Monday, July 18, 2011

Host your Blog! as low as 19cent/day! cheap kan?

hello blogger,

happy reading my free Review for today "Web hosting as low as 19cent/day".
Nowadays people are talking about go-LIVE phenomenon where Internet plays an important role in the community. People are blogging to get attention; businesses are online to get more customer and clients. The only thing they never realize is they never aware of how reader’s traffic could make their blog site server down. Free blog server would not enough to cover the traffic to your blog.
What will happen to your blog who could not take too much of this traffic at the same time?
  • Blog server down
  • Loading will take forever of your time
  • People will get so stressed up with your slow blog
  • Your reader’s number reduce
  • Losing reader to your site is the big lost.
It is not a good sign to your blog. First of all you need to ask yourself on how this could impact you personally or could impact your business progress. Apart from that, how much this problem could cost you? You are losing your customer, as well as your profit.

The only way you could do is to host your blog or your site to web hosting company. Do you aware of how important Web hosting could be to your business or to your personal blog? Do not have any idea about web hosting? Below is the simple definition of web hosting from different site.
  • Wikipedia:
A web hosting service is a type of Internet hosting service that allows individuals and organizations to make their own website accessible via the World Wide Web.
  • Cyber Law Glossary:
Providing space on Internet servers for the storage of World Wide Web sites, which can be accessed by others through the network. ISPs or Web Hosting Specialist usually offers this service.
  • Calgary Glossary:
A term used for storing and maintaining files, email or domains on a server that is connected with Internet.
Better understanding now about web hosting? Before you choose a suitable company to host your blog or your site, you need to have knowledge on what kind of services this web hosting company could offer you. Does their company could provide you better services at low price?
If the answer is No, I would like to introduce a hosting company, which could provide you with the simplest hosting plan with no hassle to new starter, to individual, to student or to even a small company with less than 50 employees.

Eqhost.com is a specialist web hosting company that has been providing their services to local and internationally since year 2000. The main focus in Eqhost.com is they concentrate on the popular market demand to provi
de exclusively one and only web hosting plan which promises the client to get the best services with a cost as low as 19cent per day. Further information available at http://www.eqhost.com

Reported by,
Adibahrisha
Freelance reviewer

Friday, July 15, 2011

Holiday's story : Bandar Snow & Spring

Hello reader,

balas Dendam! memang pun. da lame tak lepas kan gian menulis di blog. nasib la korang. belambak entry aku hari ni.

ni Cik adeeb nk update percutian cik Adeeb di negara 2 musim. Sejuk dan berbunga sepanjang tahun. indah kan? dlm bahase inglais dia SNOW and Spring! dah nak hampir 3 bulan cik adeeb tinggal kat country ni.




jarang2 sekali cik Adeeb merasai panas matahari dia. the only time i could feel the Sun is only during lunch hour.
Time tu laaa cik adeeb jumpe Sun. tu pun sekejap jeee. kebanyakkan masa cik adeeb spent dalam cubicle cik adeeb. seeeejuuukkk i tell u people!

Spring kat sini, tak cntik. cik adeeb nmpk 4 jenis bunga je. dulu ade 3 bunga. tapi yg 1 lagi da mati. apa macam laaa spring kat negara ni. adeeeb nk tgok bunga tulip. nk tengok estoma, sakuralalalala. tapi mate cik adeeb menjamu selera PC dan TO DO sticker NOTE. belammbakkk i tell uuu.. yeeelaaaa cik adeeb datang kat country 2 musim ni bukan untu bercuti holiday sakan. i Came here for work. ameeek kaw. speaking pulak. biase laaa da terbiase speaking ngn Mat Salleh bin polan kat sini.

Makkkk aiiihhh sejukkkkk kawww nyah! Snow kat negara cik adeeb bercuti skang ni, sgt sejuk. kalau sebelum ni cik adeeb pakai cardigan nipis jeee. skang ni cik adeeb da beli jacket yg tebal-mebal. kalau tau negara ni sejuk, memang cik adeeb bawak Baju tebal2 dari malaysia taw .



Sejuk kat negara ni boleh di samakan sejuk kat kutub atas sane tuuu. kutub utara. kemainnn sejuk diaaa. jari cik adeeb kaler pink leh tukar kaler purple. sebb sejuk sgt. kaki tu macam beku. klau boleh teringin nk pakai stokin! Cik adeeb pndang atas kepale aircond YORK! waaa bangga kejap! kat negara ni pun ade aircond YORK weyh. same macam kat Mlaysia.

Kat sini cik adeeb kerap jugak sneeze sebb sejuk kannn.. tak tau laaa ape kaitannya sneeze dgn negara sejuk ni. apa2 laaaa kan?

Bila petang menjelmaa, kadang2 panas, bukan sebab matahari terlalu panas, tapi sebab terlalu banyak kenderaan berpusu2 nk pulang. ohhh tidak ya. cik adeeb tak memandu. kat sini cik adeeb tkde kereta. tak mampu laaa nk dreba kereta. cik adeeb lebih selesa jalan kaki ke station kereta api depa. jalan mukannng main jauh nyaaah! berpeluh jugak laa exercise. Xkurus aku tak tau laaaa. da hampir 3 bulan dowh! tapi aku tgok mcm makin gemok pulok. mane taknye lunch hour pekena nasi goreng, Orang Malaysia masak weyh!

naik kereta api depa ni syiioookk wooo. ape tu mike pangei keta api ni pun cik adeeb kureng jelas laaa. nasib cik adeeb bawak bekal Touch n Go dari mesia. kalau tak payah nk beratur kat sini taw. banyak foreigner and local people. semua ingin merasai sempit bersempit dalam kereta api ni. tak de laaa kereta api. rase nye ni di panggei kereta electric kot.



okay laaaa kot. sampei disini je laaa. nanti malam cik adeeb update lagi. ape? korang nk tau ape name negara cik adeeb berada skang ni? malu laaaaa. :P tak pe2 . nanti malam cik adeeb g tau ya.

To be continue

Apeeee?? nk tau skang gak?? okay fine. Negara itu adalah Bermula dari M Bukan Manchester, Bukan Maldives.

The city start with K bukan Kanada, (LOL city ke canada tu??) ohhhh bukan juga Kansas.

Sampai disini saja news kita kesian Terima kasih.

Nasi goreng Kak Rock!


haaaa kuar air liuuurr leeettuuuwww..daaaa tau da...caattchhh u!
Happy lunch hour people!

nk di mulakan story semenjak kerja ni, rajen sgt aku makan nasi goreng kicap warung kak rock. Haaaa korg penah ke g makan kat warung kakak yg jual tu fully ckp inglais. jgn main2 okay. name pun kak rock! mmg rockers habis laaaa.

tp tak la pulak dia ckp mcm The Rock tu : "If you seeemmmeeellll wat the Rock is cooking!"

Add Video

Nononoonooo takde laaa kakak tu ckp cmtu. heheheh korang ni ishhh jahat taw! Kalau korg nak tau warung kak rock ni dia punye tarikkan tu sambal cili dia. perghhh i tell u, pedas meletuupsss. kalau sape yg ske makan cili, kedai ni terbaik!




Mabeeelluuusss!

FYi : sy tak dibayar untuk menulis this review LOL. kalaau da kena dengan perut, da kene dengan selera...sure laa kita nk introduce the kedai to others kan? Sharing is Caring! Tapi untuk food je laaa k. nk share benda lain takbuleeehh laaa.

P/s : Cuaca amat sejuk kebelakangan ni.

Laporan edisi khas, brought to you by me! ^^

kau laaa. kau laa sayanggg

hello peeps. heheh da macam biskut chipsmore kan. kadang2 adee kadang2 takde. kadang2 chips kadang2 more. blueeekkk :P

okay kali ni adeeb nak post pasal dot dot dot. dulu kann kalau kecik2 time cinta2 munyet tuuu kita selalu ckp :
"ehhh diraaa..kita kannn nk ckp pasal dot dot dot kita laaaa." "eh lala...kita nk ckp pasal ehem2 kita laaa.. dia kann.. " "eh Najwa, nk tau takkk Brad pit (Bukan Name Sebenar) kitaaa kannn antaaa surat cinta"

tu kalau dulu laaaa sebb dulu kita kecik. kita malu. ^^ sekarang kalau daa couple. da besar . jadi kita lebih terbuka untuk meluahkan perasaan. lebih serious dengan hubungan. kalau bolehhh nak bagi tau satu dunia. sebarkan ke se- 1,000,000 rakan!

kalau dulu pakai Plan SMS maxis, skang bertukar pada Celcom PLAN Family. free bape jam call free thousand of SMS. sms laaa kau smpai lebam! haaa kalau da SMS tu OLD Fesen, pakai plak BBM, tak pun FACEBOOk je laaa. tweeet tweet smpai esok pagi.

Cik adibahrisha pun xketinggalan nk menyebarkan berita tentang Mr. Boifren nya. Yesss.. u laaa sayang. you pun tau i suke U. u suke i. selamanya. I takkan tukar pada C, D, E, F G, H, I, J until Z. i hanya mahu U je.

Haaaa pejam celik pejam cilik, the relationship between me and Mr. Triple H, daaa pun nk masuk 2 tahun. cepat je kan? kan? kan? tak raseee masa berlalu, kan darling? hehehe sy syg kamu. walaupun sy kuat marah , sy kuat jeles, sy peduli ape, sy protect hak milik sy. awk pun tau. nasiiibb awk ni penyabar orgnya.

kalau taakkkk~~~ singLe laaa sy. kan? ^^*wink*




p/s ; I love u.

Adibahrisha





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...