Thursday, March 29, 2012

Good news for Apple Lovers!



Hi everyone! How are you?! Meet me again , tuan tanah untuk blog Adibahrisha ni! ececehhhh korang, kalau adeeb post pasal isu semasa, pasal formal2, memang liat nak comment. bile post hal cintan-cintan, kemainnnn eh? hehehe.

Okay, hari ni adeeb nak cakap pasal kesihatan pulak. Maklumlah bila usia mula meningkat ke 2 series, kita kenalah mula menjaga kesihatan kita! Kita sebenarnya tak payah pun nak invest thousand of dollars untuk vitamins, nutrition supplies etc. Tanpa kos yang mahal pun sebenarnya kita boleh maintan kesihatan kita*.

* T&C applies. Kalau diizinkan oleh Pencipta kita. Insyaallah.

 Orite, sebenarnya adeeb nak share berkenaan Apple! haaaa bukan Apple iphone tu, and bukan juga pasal Apple ipad tau korang! Adeeb nak share sikit pasal buah Apple! Yes, Adeeb tau, mungkin you all pernah dengar pasal kebaikan dan khasiat makan buah apple. Sapa yang tak pernah dengar Quote ni kan?


"AN APPLE A DAY KEEPS THE DOCTOR AWAY!"


 
Bagi adeeb Quote tu macam BONUS pada adeeb! nak tau sebb ape? Sebab Adeeb BENCI makan ubat! Yes, Adeeb memang benci makan ubat!





Bila ade quote ni, adeeb consume la apple. sebb memang tak suke makan ubat! So who knows it really keeps the doctor away? heheheh 

Okay sebenarnya tak kisah la korang nak makan apple merah ke, hijau ke, pink ke, not so red ke, Insyallah disetiap Apple pasti ade khasiatnyaa. 

Melalui research aku kat GOOGLE dorang syorkan apple merah ni untuk prevent penyakit macam obesity, arthritis, bronchial asthma, prevent some cancers, tuberculosis, Alzheimer’s disease, Parkinsonism, etc.

Bagi mereka yang mahu sihat semula jadi, makan la apple, kot sambil sihat2 boleh kurangkan kita punye obesity ke kan? hikhikhik. 





Bagi yang suka apple hijau atau mat sallehnya speak apple green, haaaa kan green apple ni rase dia macam masam-masam sikit kan? so its actually give refreshing and relief from diarrhea, dia pun boleh kurang kan cholesterol dalam badan kita, pastu apple green tu pun leh improve appetite kita tau. ahahahah aku pun da pening ni, mula- mula dia cakap leh kuruskan kita, pastu leh tambah selera makan pulak. hahahah. tak kesah la u all, yg penting lebih byak yang baik dari yang tak baik kan???

Selain dari untuk dimakan, ni tips untuk kecantikan pulak! haaa aku kena note bnde ni betol2!

Cosmetic Benefits of Apples

  • Application of apple pulp on the face cures and improves acne.
  • Keeping the apple pulp on the eyelids for 15 to 20 minutes reduces strain of the eyes.
  • Paste made up apple leaves and used as shampoo cures dandruff, prevents hair fall and promotes hair growth.
source:google. kelasss kau jah cm hULK aku tgok!

So kalau you all rase boring je makan apple kosong-kosong. adeeb ade attach kan few apple recipes for your reference.


Apple with walnut and ice cream!


Apple Snack!

My fav, Mc Donald Apple pie! teringin l laaaa :(


Macam mane terangkat tak selera tgok apple2 ni? hehehe tu laaaa, kalau nak makan ni memang kena pelbagai kan.. bru syiokkk...! tapi yang apple pie mcdonald tu memang teringinnnn sgttttttttttt laaaa! Agak-agak Mr. boyfriend baca tak blog entry ni? orang nak apple pie Mcd!







Tetiba nak Makan Apple Pie, 
BLOG OWNER!








No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...