Thursday, March 29, 2012

Things NEVER say to your BOSS!




haaaaa! whatss up people? Gentar tak dengan titile tuuuu? Bagi yang dah lama masuk kerja, mungkin korang da ade pengalaman, how to handle your BOSS! or perhaps you all dah belajar, Which Word to AVOID while talking to your boss.


Bagi Adik2 yang baru je graduate, yang baru sahaja nak masuk kerja, welome to the club! Mesti you all berkobar-kobar ni nak mula kerja kan? okay, Adeeb faham you all baru je graduate, fresh from Oven gitu, So, you all mesti ade mission, to change the company's tradition. Its Good! Yes, you have plenty of IDEA, to change here and there, to help here and there, Good Idea poeple! keep it up.


However, I would like to share with you guys about few words/ we call it dirty words to avoid while talking to your superior or to your boss! Lets check out The DO's and DONT's :




1. "I need a raise."

Never enter salary negotiations talking about what you need -- because of rising costs or a new expense, for instance. Your employer doesn't care about your financial problems. However, management probably does want to reward success and keep high-performing employees satisfied. A raise request should always be supported by evidence of what you've achieved for the company -- along with information about what people with your responsibilities typically earn.

2. “That just isn’t possible.”

Always speak to your boss in terms of what can be done. For instance, rather than saying “We can’t get this done by Friday,” say “We could definitely get this done by Monday, or if we brought in some freelance help, we could meet the Friday deadline.” When you talk to your boss, think in terms of solving problems for her, not in terms of putting problems on her plate.


3. “I can’t stand working with ____.”


Complaining about a coworker's personality usually reflects more poorly on you than on the coworker. Don’t make these kinds of conflicts your boss’s problem. Of course, management is interested in problems that jeopardize the company's ability to function. If you have to speak to HR about a problem such as a colleague's threatening, illegal or unethical behavior, keep your tone professional and the focus on work -- not personal issues. 


4. “But I emailed you about that last week.”


Alerting your boss to a problem via email doesn't absolve you of all responsibility for it. Bosses hate the "out of my outbox, out of my mind" attitude. Keep tabs on all critical issues you know about -- and keep checking in until you hear a firm "You don't need to worry about that anymore."

5. “It’s not my fault.”

Are you a whiny 8-year-old or a take-charge professional? Assume responsibility and take steps to fix a problem that you did, in fact, create. And if you are being wrongly blamed for a problem, saying “Let’s get to the bottom of this” or “What can we do to make it right?” is much more effective than saying “It’s not my fault.”


6. "I don't know.”

If your boss asks you a question you can’t answer, the correct response is not "I don't know." It's "I'll find out right away."


7. “But we've always done it this way."

You may find yourself with a new boss who wants to try new things -- and the best way to present yourself as a workplace relic is to meet change with a "we do it this way because this is the way we do it" attitude. When a brainstorming session takes place, be part of it and stay open to new ideas. If you have concerns about a new idea's feasibility, say "I think for this to work, we will have to…" Don't kill new ideas with negativity. 


So, Instead of using those bad word, why don't you twist it? during year plus of working, I've learn lot of things. Its not the matter of what you say, but its the matter of how you talk. For every negative, explain it in positive way. and starts making the different!



WARNING :

KINDLY TAKE NOTE, Do not KIPASS your boss! Bosses are way brilliant than you. They can smell you. STOP pretending. be yourself! cz you can sound so annoying to your colleagues! haaaaaaa tau kan annoying korang??!














Good news for Apple Lovers!



Hi everyone! How are you?! Meet me again , tuan tanah untuk blog Adibahrisha ni! ececehhhh korang, kalau adeeb post pasal isu semasa, pasal formal2, memang liat nak comment. bile post hal cintan-cintan, kemainnnn eh? hehehe.

Okay, hari ni adeeb nak cakap pasal kesihatan pulak. Maklumlah bila usia mula meningkat ke 2 series, kita kenalah mula menjaga kesihatan kita! Kita sebenarnya tak payah pun nak invest thousand of dollars untuk vitamins, nutrition supplies etc. Tanpa kos yang mahal pun sebenarnya kita boleh maintan kesihatan kita*.

* T&C applies. Kalau diizinkan oleh Pencipta kita. Insyaallah.

 Orite, sebenarnya adeeb nak share berkenaan Apple! haaaa bukan Apple iphone tu, and bukan juga pasal Apple ipad tau korang! Adeeb nak share sikit pasal buah Apple! Yes, Adeeb tau, mungkin you all pernah dengar pasal kebaikan dan khasiat makan buah apple. Sapa yang tak pernah dengar Quote ni kan?


"AN APPLE A DAY KEEPS THE DOCTOR AWAY!"


 
Bagi adeeb Quote tu macam BONUS pada adeeb! nak tau sebb ape? Sebab Adeeb BENCI makan ubat! Yes, Adeeb memang benci makan ubat!





Bila ade quote ni, adeeb consume la apple. sebb memang tak suke makan ubat! So who knows it really keeps the doctor away? heheheh 

Okay sebenarnya tak kisah la korang nak makan apple merah ke, hijau ke, pink ke, not so red ke, Insyallah disetiap Apple pasti ade khasiatnyaa. 

Melalui research aku kat GOOGLE dorang syorkan apple merah ni untuk prevent penyakit macam obesity, arthritis, bronchial asthma, prevent some cancers, tuberculosis, Alzheimer’s disease, Parkinsonism, etc.

Bagi mereka yang mahu sihat semula jadi, makan la apple, kot sambil sihat2 boleh kurangkan kita punye obesity ke kan? hikhikhik. 





Bagi yang suka apple hijau atau mat sallehnya speak apple green, haaaa kan green apple ni rase dia macam masam-masam sikit kan? so its actually give refreshing and relief from diarrhea, dia pun boleh kurang kan cholesterol dalam badan kita, pastu apple green tu pun leh improve appetite kita tau. ahahahah aku pun da pening ni, mula- mula dia cakap leh kuruskan kita, pastu leh tambah selera makan pulak. hahahah. tak kesah la u all, yg penting lebih byak yang baik dari yang tak baik kan???

Selain dari untuk dimakan, ni tips untuk kecantikan pulak! haaa aku kena note bnde ni betol2!

Cosmetic Benefits of Apples

  • Application of apple pulp on the face cures and improves acne.
  • Keeping the apple pulp on the eyelids for 15 to 20 minutes reduces strain of the eyes.
  • Paste made up apple leaves and used as shampoo cures dandruff, prevents hair fall and promotes hair growth.
source:google. kelasss kau jah cm hULK aku tgok!

So kalau you all rase boring je makan apple kosong-kosong. adeeb ade attach kan few apple recipes for your reference.


Apple with walnut and ice cream!


Apple Snack!

My fav, Mc Donald Apple pie! teringin l laaaa :(


Macam mane terangkat tak selera tgok apple2 ni? hehehe tu laaaa, kalau nak makan ni memang kena pelbagai kan.. bru syiokkk...! tapi yang apple pie mcdonald tu memang teringinnnn sgttttttttttt laaaa! Agak-agak Mr. boyfriend baca tak blog entry ni? orang nak apple pie Mcd!







Tetiba nak Makan Apple Pie, 
BLOG OWNER!








1 month, 4 weeks 1 day = i love u



ohhhhhh tidaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkk !!!!!!!!!!!

Sebenarnya adeeb bukan apa. adeeb ni memang jenis yang tak suka nak mengingat tarikh yang boleh mengetarkan seluruh urat nadi jantung hati jiwa raga semua tu laaa. Tetiba tadi adeeb pergi baca blog b2b yang adeeb follow ni. Oh, memang adeeb suka sangat baca preparation mereka. secara tak langsung ia boleh jadi reference pada adeeb.

Tetiba la mata ni tertacap pada ticker time mereka. Adeeb baru teringat adeeb tak ade pun letak ticker time utk countdown. hehehe. Lepas tu pergi laaa daisypath tu. create one new countdown. da create cantik-cantik da letak kat blog, lepas tu tetiba je result dia : 1 month, 4 weeks & 1 day to go!

1 month, 4 weeks 1 day equal to i love u!


pheeeewwwwwwww .... perasaan? tiada perasaan. da tak tau da rase ape ni. nk kate gementar, lebih dari gementar, nak kata takut, memang lebih dari takut! Haritu tak ingat lah adeeb tanye kat siapa, Adeeb tnye boleh tak kalau adeeb tak payah tunang? ;p tettttttttttttttttt kantoi! terlepas jugak ! heheheh

seram la you all. tetiba adeeb takot nak jumpe orang ramai, benci jalan selow mollow, senyum all day long, Makkk aihhhhh bukan jenis aku la kirenya! serammm serious okay! eskumi u all, serious eh memang seram!

Nak cakap pasal preparation pulak,

eh, PREPARATION????

hehehe .... Alhamdulillah, barang2 yg lain semua dah beli. cuma ada few item je lagi yang belum dibeli. Masyaallah seram okay! orite2, insyaallah minggu ni nak bergi hunting for songkok and sejadah untuk pihak lelaki. tetiba saat2 cmni, nak tambah barang untuk pihak lelaki pulak sebb mak adeeb cakap kne balas sama tara. klo pihak lelaki bg adeeb kelengkapan solat, adeeb kne balas yang sama. ;p


FYI, semuanya akan di-DIY oleh Adeeb and Mak! Thanks Mak, sebb sudi nak tolong! Since Mak adeeb is a florist, so semua barang dia yang pilih, dari kaler smpai laaaaaa ke mini pelamin nanti. Doorgift pun dia yang pilih, I? ai dok bayar je la. heheheh seriously Im not as creative as her! she indeed creative!


tettttttttt kaler masih rahsia jenggg jenggg jengggg....



Insyaallah, walaupun tak grand, air tangan mak, tetap yang terbaik. Dengar kata nanti mak yang nak masak! hahahah, to invited guest, hope you like it!

ecececehhhhh ... invited guest? hahahah adeeb pun da siapkan list untuk guest, dari keluarga adeeb , keluarga pihak lelaki sampai laaa ke friends. insyaallah satu hari nanti adeeb akan kongsikan persiapan adeeb pada you all ;p

checklist adeeb yang lama. updated one masih belum amek photo lg ;p




So, wish me good luck ! stay tuned for my next entry! i love yah people.... for my special one, thank you for everything!







Yang berdebar-debar,

Blog Owner!








Monday, March 26, 2012

Workshop : Professional Selling Skills




Hello people, how are you? again, here me. Last Friday, management ade hantar adeeb ke TARC utk 1 seminar. hehehe yes i know. Selepas 1 tahun lebih meninggal kan College, Here Im back baby!Memang Adeeb rindu sangat dengan college life! seriously I missed my friends, lecturer, life! Tolong adik2 yang masih belajar, life well time is precious, so enjoy your student life! 

Below are the workshop information : 

Workshop : Professional Selling Skills
Venue : TARCollege, Setapak, Kuala Lumpur
Date/Time : 23 March 2012 / 9.00 am - 1.30 pm

Facilitator : Mr. Joseph Chu
He has more than 18 yrs of working experience in training and business development. Holds a Master degree in HRD from UPM and a bachelors degree in Education from UKM. He is also a certified trainer in Interaction Management and Cust. Service Modules by Development Dimension International. In addition he is a Neuro Linguistic Programming Practitioner, Fellow in Life Underwriter Training Council by Malaysian Insurance Institute, Fellow in Life Office Management Association, Associate in Cust. Service and ISO Auditor. He also authored various ebooks with worldwide subscribers.

Introduction

Without a process, sales are unpredictable and happen by chance and the salespeople are more likely to flounder rather than flourish in their sales business.

Your sound knowledge in sales process allows you to examine every outcome of an action and apply continuous improvement than result in improved sales performance. 

Basically, the seminar is divided into 4 modules.

First Module      : Understand Your Customers
Second Module : Prospecting
Third Module    : how to establish client needs?
Fourth Module  : Presentation.





My group.


So during the fourth modules, we have to do presentation about our product. Since adeeb and another 3 guys are coming from different company, so we discuss who's product to be present to the rest. Alhamdulillah, since the other 3 guys only sells services, Adeeb yang dipilih untu jd presenter to introduce my company's product. Alhamdulillah, they like it. ;p

I manage to complete my half day workshop. and they gave me cert. ;p Siap ade chop TARC lagi ;p hahaha klakar. cm student lak. ahaks.. 

orite tu je la buat masa ni ;p t kita jumpe lagi. orite people. 



One last thing,





" Never Stop to learn and Improved! " Quote by adibahrisha.







 Thank you.
Regards 
Blog Owner.












Impian




Para -para visitor, welcome back.  New visitor, hi people! thanks for drop by.

Hari ni saya nak kongsi tentang Impian. Ya, sayalah puteri Impian tu. memang saya banyak sangat impian. and im sure u do have dream too. dari kecik lagi, saya memang banyak impian. setiap tahun impian saya lebih matang. 

Bila kecik, saya nak jadi macam Sailormoon, Sakura.

Source : google

Source : Google


Bila meningkat zaman persekolahan, of course nak jadi pandai and disenangi ramai,

Bila da masuk alam kolej, of course to love and be loved and manage to do well in exam and graduate,

Lepas graduate of course nak kerja yang best, start thinking of how to live well, mula berimpian untuk home, car, married, children, investment, jaga parent, grandparent, pergi hajj and umrah, etc etc

Source : Ari wedding Couture
Source : Google



Susah untuk jadikan impian satu kenyataan. but i believe at one fine day , i'll sit at home, smiling, and writing blog and tell the world that I already achieve those dream! Insyaallah.

Source : Fresh Home


Source : Home deco Idea



 Untuk yang berimpian, never give up!






Love, 
Blog Owner.




Saturday, March 24, 2012

Webserver.com.my Introduce CloudSMS Marketing






Kuala Lumpur, Malaysia – March, 2012 – Malaysia pioneer web hosting provider Webserver.com.my, today launched its brand new services called CloudSMS Marketing. The new CloudSMS Marketing service is designed to bring companies and organizations to the next level of reaching targeted audiences instantly. 



In today’s market, reaching targeted audiences is essential for business and organization. Identifying the marketing tools to reach this audience is always the most difficult task to do. Companies need to find the most cost effective tools to reach client when it come to update existing clients with new product launch, notify public on current promotion, last minute seasonal greeting and reminder update.

Which marketing platform that provides instant delivery that result in higher readability rate, higher conversion rate that could deliver the best result in the market?

Understand the market needs; Webserver.com.my introduced a brand new CloudSMS Marketing. This service mainly aimed in helping organizations to improve the internal and external communication. Webserver.com.my also focus on how one product could create good relationship between organizations with end user through CloudSMS Marketing.

With Webserver.com.my CloudSMS Marketing, client does not have to invest in hardware and software which could cost up to hundred of thousand dollars. Upon sign up, client will be given the web access to Webserver.com.my CloudSMS Marketing hosted application, which is very user friendly, no HTML knowledge requires. Client will have the ability to schedule its SMS blasting. Client also will have the access to company SMS history and start extracting all the SMS report for record!

The CloudSMS Marketing package starts from one thousand SMS credits up to fifty thousand credits. Every client who sign up for the services will be entitled for special price while promotion last. More information about CloudSMS Marketing available at CLOUDSMS MARKETING



About Webserver.com.my
Webserver.com.my is a well establish and trusted web hosting provider in Malaysia since 1999. With more than 12 years experience in hosting industries, Webserver.com.my able to provide most secured and stable platform and also a reliable benchmark for multiple backup of server hosting. Webserver.com.my provides a reliable 24/7 last mile application supports to clients, makes Webserver.com.my stands out compare to other web hosting company in Malaysia. More information about Webserver.com.my is available at http://www.webserver.com.my.

Tuptuptup akhirnya. . .

Salam pembaca semua.

Akhirnya hari-hari yang dinanti bakal tiba. Alhamdulillah setelah sekian lama menanggung perasaan. Akhirnya, esok, hari-hari yang dinanti bakal tiba. Perasaan ketika ini, berdebar, berdebar sangat. Macam baru first time nak jumpe dengan kekasih hati. Dupdapdupdap!

Malam itu saya sibuk berdiri dihadapan almari.  lama mencari dengan debaran dijiwa.

"kenapa saya gemuruh?"

Menyelak helai demi helaian mencari pakaian yang sesuai. Tangan pantas menarik 2 helai selendang untuk mencuba. Saya tak mahu buang masa lagi bila awak nak jumpe saya nanti. saya tak nak spend to much looking for what baju to wear for date. Oh tuhan, tak lama lagi hari itu bakal tiba. tak sabar bercampur debaran. sudah lama menghitung hari. sudah lama mengira saat-saat ini.


Bibir xberhenti mengukir senyuman. saya bahagia!


Tak sabar saya nk jumpa awak lepas 12 hari xbertemu. paling lama dalam sejarah. kamu tak pernah keluar selama ini. uwaaaaaa kamu xtau setiap kali saya bangon tido saya lupa kamu tiada disini. bila saya kat lift office, saya nampak kamu senyum lebar bawak breakfast McD untuk saya, bila saya nak keluar lunch saya nampak kamu ajak saya makan nasi goreng kak Rock.





Bila saya nak balik, saya nampak kamu tunggu saya kat bawah untuk jemput saya. Saya senyum. tapi tu bukan awak. Bila dalam train, kadang2 saya nampak awak pandang saya. Saya senyum. tapi tu pun bukan awak. 


Bila masuk rumah, saya nampak awak duduk kat kerusi tu. awak senyum. tapi bila saya kelipkan mata, awak takda. bila saya habis dinner, saya nampak awak simpan je pinggan atas meja. saya rindu nak tegur awak suruh simpan dalam singki. Awak senyum. 


Bila kat garage saya nampak saya sedang hantar awak dan lambaikan tangan. saya rindu nak cakap drive elok2, sampai rumah text saya. (Air mata sudah jatuh berjurai saat ni) 


Baru saya tahu, awak adalah habit saya. hidup jadi tak normal tanpa kamu. hampir 3 tahun, awak la rutin saya. Saya nak tak nak xboleh lari dari kamu. saya dah cuba busy kan diri seperti yang kamu mahu tapi saya gagal. saya ingat awak setiap masa. bila kamu telephone cakap cuaca laut tak menentu. ombak tinggi, saya takut. saya menangis. saya risau. sungguh! 


Semalam saya tekad nak jemput kamu kat LCCT. tapi kamu make fun pulak. kamu takut saya sesat ke Seremban. bila saya kata saya terror dengan jalan kat seremban, kamu kata saya akan sesat ke Johore pulak. hurm. takpelah. saya tunggu awak okay. ;)


Saya betul-betul xsabar nak tunggu ahad! Kita jumpa ya nanti awak. ;) (kesat hingus yang ngade2 nak kluar)






 Love,
Adibahrisha.

P/s : I miss You. 








Thursday, March 8, 2012

Hai Awak . . .

Hai awak,

Assalamualaikum.
awak ke tu? awak lawat blog saya lagi malam ni? Awak masih setia baca blog saya? terima kasih. Maaf, kadang-kadang isi blog ni adalah untuk awak. awak tau kan? awak terasa ke? maaf la okay. Saya ada blog ni je.

Kadang-kadang tak tau nak luah kan  kat siapa. Lagipun, awak akan dapat update tentang saya dalam blog ni, kan awak? saya rasa awak kenal saya lebih mendalam daripada blog ni. betol tak? maaf, kadang-kadang susah saya nak luahkan perasaan melalui percakapan.

Awak jangan lah kecewa dengan saya. saya lebih selesa menulis macam ni, bila hati saya berkata-kata, tangan saya akan menulis setiap rasa hati saya saat itu. bila saya nak bagi tahu awak, kadangan-kadang saya cakap 45% je dari isi dia. saya tak pandai nak luahkan dalam bentuk percakapan.

Bila saya geram, awak tau saya mahu bersendirian.
Bila saya marah, awak tau saya akan berkarya.
Terima kasih kerana terusan menjadi inspirasi saya, awak. 

Awak, saya dah start counting the day. saya takut. gemuruh. seram. semua nya laaaa. Awak pulak macam mana? kadang-kadang malu nak tanya apa perasaan awak. ;) takpe lah. mungkin lepas awak balik dari holiday nanti baru saya tanya.

huhuhu tak sangka dalam masa seminggu je lagi untuk kita habiskan masa bersama. lepas tu awak akan away from Malaysia for 10 days. paling lama kan? saya harap ia tak seteruk waktu awak pergi thailand 2 tahun lepas. time tu memang agak senget jugak saya dibuatnya, handphone saya sunyi. fesbuk saya takda update dari kamu.

Tapi rasanya 10 hari tak la lame sangat lagi pun tempat yang awak nak pergi tu, is a contactable place. Saya boleh contact nenek saya bila awak kat sana. ;) Terima kasih b. terima kasih sebab sudi nak jenguk nenek saya & family saya yang lain kat sana. Wish you have a great holiday ever. kirim salam saya pada laut dan pemandangan kat sana. huhuhu waaa, den da start sedih ni. da lama saya teringin nak jejak kaki kat situ. insyaallah ade rezeki saya pun nak balik bercuti.

Apa-apa pun awak jaga diri awak k. kat tempat orang jangan buat yang pelik-pelik. Saya tunggu awak kat sini. Lepas tu kita da boleh start counting the day sama-sama.






je t'aime,
Blog Owner.












Monday, March 5, 2012

Girls are Complicated




Yes, Girls are complicated to understand! Difficult to predict!

Girls are like additional Math. 



Complicated question, that come with unpredictable solution with varieties of formula with only One answer.

Sample :
If girls say A, 
She hope that you could say A plus supportive statement to say A is the right choice for both of you.

Then you say B, which totally against the A.
She's hurt. but she never show you. instead 

She support your B, with B+ and C statement to support your B. 
So she try to make your B is the most right choice so you cant feel her heartache, she now hurt.

Then when you say okay. the only answer she have is ONE.

"Hmmmmm."


Boys think Girls are like chemistry.  




You can mixed her with varieties of feeling and chemical, you think you can burn them, you can freeze them, you can compare them with other solution, you can stir them, and you think she can produce you the same result .  but you totally forgot, there are certain chemical and solution when you mixed them, play with them, they will produce you more than only one result.

Sample :
You give them A, You mixed them with B, You stir them with C spatula, You pour them D solution, You shake them with E, You Freeze them, you burn them with G. You think girls dont have feeling?

your end result will be : ABD3-oxide + hurt + Sad + Angry 

NOTE : Girls feeling is made from a very sensitive molecule and atom which have a high tendency to be broken.

 Conclusion :

So, there is no solution to this. But you can still try to make thing less difficult by mastering all subject! Understand them better, remember the formula, master all the solutions.















Idea by,
Prof. Blog Owner.
Phd in Girl's Feeling!   






















Friday, March 2, 2012

SEPERENGGAN NOTIS UNTUK KAMU




Dear Love,



I hope that you could gimme more time. alone. and please dont send me any sms, call or watsoever. let the wound recover. Seriously I dont feel like need your presence at the moment. The awkward part is, Yes, I get used to it. stay alone. be alone. Left alone.





Regards,
  Oxygen








Thursday, March 1, 2012

Stupid Mistake - Gareth Gates




I’ve been letting you down, down
Girl I know I’ve been such a fool
Giving in to temptation
I should’ve played it cool

The situation got out of hand
I hope you understand

It could happen to anyone of us
Anyone you think of
Anyone can fall
Anyone can hurt someone they love
Hearts will break
Cos I made a stupid mistake
It can happen to anyone of us
Say you will forgive me
Anyone can fail
Say you will believe me
I can’t take
My heart will break
Cos I made a stupid mistake
A stupid mistake

She was kind of exciting
A little crazy, I should’ve known
She must have altered my senses
As I offered to walk her home
The situation got out of hand
I hope you understand

It could happen to anyone of us
Anyone you think of
Anyone can fall
Anyone can hurt someone they love
Hearts will break
Cos I made a stupid mistake
It can happen to anyone of us
Say you will forgive me
Anyone can fail
Say you will believe me
I can’t take
My heart will break
Cos I made a stupid mistake
A stupid mistake

A stupid mistake
She means nothin’ to me
Nothin’ to me
I swear every word is true
Don’t wanna lose you

The situation got out of hand
I hope you understand

It could happen to anyone of us
Anyone you think of
Anyone can fall
Anyone can hurt someone they love
Hearts will break
Cos I made a stupid mistake
It can happen to anyone of us
Say you will forgive me
Anyone can fail
Say you will believe me
I can’t take
My heart will break
Cos I made a stupid mistake

It could happen to anyone of us
Anyone you think of
Anyone can fall
Anyone can hurt someone they love
Hearts will break
Cos I made a stupid mistake
It can happen to anyone of us
Say you will forgive me
Anyone can fail
Say you will believe me
I can’t take
My heart will break
Cos I made a stupid mistake
A stupid mistake





Tiba-tiba saat sedih terdengar ...





Ombak Rindu OST – Hafiz feat Adira

Adira :
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Hafiz :
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Adira :
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hafiz :
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hafiz & Adira :
Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

Hafiz:
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Adira:
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku







Bila Terlalu Penat




Izinkan lah aku pergi bila aku lelah
Izinkan lah aku lari jauh dari kota
Izinkan lah aku hilang untuk seketika
Izinkan lah aku lenyap dari pandangan nista

beratkah permintaan itu
bukan lama
sehari cuma
berat sungguh untuk kau tunaikan

dibiarkan seorang
apa mampu aku melawan
kau sangka aku cukup kuat 
walhal aku berperang dengan perasaan
hebat menembak siksa

saat kau sangka aku kuat
aku menangis dalam hati
air mata penuh
diseka dek tak mahu kalah

Saat kau sangka aku kuat
hati aku lemah mengapai kekuatan yang hilang
hati aku cukup rapuh
kesedihan menjalar diseluruh uratku
Menggeletar seluruh jiwa.

Mungkin kau lupa,
aku masih anak kecil,
yang dihumban ke alam ini,

mungkin kau lupa,
aku masih anak kecil,
yang perlukan bimbingan,

Mungkin kau lupa,
aku berpura kuat.

Mungkin kau lupa
kematangan belum lagi milikku.

mungkin kau lupa
aku pelakon hebat disini
berpura kuat
berpura mengerti
roda hidup.

terima kasih untuk segalanya,
terima kasih untuk kali ini,
itu saja mampu aku ungkapkan,
maaf sekiranya tujuan pertama ku pergi dari sini kerana kerja
kali ni tujuan ku pergi jauh kerana kau.







Thank you,

Regards,
Blog Owner.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...