Friday, July 15, 2011

Holiday's story : Bandar Snow & Spring

Hello reader,

balas Dendam! memang pun. da lame tak lepas kan gian menulis di blog. nasib la korang. belambak entry aku hari ni.

ni Cik adeeb nk update percutian cik Adeeb di negara 2 musim. Sejuk dan berbunga sepanjang tahun. indah kan? dlm bahase inglais dia SNOW and Spring! dah nak hampir 3 bulan cik adeeb tinggal kat country ni.




jarang2 sekali cik Adeeb merasai panas matahari dia. the only time i could feel the Sun is only during lunch hour.
Time tu laaa cik adeeb jumpe Sun. tu pun sekejap jeee. kebanyakkan masa cik adeeb spent dalam cubicle cik adeeb. seeeejuuukkk i tell u people!

Spring kat sini, tak cntik. cik adeeb nmpk 4 jenis bunga je. dulu ade 3 bunga. tapi yg 1 lagi da mati. apa macam laaa spring kat negara ni. adeeeb nk tgok bunga tulip. nk tengok estoma, sakuralalalala. tapi mate cik adeeb menjamu selera PC dan TO DO sticker NOTE. belammbakkk i tell uuu.. yeeelaaaa cik adeeb datang kat country 2 musim ni bukan untu bercuti holiday sakan. i Came here for work. ameeek kaw. speaking pulak. biase laaa da terbiase speaking ngn Mat Salleh bin polan kat sini.

Makkkk aiiihhh sejukkkkk kawww nyah! Snow kat negara cik adeeb bercuti skang ni, sgt sejuk. kalau sebelum ni cik adeeb pakai cardigan nipis jeee. skang ni cik adeeb da beli jacket yg tebal-mebal. kalau tau negara ni sejuk, memang cik adeeb bawak Baju tebal2 dari malaysia taw .



Sejuk kat negara ni boleh di samakan sejuk kat kutub atas sane tuuu. kutub utara. kemainnn sejuk diaaa. jari cik adeeb kaler pink leh tukar kaler purple. sebb sejuk sgt. kaki tu macam beku. klau boleh teringin nk pakai stokin! Cik adeeb pndang atas kepale aircond YORK! waaa bangga kejap! kat negara ni pun ade aircond YORK weyh. same macam kat Mlaysia.

Kat sini cik adeeb kerap jugak sneeze sebb sejuk kannn.. tak tau laaa ape kaitannya sneeze dgn negara sejuk ni. apa2 laaaa kan?

Bila petang menjelmaa, kadang2 panas, bukan sebab matahari terlalu panas, tapi sebab terlalu banyak kenderaan berpusu2 nk pulang. ohhh tidak ya. cik adeeb tak memandu. kat sini cik adeeb tkde kereta. tak mampu laaa nk dreba kereta. cik adeeb lebih selesa jalan kaki ke station kereta api depa. jalan mukannng main jauh nyaaah! berpeluh jugak laa exercise. Xkurus aku tak tau laaaa. da hampir 3 bulan dowh! tapi aku tgok mcm makin gemok pulok. mane taknye lunch hour pekena nasi goreng, Orang Malaysia masak weyh!

naik kereta api depa ni syiioookk wooo. ape tu mike pangei keta api ni pun cik adeeb kureng jelas laaa. nasib cik adeeb bawak bekal Touch n Go dari mesia. kalau tak payah nk beratur kat sini taw. banyak foreigner and local people. semua ingin merasai sempit bersempit dalam kereta api ni. tak de laaa kereta api. rase nye ni di panggei kereta electric kot.



okay laaaa kot. sampei disini je laaa. nanti malam cik adeeb update lagi. ape? korang nk tau ape name negara cik adeeb berada skang ni? malu laaaaa. :P tak pe2 . nanti malam cik adeeb g tau ya.

To be continue

Apeeee?? nk tau skang gak?? okay fine. Negara itu adalah Bermula dari M Bukan Manchester, Bukan Maldives.

The city start with K bukan Kanada, (LOL city ke canada tu??) ohhhh bukan juga Kansas.

Sampai disini saja news kita kesian Terima kasih.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...