Sunday, April 29, 2012

What Happened Last Weekend






 Okay cerita agak da basi. 
maklumlah cite minggu lepas.
 tapi nak dipendekkan you all boleh je tgok gambar kat bawah ni. 




 In The morning, I masak Bihun goreng, entah lah kenapa rajen sangat. 
tapi tadaaaa hasil bihun goreng saya. 
Alhamdulillah Habis licin!





 Mr. Soon to be my Fiancee pun sempat breakfast kat rumah. 
Dia kata bihun goreng saya sedap. 
WALAUPUN kat pinggan dia licin, 
Tapi FESBUK lebih sedap dari bihun saya kot! 
tak bagi attention langsung pada bihun tu!






 Lepas Mr. Darling da siap breakfast dia, 
I pun pergi bersiap untuk ke majlis perkahwinan jiran I. 
Tak sangka pulak bila ditengok kad kahwin mereka,
 rupanya si Jiran I ni berkahwin dengan my MR. darling punye schoolmate. 
So yes,  Pi mai Pi mai Tang tu gak.






 Saya pun sempat laaa prepare our small gift for the newlywed.




 To Jai and laila, "Selamat Pengantin Baru" dari kami.

Lepas balik dari wedding kami pergi rumah nenek darling kat kota Dam.  
da lama xlawat dia. so we spent our evening there!
banyak benda borak dengan nenek until she forgot that me and her grandchild 
are getting engaged soon 
not getting married yet.

She reminds me what should I do after we settle down.
She said, i shall treat him carefully,
She said, bila husband balik kerja, lap peluh dia. GULP!
She said, bila husband balik kerja kiss him.HAHAHA
She said bila husband balik kerja , jangan berleter, pergi buat air untuk dia.



I time tu tunduk je laaa  dengar cakap nenek dia.
sambil hati berdebar dan malu. 
Bile I tengok muka Hidayat,
 kemainnnn senyum bangga lelaki ni! 
ooooo mentang2!

Apa-apa pun, terima kasih nek,
sebab tolong ingatkan orang.
Insyaallah orang akan buat semua tu.

Tapi bile we on the way home,
Adeeb asyik terngiang-ngiang je ape yg nenek cakap tu.
So adeeb tanye Mr boyfriend for the first time kot.

"Awak, awak suke minum air apa?"
"Mama selalu buat milo untuk saya. Tak pun hot chocolate."
"Eeeuuuwww milo?hot chocolate?? Saya xsuka bau milo and saya xpandai bancuh milo. boleh saya buatkan awak air teh?"
"Awak belajarlah dengan mama...."
"emmm saya try. tapi saya tak suke bau milo. nanti saya muntah"
"Awak ni kenapa? masih ingat ape yg nenek cakapkan tadi ke?"
"Aah. saya serammlah. nak kena lap peluh awak? ishhhh" 

Lepas I cakap tu dia boleh bantai gelak. heeee nyampah la dengan mamat ni! Then we all tukar topic. Wen home, me and mak prepares something. PLease see below and teka!









weekend kali ni saya demam. 
 Bila da mlm baru terdengar berita bersih 3.0. hahahahaa



Kelakar bunyi nya. 
kenapa rakyat ku begitu taksub dengan aktiviti begini. 
memenatkan minda dan diri. 
duduklah rumah bersama anak dan famili.
kompem anda suka hati!





TAK SUKAkan KEGANASAN,
BLOG OWNER.




















 




Friday, April 27, 2012

ONE MONTH TO GO




Oh MAMA, 
Bila Adeeb bukak belog hari ni, 
the ticker timer SHOW me;




 Semputt!
Alahaiiii....Semputttt dibuatnya! 
Masyaallah cepat je masa berlalu kan?
Soon Soon soon Soon...



FROM 
Single

TO
In A Relationship

Soon 
Engaged

Then
Married



Oh Tuhan, Semoga semuanya berjalan lancar. Aminnn..



Yang Happy bercampur Dupdabdubdap,
BLOG OWNER.











Monday, April 23, 2012

Bila Migraine datang





 entah kenapa tetiba je migraine datang menyerang cik adeeb saat ni. memang saket sangat!
boleh tak saya nak pejam mata sekejap?
pejam mata walaupun zahirnya terbuka.
Pejam buat seketika menghilangkan tension dikepala.
pejam buat sejenak mengosongkan kecelaruan didada-dada minda.






PENING
bLOG ONAR!





Friday, April 20, 2012

Untuk Dia





Lagu yang agak kena sebenarnya. 
jadi you all boleh la menghayati lagu ni dan buat la perbandingan. 
Orang kata betul la segalanya perlu duit, 
tapi tak semua duit dapat beri bahagia. 
Kita boleh cari duit, 
tapi bahagia bukan nya permainan yang boleh dibeli.


Ada juga orang berpisah kerana duit, tapi susah untuk orang berpisah kerana bahagia.






Untuk Dia, 
Awak saya menyesal kalau tak jumpa awak,
bukan paras rupa,
bukan harta
bukan kereta mewah,
yang saya pinta.
cukuplah memiliki insan yang 
percaya
memahami
mencintai saya lebih
untuk dicintai.



Awak, mak saya cakap, 
dulu mak saya pun hidup susah, 
tak da kereta, tak da rumah. 
father saya pun orang susah. 
Pergi pasar naik motor,
Duduk rumah papan.


Awak jangan takut,
Saya dah diajar untuk hidup susah
Tanpa duit dipoket
Ikat perut bila perlu

Awak, you dont have to worry,
I can wear anything from pasar malam,
minum air kosong and eat maggi curry for lunch,
I dont care.


Awak kata cinta tu buta,
Tapi saya celik.
belum pernah lagi saya membutakan fakta fakta di depan mata
saya da besar 
saya tahu apa yang saya buat 
 dan segala keputusan ni saya buat diatas kewarasan


 Mak saya cakap
biarlah belajar susah,
makan nasi kicap dan telur goreng saja
Insyaallah klo we both kuat
semua benda ni boleh dilalui bersama
bukan dengan tangisan tapi dengan gelak ketawa.


Mak saya cakap,
jangan kisah apa yang orang lain cakap,
jangan pandang apa yang orang lain pakai
kalau kita bahagia, ada usaha
dengan benda murah pun you can be beautiful the way you are.


Mak saya kata,
belajarlah dari hidup susah untuk kesenangan
bukan dari kesenangan jatuh kesusahan


 Orang kata betul lah semuanya perlukan duit
tapi tak semua duit mampu beli kebahagian.



 



Love,
Blog Owner







 


 














LAUNCH NEW PRODUCT : CloudSMS Marketing





Click PLAY




More information available at : http://www.webserver.com.my/cloudsms-marketing/

2Years & 8Months



Sekejap je masa berlalu. Pejam celik, hubungan kami dah pun masuk 2 tahun 8bulan.
Sila refer pada  ticker timer di bawah. 
Atau pun bila anda buka Blog entry ni pada hari ini bersamaan 20 April 2012,
Sila Pandang ke KANAN anda!
 

Source : Adibahrisha.blogspot.com

Sebenarnya bila nak dikira angka macam ni, memanglah 2 tahun tu bunyi dia agak lama. 
Orang kata sudah kenal hitam putih. 
Tapi kami tidak pernah berhenti untuk mengenali hati budi masing-masing. 
Masih banyak perlu dipelajari.
Perangai dia, Perangai aku, Perangai kami.
(Muntah kaler pink!). 

 Aku ingat lagi macam mana meluatnya Aku kat dia dulu! 
Memang meluat laaa!
Sampai sekarang kalau aku lalu kat tempat tu,
or aku nampak senapang gajah tu, 
confirm perasaan meluat tu muncul dengan sendirinya!

Mana tak meluat korang bayangkan laaah,
Aku ni jenis ulat buku (eh ye ke??), 
Dia tu pulak games freak(he used to)!

 Lepas tu boleh je kan first meet dia ajak aku main game!
Memang salah orang la dia ajak! 
mane laaa aku tau pegang senapang tu macam mana.
Lepas tu bila game start dia terjah terjah aku

"Weyh Reload la peluru tu!"
"Reload !!! Reload !!!! Reload laaa!!"
"Reload senapang tu!" 

Aku da terpinga-pinga. 
eh eh nak reload cmane (Tapi sombong pura-pura tahu!)
aku pandang dia yang kelam kabut menyuruh aku reload peluru senapang tu.
muka dia ?! entahla! yang pastinya darah amarah da naik ke kepala aku ni.

dia tunjuk kat aku cmana nak reload game tu.
tapi I still dont get it! 
i seriously SERIOUSLY dono how to play that game!

and he keep saying;

"RELOAD! RELOAD! RELOAD!"

woi tension aku dengan lelaki sorang ni! 
aku da benggang aku letak je senapang tu kat tempat dia. 
malas aku nak main!

So sekarang ni, bila bila kita orang lalu kat games section, 
Dia akan reminds me on RELOAD RELOAD! 
and every time he reminds me, dia akan dapat satu hadiah kecik dari aku.
iaitu : PENYEPIT KETAM YANG BERBISA!


Apa - apa pun tak sangka laaaa... 
benci benci pun haihh tetiba je IN A RELATIONSHIP! 
A day before puasa lagi tu. So sweet!



And Alhamdulillah, 
banyak dah halangan and cabaran yang kami tempuhi.
Alhamdulillah turun naik, jatuh bangun masih bersama,
So, aku berharap ia akan kekal begini dan dipanjangkan jodoh kami.
AMIN .



Syukur,
Blog Owner.



p/s: I love you











Tuesday, April 17, 2012

Working Vs Learning





The best things about working is you learn how people behave in different situation and you learn how to protect and to fight. And you learn how to avoid the same mistake, You learn how to improve, And finally you learn that people NEVER STOP learning!




17042012 QUOTE BY ADIBAHRISHA




 People Tend To make Mistake, The best Part is, There is NO eraser to delete your mistakes. However you have a chance to avoid your NEXT MISTAKE.




 NEVER afraid Of making MISTAKES. Hopefully you understand what you are doing before mistakes happened!

 



WORKING is about Get things done before you received the TASK!



 AFTER all, What we need is only the APPRECIATION and INCREMENT!



 tangan ke dada mata ke langit. If you no what I mean!



hahahahaha
Blog Owner Pening sudah!






Monday, April 16, 2012

Cara Jawab panggilan telephone dengan betul!




 Pernah rasa menyampah nak jawab telephone client anda? Saya ade care yang berkesan :


1. Soalan: Haloo, may i speak to bedah?
Jawapan: Bedah da lame amek spek dia. bukan may tapi April ritu!

2. Soalan: Haloo, siapa disana?
Jawapan: Ntah. saya kat sini, mane le saya tau sape disana.

3. Soalan: Haloo, boleh saya bercakap ngan bapak awak?
Jawapan: Nak cakap cakap je ler. buat ape tanye saya.

4. Soalan: Haloo, boleh sambungkan ke nombor 323?
Jawapan: Maap cik, nombor tak boleh disambung, hanye boleh dicampur.

5. Soalan: Haloo, mak ade rumah?
Jawapan: Mak takde rumah. Bapak ade la. pasal rumah ni bapak yang beli.

7. Soalan: Boleh saya bercakap ngan Siti?
Jawapan: Maap ni kampung bukan city!




8. Soalan: Haloo, tolong panggilkan Samad. saya nak bercakap dengannye.
Jawapan: Sila panggil sendiri. saya sibuk. maap

9. Soalan: Halloo… …
Jawapan: Haloo. Pusat sakit mental disini. Anda ingin mendaftar?

10. Soalan: Haloo, saya nak tumpang bertanya…
Jawapan: Maap. Ini bukan kaunter pertanyaan.

11. Soalan: Haloo, Betul ke ini nombor 3234412?
Jawapan: Sila dail sekali lagi. kalau saya masih menjawab betul le tu.

12. Soalan: Assalammualaikum…
Jawapan: Waalaikummussalam..(tupp!..terus letak tepon.salam kite wajib jawab)



SELAMT MENJAWAB TELEPHONE!





hello hello, 
Ini Blog Owner.
Sape disana?



 






11 April Public Holiday - MELAMPAU!



Yes 11 April da lepas, tapi Adeeb baru got time to re-edit and publish this entry so, JOm!

I would like to Congratulate to His Majesty Almu'tasimu Billahi Muhibbuddin Tuanku AlHaj Abdul Halim Mu'adzam Shah Ibni AlMarhum Sultan Badlishah on His Majesty’s coronation as the 14th Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong of Malaysia.

DAULAT TUANKU, Semoga ALLAH melindungi Tuanku dan Negara Malaysia kita. Apa-apa pun , Patik ingin berterima kasih kerana menganugerahkan cuti kepada sekalian rakyat jelata. Cuti tu patik sudah gunakan dengan sebaik mungkin. Terima Kasih, Tuanku.

 Haaaa ni den nak cite la ni kan, Almaklumlahhh dua hari lepas is Public holiday, Mulaaa leettuuww dia nak amek kesempatan (bunyi nya macam miang sikit hahahahhaa) berdating! haaa berdating la sangat kan? So malam sebelum 11 April tu, Me and darling plan what to do, and want not to do on the next day. Yang ni biasa laaa, kalau nak follow schedule memang kena plan, or else the day after tomorrow, ade jee yang terlupa.

Scheduled Plan :

10am : Darling Jemput kat rumah (Gombak)
10.30 am : Beli extra Door gift (now total : 300 pcs) (KL)
11am : Movie (Plan nak tengok dua movie Mirror Mirror & Street Dance II) (Times Square)
5pm : Hair Saloon ( Hair Team, Ampang)
6pm: Beli kain for me and him untuk majlis keramaian (Gulatis Euro Moda Wangsa Maju)
7 pm : Hantar Baju pergi Tailor (Gombak)
7.30 pm : HOME.

So since pagi tu is Public Holiday, as usual me and my family akan pergi breakfast kat kedai mamak OTK. then hujan turun dengan maha lebatnya. then mak nak beli barang dapur. So Fine. Just follows as per ordered. 




When home around 10.30am, I pun kemas rumah dengan cepat yang mungkin, then my father buat renovate sikit kat singki, so, wuuulamakkk I da kemas umah, then bersepah lagi, so, i decide to okay, fine nak buat ape, buat la kan? My mom pulak helping my father, so i tell them,

"Im going out with Hidayat." So, they just,
"Okay Okay" Few minutes after that Hidayat Reach my home,
then we all keluar heading to buy the extra 50 door gift as apparently darling told me that he invited 100 guest. So yes, the extra door gift are essential. or else not enough.

Source Google! : Something like this ahaks. menyampah betol dgn kaler pink ni!

So, da sampai kedai door gift tu, the kakak faster faster get the stuff for me as she knew me already. So, da bayar, me and darling pun heading to Time Square. Okay thanks to darling sebb dia memang tau tau je selok belok jalan short cut bile jammed cmtu. I pun xfaham laaa, bila yang KL ni nak sunyi. Asyik jammed je all the time.

So bila da sampai TS, we kena park on 7th floor, you see how pack the parking can be on Public holiday! people, cant you stay at home during public holiday, and spent quality time with family. As per planned, we are going to watch two movie in a row. konon jee nak buat movie marathon, one movie I belanja U, one movie you Belanja Me!

Dan dan je bila sampai kat ticket kaunter haaa hamek kau, beratur tak na panjang panjang pulak. pastu movie all sold. petang after 6 je available. heh gile kau! tak pe laaa. So we went for shopping few baju on TS then darling belanja baju at Pavi .

Then lepas puas shopping smpai "sakit kaki" Darling bawak I pergi makan THE BEST PECEL AYAM and SATAY KAMBENG in THE WORLD! Haaaaaaaaaa I suka sangat! memang dah jatuh cinta daaaa! I dont normally eat KAMBENG! woohooo never eat pun before seriously even lamb chop!

Cz i dont like the smell and the taste. Lepas tu da rasa darling punya satay KAMBENG, wowwww I memang laaa jatuh cinta okay! BTW, my boyfie prefer makan KAMBENG then daging! Adakah saya sudah sedia masak KAMBENG for him? oh Nooooo!

Oh by the way, I tell you the BALACAN and the Chicken Fried Bery bery Naise woooo! I like thousand years! hahahaha a bit pedas laaa but who cares?!

Orite, lepas da makan tu, we all pun pergi lah Saloon to cut my hair, Well I didnt request to cut my hair, I just ask them to buat layered. okay i tak perasan, that actually my hair now getting shorter!

Lepas tu, da siap cut hair, we all pun pergi la cari kain for me and darling. Colour of my choice! eeeee xsabar nak tgok bila baju tu da jadi! So lepas tu we all pergi la rumah tailor tu, but then darling's tailor is not at his home. So, we decide to send his kain this sunday. Then we home.

Yes, Panjang kan entry untuk 11 April ni? dari utara ke selatan ke timur dan barat. wow! 
memang letih gile tell you all!














Sudah beli Kain Pelikat & Sejadah! Songkok pulak?



Eh Eh Did my entry title brought you to here? then welcome to my blog, lovely visitor!

ahahahha tuuu laaaaaaaa nak dijadikan cerita cinta ni! Aihh syokkk la bila keluar dengan Mr. Darling untuk hunting barang. Dia ni memang jenis, nak laaa jugak komen dari dok follow je kan? So bila satu hari tu waktu untuk kami hunting barang dia, kain pelikat dan sejadah. Dia pun sibuk laaa pilih kaler yang dia nak. Ai macam biasa, komen je laa ;p

Kain Pelikat

He want Dark Brown, so i told him, the colour is not sweet enough.
He touch black, I complained, Too black!
He grab green, I comment, No laaaa too green nanti tak masuk dalam kaler hantaran. 

Then I picked one very sweet colour (RAHSIA)! hahahaha
Darling jawab, Eh yang tu pun NICE.{Paksa rela ke dia ni?} ahahah

So we take it!

Sejadah

Paling Complicated cari sejadah. MasyaAllah. ape laaa susah sangat ni. Pening jugak carik sejadah because the colour is very limited. 

Red. TOO red.
Green. SOOOO Green.
Blue. Bery Bery Shock Blue.
Brown. No I dont like brown, 

So bila da ade colour yang suka, quality pun nak kena check pulak. Sebab ade certain sejadah, the bulu selalu tercabut cabut. So cari punya cari Taraaaaaaaaaaaaa Jumpe! Same kaler dengan Kain Pelikat dia! Memang Saya suka! Raya nanti pun nak cari baju kaler ni. so boleh guna dengan kain pelikat dia tadi. ahaksss!


So amek laaa sejadah dan kain pelikat tu. NOw, nak cari songkok!

Asalnya songkok laaa priority pada hati tu. The most important thing to HUNT on the AGENDA! Belek punya belek the songkok, Tak ada size yang boleh masuk. My darling's use 23. the rest are 22 and 21 in size.... Kecewa jugak laaaa. Sebab we should grab the songkok first.


Apa apa pun, Alhamdulillah All the preparation goes smoothly as per planned. itu je laaaah nak cite nya ni. hehehehe!




Busy Doing Calculation,
BLOG OWNER.









SIMPLEST Way To Annoy People Around You!




We have learn top 50 To annoy People, now IS THE TIME to know WHAT is the Simplest Way To Annoy People Around You!


  • Begin all your sentences with "ooh la la!"
  • ONLY TYPE IN UPPERCASE.
  • only type in lowercase.
  • dont use any punctuation either
  • Buy a large quantity of orange traffic cones and reroute whole streets.
  • Pay for your dinner with pennies.
  • Repeat everything someone says, as a question.
  • Write "X - BURIED TREASURE" in random spots on all of someone's roadmaps.

  • Inform everyone you meet of your personal Kennedy assassination/UFO/ O.J Simpson conspiracy theories.
  • Repeat the following conversation a dozen times: "Do you hear that?" "What?" "Never mind, its gone now."
  • Stand over someone's shoulder, mumbling, as they read.
  • Pretend your computer's mouse is a CB radio, and talk to it.
  •  Drive half a block.
  • Inform others that they exist only in your imagination.
  • Ask people what gender they are.
  •  Lick the filling out of all the Oreos, and place the cookie parts back.
  • Change your name to "AaJohn Aaaaasmith" for the great glory of being first in the phone book. Claim it's a Hawaiian name, and demand that people pronounce each "a."
  • Sit in your front yard pointing a hair dryer at passing cars to see if they slow down.
  • Chew on pens that you've borrowed.
  • Wear a LOT of cologne.
  •  Listen to 33rpm records at 45rpm speed, and claim the faster speed is necessary because of your "superior mental processing."
  • Sing along at the opera.
  • At a golf tournament, chant "swing-batabatabata-suhWING-batter!" 
Source Google

  • Ask the waitress for an extra seat for your "imaginary friend."hahahahah ! very good onE!
  • Go to a poetry recital and ask why each poem doesn't rhyme.
  •  Ask your co-workers mysterious questions, and then scribble their answers in a notebook. Mutter something about "psychological profiles."
  • Select the same song on the jukebox fifty times you all! 
Source GOOGLE

  • Invite lots of people to other people's parties.



Yes here are just few tips that you can follow to annoy people. But I believe, those who born to be annoying, have more than just few simple tricks that i've Shared to annoy people!



REMINDERS : Only use this tricks for BONA FIDE



 love,
GOLB REONW











TOP 50 Ways To Annoy People!



TOP 50 Ways To Annoy People


1. Sing the Batman theme incessantly.

2. In the memo field of all your checks, write "for sensual massage."

3. Specify that your drive-through order is "to go."

4. Learn Morse code, and have conversations with friends in public consisting entirely of "Beeeep Bip Bip Beeep Bip..."

5. If you have a glass eye, tap on it occasionally with your pen while talking to others.

6. Amuse yourself for endless hours by hooking a camcorder to your TV and then pointing it at the screen.

7. Speak only in a "robot" voice.

8. Push all the flat Lego pieces together tightly.

9. Start each meal by conspicuously licking all your food, and announce that this is so no one will "swipe your grub". - MY BROTHER USED TO DO THIS. ITS ANNOY ME!

source google




10. Leave the copy machine set to reduce 200%, extra dark, 17 inch paper, 98 copies.

11. Stomp on little plastic ketchup packets.

12. Sniffle incessantly.

13. Leave your turn signal on for fifty miles.

14. Name your cat "CAT "

Source Google

15. Insist on keeping your car windshield wipers running in all weather conditions "to keep them tuned up."

16. Reply to everything someone says with "that's what YOU think."

17. Claim that you must always wear a bicycle helmet as part of your "astronaut training."

18. Declare your apartment an independent nation, and sue your neighbors upstairs for "violating your airspace".

19. Forget the punchline to a long joke, but assure the listener it was a "real hoot."

20. Follow a few paces behind someone, spraying everything they touch with Lysol.

21. Practice making fax and modem noises.

22. Highlight irrelevant information in scientific papers and "cc:" them to your boss.

23. Make beeping noises when a large person backs up.

24. Invent nonsense computer jargon in conversations, and see if people play along to avoid the appearance of ignorance.

25. Erect an elaborate network of ropes in your backyard, and tell the neighbors you are a "spider person."

26. Finish all your sentences with the words "in accordance with the prophesy."

27. Wear a special hip holster for your remote control.

28. Do not add any inflection to the end of your sentences, producing awkward silences with the impression that you'll be saying more any moment.

29. Signal that a conversation is over by clamping your hands over your ears.

30. Disassemble your pen and "accidentally" flip the ink cartridge across the room.

31. Give a play-by-play account of a persons every action in a nasal Howard Cosell voice.

32. Holler random numbers while someone is counting.

33. Adjust the tint on your TV so that all the people are green, and insist to others that you "like it that way."

34. Drum on every available surface.

35. Staple papers in the middle of the page. hahahahahaha

36. Ask 1-800 operators for dates.

37. Produce a rental video consisting entirely of dire FBI copyright warnings.

Source Google



38. Sew anti-theft detector strips into peoples backpacks.

39. Hide dairy products in inaccessible places.

40. Write the surprise ending to a novel on its first page.

41. Set alarms for random times.

42. Order a side of pork rinds with your filet mignon.

43. Instead of Gallo, serve Night Train next Thanksgiving.

44. Publicly investigate just how slowly you can make a "croaking" noise.

45. Honk and wave to strangers.

46. Dress only in clothes colored Hunters Orange.

47. Change channels five minutes before the end of every show.

48. Tape pieces of "Sweating to the Oldies" over climactic parts of rental movies.

49. Wear your pants backwards.

50. Decline to be seated at a restaurant, and simply eat their complimentary mints by the cash register.





REMINDERS : Only use this tricks for BONA FIDE




 love,
GOLB REONW



Saturday, April 7, 2012

Colours Name!





Source : Google




Hi everyone, Good day to you. Wish you have a great weekend. This is just a short entry to share you some colour's name in the world. Hope this could help you to plan your colour for your big day! Its great to know their special name, then having trouble explaining the colours character to other people like follows :


"Alaaaa I like the pink one, Not soo pink and not so red laaa. its in the middle of pink and red with a drop of purple a bit in the colour. You get what I mean may (man)?" 


"Ohhh, I choose Green for my day! You know alaaa green like Mak Peah punye dress last week when we saw her. That green laaaa ! Alaaa this green not very green laaa. sweet green laaa got blue blue a bit! I dono laaa how to explain, later u see la."


"Eh, I like to use grey for my wedding! alaaa not kelaabu taik2 itik one, its lite grey but sweet one! not so dark one! Its not silver maaa, silver is shiny shiny, may may if you donno how the colour look like may, You see la my colour later okay may (Man)?"


" You know ahhh, I like colour like Yusry and Lisa Surihanii one! I think the colour is cream france! ( Ahhhh sudaaaahhh siap gune name country lagi kau jahhhh kelassss sangat kau!) you know cream france france? alaaa sweet cream laaa..more to pink pink but not so pink one! difficult laaa to explain! tu laaa I ask you to read magazine you dont want! see now cream france also u donno! what la uuu!"


Is it really difficult to mention colours we like?
If you like pink say it oh I like Pale Violet Red!
If you like Cream says Misty Rose!
If you like purple, tell Plum or Violet!
And If you like yellow mention khaki or wat so ever!
Easy mizy rite, friends?
Short and simple, Straight to the point rite? 


So here I attached colours name for your reference.
 happy Hafal-ing your colours name, people!
I pun tengah nak hafal ni. 
ahahahahaha
GOOD LUCK!




Source: Google



Cheers, and enjoy your great weekend!





Assalamulaikum dari,
AdibahRisha



p/s : Jangan Lupa senyum semua!





Friday, April 6, 2012

Normal Man Dictionary



 Hi people, Today would like to share you my short entry. Enjoy our NOrmal Man Dictionary.




BEAUTY PARLOR:
A place where women curl up and dye.

CANNIBAL:
Someone who is fed up with people.

CHICKENS:
The only animals you eat before they are born and after they are dead.


COMMITTEE:
A body that keeps minutes and wastes hours.

DUST:
Mud with the juice squeezed out.

EGOIST:
Someone who is usually me-deep in conversation.

GOSSIP:
Never tell a lie if the truth will do more damage.


INFLATION:
Cutting money in half without damaging the paper.



MOSQUITO:
An insect that makes you like flies better.

RAISIN:
Grape with a sunburn.

SECRET:
Something you tell to one person at a time.

SKELETON:
A bunch of bones with the person scraped off.

TOOTHACHE:
The pain that drives you to extraction.

TOMORROW:
One of the greatest labor saving devices of today.

YAWN:
An honest opinion openly expressed.



WRINKLES:
Something other people have. You have character lines.





We Human Have Different Definition for Something, Yet We are still The Same! 







PEACE,
Blog Owner 








Thursday, April 5, 2012

Persediaan Selepas Kahwin



Haiiiii visitor, welcome back. haaaaaaaaa today nak share berita gembira untuk para-para isteri , dan para-para bakal isteri sekali. Dibawah ni, Adeeb ade share ayat-Ayat suami anda selepas Kahwin! So, bersedia lah dengan dialog-dialog maklum balas anda sebelum beliau melemparkan kata-kata seperti dibawah ini ya. Or fikir lah dahulu sebelum berbuat sesuatu. Good luck Wifey! 


Ayat Selepas Kahwin



Sebelum Tido:
6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah… Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!
More than 10 years : Tido asing2….laki tido depan tv, bini tido ngan anak2…hahaha


Pakai Toilet:
6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Masih lama lagi ke nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana !!!


Balas SMS:
6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K..
16 tahun : …………………. (tak balas terus!!!) hehehe….


Dating process:
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???
More Than 10 Years : Buang tebiat ker you ni? Cakap mengarut….


Pulang Kerje:
6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih…
6 bulan : I’m BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??


Hadiah (ulang tahun):
6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak..
More Than 10 Years : Dah tua2 pun nak beli hadiah ker? Mcm budak2 jer..


Telefon:
6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih
6 bulan: Eh… Your call…
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH…. ANGKAT AAAAAHHH!!!


Masakan:
6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak..Rasa pun sedappp…!! !
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?
More Than 10 Years :  Today balik lambat, I makan kat luar ngan kengkawan…


 















Memaafkan:
6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!!


Baju baru:
6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah… Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???


Merancangkan Holiday:
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler… Senang sikit tak perlu naik flight…
6 tahun: JALAN-JALAN? ?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!















TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK ..
More Than 10 Years : X der keje lain ker, asyik tengok tv jer…



LOL, itu je lahhh untuk hari ni, you all jangan percaya sangat okay, benda ni tiada kene mengena dengan yang dah kahwin ke atau pun yang belum kahwin. Cheers!







YANG SEDANG MESEJ BOYFRIEND NYA UNTUK BACA ENTRY NI.
blog owner










When Strong Boy Fall Sick


Bila aku pulang dari kerja isnin yang lalu, Aku tidak mendengar sebarang bunyi suara. selalu gelak ketawa menerpa laju telingaku. Tapi malam itu, sunyi. Mana perginya Eimran? Satu-satunya adik lelaki ku. Selalunya dia akan duduk dihadapan TV sambil bertanya, 

'Kak kenapa kau balik lambat?'
'Ada apa-apa tak kau bawak balik untuk aku hari ni?'

Malam itu, tiada siapa yang menyapa aku. Aku jadi pelik. Lalu ku masuk ke bilik setelah aku lihat emak, sedang sibuk menyediakan makan malam. Intan sudah tentu ke surau untuk berjemaah Maghrib begitu juga dengan bapaku.

Bila sahaja kaki ku melangkah ke bilik, mata ku pantas menangkat Eimran sedang berbaring lesu, tubuhnya berbalut selimut tebal. Selimut yang jarang-jarang sekali digunakan. Selimut itu setahu aku diguna bila musim hujan. Wajah Eimran pucat. 

Ku lihat dimeja sebelah katil, Penuh dengan botol-botol air. 100+, Air Badak, Air Mineral, Ubat-ubatan. Eimran membuka matanya. Dia senyum. tapi lemah. Aduh, hati seolah-olah mahu menangis! Kau demam eh? Kesiannya. Tetiba aku merasa bahang kepanasan badan Eimran. 

Entah sejak bila, Eimran lebih selesa tidur dibilik ku dari tidur dibiliknya sendiri. Walaupun jarak umur kami 10 tahun, tapi Eimran memang rapat dengan ku. Badan Eimran Panas. Bibirnya pecah berwarna merah, matanya merah berat.

Kesian Eimran. Malam itu aku volunteer untuk menjaga Eimran. Aku letakkan kain lap sejuk di dahinya. Aku bangunkan dia untuk minum air. Sesekali bila batuk nya kedengaran aku akan terjaga dari tidur ku.  sedih! bukan selalu dia demam. selalu sebelum tidur kami akan bercerita tentang jadual harian, kami akan tengok video sewaktu eimran kecil dari handphone ku, Kami akan bertinju sampai Eimran menangis, kami akan bergurau sampai Eimran merengek mahu tidur kerana esok mahu sekolah.




Bila aku lihat dia begitu, entah kenapa sayu benar. aku yang lihat dia membesar depan mataku. Selasa tu, aku lihat Eimran masih lemah. kesian dia. tak sampai hati aku nak tinggalkan dia seorang dirumah.

Tadi pagi, Eimran tegas mahu ke sekolah walaupun beliau dapat 2 hari pelepasan dari doctor. demamnya memang panas.  kesian Eimran. Aku pun ke pejabat seperti biasa. sedang aku busy dengan hal-hal dipejabat, Mak telephone, Eimran terpaksa balik rumah, kerana demamnya makin teruk. Risau aku dibuatnya.

Bila aku pulang, Eimran betul2 sakit. demamnya makin panas. Kini dia akan mengeluh matanya berat. takut benar kalau Eimran kne denggi. Malam ni Mak take over jaga Eimran kerana kesibukkan aku menyiapkan report. 

Hopefully Eimran cepat sembuh bila dia tidur dibilik mak.

Akak doakan Eimran cepat sembuh. sebab akak tak leh tido kalau tak share cerita dengan Eimran. walaupun kau nampak aku selalu je layan kau kasar2, selalu cubit kau, membebel dekat kau, Tengking-tengking kau, tapi aku tetap sayang kau. okay, da faham tak? bila kau besar kau baca entry ni okay Eimran!



Good nite brother.




Love,  
kakak kau!



Monday, April 2, 2012

WiFi PAPAKALEY !



Satu Malam dikedai mamak :




Zizan : dey mamak apa password WIFI kt sini?
Mamak : apa WIFI??


Zizan : ini kedai punya internet la..
Mamak : Ooo..itu mcm kalu, password dia papakaleylaaa deyyy

Zizan : hah??
Mamak : "papakaley......!"

Zizan :Apa tu..??
Mamak : Aiyoo.....awak ada tanya password sini internet kan? internet siniiii papakaley laaaa....

Zizan : Password dia papakaley ....?
Mamak : ya.....papakaley !

Zizan  pun menaip P.A.P.A.K.A.L.E.Y. (ternyata salah)
Zizan : dey, mamak apa password dia??












Mamak : papakaley la...sudah banya kali sudah tanya.
Zizan : kau bg salah la, tu yg aku tnya balik

Mamak : mana ada salah....papakaley laaa.. papakaley
Zizan : x boleh la dey!!

Mamak : boleh la...
Zizan : ko dtg sini tgk aku taip..(mamak tu pun dtg) kalo x boleh kepala ko aku taju!

Mamak : aiyoo abang jangan marah la..awk taip satu kali saya tengok (Zizan pun taip)
Zizan : ko tgk aku taip P.A.P.A.K.A.L.E.Y.... haaaa ko tengok! SALAH kan?

Mamak : dey, abg mari sini saya taip..awk kasi tekan salah butang jugak..
Zizan : eh, ye ke...kau tekan la

Mamak : ini mcm tekan la 4444 ... Haaaa cuba abang tengok, ada butul ka? (Connect to WiFi successfully)
Zizan : Aneyyyy....... ini macam Empat Empat kali!

Mamak : ya laaa. butul la saya cakap P.A.P.A.K.A.L.E.Y
Zizan : %@$#@%#!!!!...







 hahahahah lain kali kasi shakap sikit punya terang laaa anneyyy!







Yang Benar 
BLOG OWNER








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...