Thursday, January 6, 2011

Tercium Myvi Putih

Pagi yg hujan.
Sangat malas rasenye nk bangon tido pg ni. Kan best kalau boleh sambung tido balik. Tapi malangnye kne pulak hantar budak2 g skola. Lepas tu ready nk g college pulak. Pagi ni aku kne anta mak aku. aku ingat nk anta sampai LRT Taman Melati je. sebb selalu nye macam tu laaa. tapi pagi ni kesian la plak kan. da la hujan. kang TRAIN STUCK, susah plak. ok la g la anta mak aku.


Nak jadikan stori dia, Bila da hujan Lebat gini, Of kos jalan jem. (Btw, tak hujan pun KL tetap jem) . So , bile jln da jem aku pun tgok je la org disekeliling jalan raya ni. and mak aku Tido la dgn sgt lenanya. aku plak drive sambil dgr MP3 kat XpressMusic aku.


Lepas lebih kurang 1 jam STUCK kat jalan semarak je! aku bwk la abit laju sebb jalan da lenggang sikit. smpai kat bangunan Ukur, aku slow down keta aku. sebb lmpu merah. n aku pndang belah kanan aku ade mak cik guard MONTEL ni tgah melintas jalan. so aku tgok je dia. bile aku pndang depan,


Tak sempat nak Break btol2,


Muuuuuuuuaaaaahhhhhh keta aku tercium Manja keta Myvi kaler putih ni.


"Gooshhhhhhhhh OOOOO MY GOD! GOD! GOD! ape aku da wat??" Mak aku yg tadi tertido teros dia bangon. nasib mak aku tido, klo tak sure dia jerit. and nasib baik mak aku tak kelam kabut tadi. selalu bukan main dia. tadi dia tenang je


aku kua ar dr keta tgok keta myvi tu.. alhamdulillah tade yg calar. jz sensor dia je terkeluar sikit.

huuuuuuuuu lips aku da mengeletar da. boleh rase. First time accident cmni. adoiii


Dude tu kluar ar dr myvi dia. aduiiii cmane ni. dia pun tak la marah aku. entah laaa... keta dia ok jeee... dia jz ckp dia akn bwk keta dia g jumpe doktor. weekend ni dia bgtau aku cmane.



mintak2 laaa keta dia takde pape. lepas tukar card / number. aku masih lgi dlm situasi yg sgt terkejut. seriously tak pernah cmni. aku bawak laju cm org gile tak accident pun. ni bwk slow cm kure2 leh accident. apeee laaaaaaa ..


lepas anta mak aku, aku drive la g college aku. aku dpt mesej dr celcom ade miscall dr dude tu.


and boleh ke dude tu miscall aku byk kali. n dia anta mesej.


" R U ?"


"Call me back, U yg langgar keta i tadi. "


xsempat aku nk call, dia call aku.


" hi , u langgaar keta i tadi. i nk double check . u ke org dia ."


ouhhhhhhhhhhh Encik, sy tak lari. ni bukan double check. da 3rd time u check.


" I tgah drive nnnti call i balik ya. "


Oh gossshhhhhhhhh seriously hari apa kah ini??? Malangnya. tak leh nk fokus Study plak ni. da la sabtu ni ade paper!!! eeee Strategic manangement pulak tuuuuuuu




nnti tak pasal2 aku answer pasal strategy untuk langgar keta orang plak... eeeeee







THE END

4 comments:

loLaa_nurafizza said...

hahaha..macam nak ngorat je gaya nye..huhuhu..

relex dear..stdy ttp stdy..jgn jawab soalan untuk lgr kete orang..huhu

Anonymous said...

let me know k klu mamat tu kol awk or miskol ag..
npe xbg no abg jew td??

adibahrisha said...

lolaa : hehehe nk ngorat ape... tade maknenye yunkkk... da langgar tetap langgar.
biznes i dgn dia hal keta je.

adibahrisha said...

anonymous aka Darling :sy da panik da darlg... x leh pk ape2 daaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...