Saturday, January 7, 2012

Mentang-Mentang Awak Cantik



Hurm kebelakangan ni, ramai sangat golongan wanita ni terutamanya selalu sangat nak dok kutuk pasal orang lain kat facebook twitter and sebagainya. alahai... home cik adeeb penuh dgn cemuhan wanita2 sempurna ini.

"muke ko kat luar macam hareeeemmmm"
"Photoshop picnik edit byk sgt la"
"Bajet cutee cutee laaaa"
"Jangan tumpang populariti kami la"
"WTF, meniru gaya aku? agak2 laaa kan pffft."
"Orang kampung, kena culture shock, mcm tu la gaya dia. huh budak kampung."

Semuanya berkaitan dengan kutukan sindiran buat orang lain. Bukan kah itu satu sign (petunjuk) bahawa anda merasakan diri anda sudah terlalu bagus? terlalu sempurna lalu memandang rendah pada mereka?

Okay, doesnt mean you campur-campur dengan those people which i admit, the icon for Malaysian muslimah, THAT doesnt mean, you are good enough. frankly says you beautiful. you got the unique style, and That doesnt gave you the green card to talk about others weaknesses.

So, Adeeb yang memang tak cantik pun, memang selalu rasa down dengan kutukan seperti itu. Maaf, anda terlalu sempurna. wanita sempurna la katakan. hohohohohoo

Salah ke kita berbaik-baik sesama sendiri. perbaiki sesama sendiri. setiap wanita berhak untuk kelihatan cantik. dan mereka cantik dengan cara mereka.

Kita memakai tudung yang sama, gaya yang sama, bukan kita tiru awak, awak tiru kita. Itu bukan satu isu. Bukan Isu yang perlu di hebah2 kan. Itu adalah perkongsian, yang perlu di kongsi sesama kita. mendukung sesama fashion. yang baik diikut, yang tidak sesama kita perbaiki.




Adeeb memohon maaf andai perkongsian malam ini menguris hati pihak diluar sana. sesungguhnya tiada yang sempurna. Adeeb pun banyak dosa silap dan salah. Post hari ni tidak lebih kurang untuk memperbaiki diri adeeb juga. Maaf bagi pihak adeeb.






Yang berfikir sejenak,

Blog Owner





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...