesses of all sizes with superior stability and lower hardware requirements. SmarterTrack 7.x is a feature-rich customer service and support platform that helps businesses manage employee and customer communications. SmarterStats 6.x is complete SEO and web log analytics software that help webmaster and marketers improve their website performance and marketing strategies.
For more information, visit http://www.webserver.com.my or http://www.smartertools.com.

About SmarterTools Inc.

Founded in 2003, SmarterTools Inc. is an information technology management software company based in Phoenix, Arizona. SmarterTools develops a Windows mail server, customer service software, and Web log analytics and SEO software that help companies communicate, measure, and support their worldwide business operations. Additional information about SmarterTools Inc. and the SmarterTools product line is available at http://www.smartertools.com.

About Webserver.com.my

Webserver.com.my is a well establish and trusted web hosting provider in Malaysia since 1998. With more than 12 years experience in hosting industries, webserver.com.my able to provide most secure and stable platform and also a reliable benchmark for multiple backup of server hosting. Webserver.com.my provides a reliable 24/7 last mile application supports to clients, makes webserver.com.my stands out compare to other web hosting company in Malaysia. More information about Webserver.com.my is available at http://www.webserver.com.my.

###

Suwaibah Idris
webserver.com.my
+603-20322263

Read Original Entry here :  http://news.yahoo.com/webserver-com-continues-long-standing-partnership-smartertools-inc-080007745.html


Monday, July 18, 2011

Host your Blog! as low as 19cent/day! cheap kan?

hello blogger,

happy reading my free Review for today "Web hosting as low as 19cent/day".
Nowadays people are talking about go-LIVE phenomenon where Internet plays an important role in the community. People are blogging to get attention; businesses are online to get more customer and clients. The only thing they never realize is they never aware of how reader’s traffic could make their blog site server down. Free blog server would not enough to cover the traffic to your blog.
What will happen to your blog who could not take too much of this traffic at the same time?
  • Blog server down
  • Loading will take forever of your time
  • People will get so stressed up with your slow blog
  • Your reader’s number reduce
  • Losing reader to your site is the big lost.
It is not a good sign to your blog. First of all you need to ask yourself on how this could impact you personally or could impact your business progress. Apart from that, how much this problem could cost you? You are losing your customer, as well as your profit.

The only way you could do is to host your blog or your site to web hosting company. Do you aware of how important Web hosting could be to your business or to your personal blog? Do not have any idea about web hosting? Below is the simple definition of web hosting from different site.
  • Wikipedia:
A web hosting service is a type of Internet hosting service that allows individuals and organizations to make their own website accessible via the World Wide Web.
  • Cyber Law Glossary:
Providing space on Internet servers for the storage of World Wide Web sites, which can be accessed by others through the network. ISPs or Web Hosting Specialist usually offers this service.
  • Calgary Glossary:
A term used for storing and maintaining files, email or domains on a server that is connected with Internet.
Better understanding now about web hosting? Before you choose a suitable company to host your blog or your site, you need to have knowledge on what kind of services this web hosting company could offer you. Does their company could provide you better services at low price?
If the answer is No, I would like to introduce a hosting company, which could provide you with the simplest hosting plan with no hassle to new starter, to individual, to student or to even a small company with less than 50 employees.

Eqhost.com is a specialist web hosting company that has been providing their services to local and internationally since year 2000. The main focus in Eqhost.com is they concentrate on the popular market demand to provi
de exclusively one and only web hosting plan which promises the client to get the best services with a cost as low as 19cent per day. Further information available at http://www.eqhost.com

Reported by,
Adibahrisha
Freelance reviewer
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...