Thursday, December 22, 2011

Geram!

GERAM!!!Itu jelah yang mampu Cik Adeeb luahkan kat sini. Kadang-Kadang ada orang yang sangat professional, masih lagi tidak professional when it comes to when yes and when not to complaint about others.

You have a right to complaints, but do it in professional way la. If you do not want to hurt anybody, then do it at their back, If you want them to improve, call them, slow talk.

Tapi kalau kedua-dua sekali kamu xnak buat. tak nak sakitkan hati orang lain, tapi in the same time, you talk in front of him/her which you thing the person ngak bisa ngerti apa yang dikatakn oleh kamu, but the reality is, the person understand very well every single thing yang you cakap, NOt good la kan for both parties.

Why are you making things so complicated? If kamu ngak setuju, apa aja yang dibuat oleh si polan, talk to him. Its like okay, aku mahu nya complaints pasal kamu, aku menyorok di balik tabir, lalu terlupa untuk memperlahankn suara. Ngak siuman kali.

This person, which we called as anak muda yang baru ingin naik ke posisi kamu, yang masih lagi merangkak untuk berjaya, yang masih lagi mentah untuk mengerti terpaksa mendengar every single complaints about him for bloody 2 hours, which it seems like you do not want to stop talking this s#it, which you thing he/she not understand you, apa yang kamu rasain bila kamu diposisi anak ini?

Kamu juga pernah di level ini. bohong kalau kamu tidak pernah. kamu diajarin untuk bagaimana mahu buat ini itu. and you expect this anak muda sudah perfect untuk melakukannya tanpa barang sekelumit pun salah. Kecewa teramat ya.

Do respect other! Anak muda itu hanya diam, mendengar setiap patah kata yang oh well, bisa remuk ya hati kaca ni. sambil berbisik halus 'kenapa kau cakap macam tu? depan aku. aku faham semua tu. kalau nak sound, sound depan2 laaa. ni sound depan2 tapi ckp bahasa lain'. huuuuuuuuuuu

Yang menyampaikan berita.
Adibahrisha.
Cerita kisah benar ini tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang da mati.
Harap maklum Cerita ini adalah rekaan semata-mata.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...