Monday, April 16, 2012

11 April Public Holiday - MELAMPAU!



Yes 11 April da lepas, tapi Adeeb baru got time to re-edit and publish this entry so, JOm!

I would like to Congratulate to His Majesty Almu'tasimu Billahi Muhibbuddin Tuanku AlHaj Abdul Halim Mu'adzam Shah Ibni AlMarhum Sultan Badlishah on His Majesty’s coronation as the 14th Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong of Malaysia.

DAULAT TUANKU, Semoga ALLAH melindungi Tuanku dan Negara Malaysia kita. Apa-apa pun , Patik ingin berterima kasih kerana menganugerahkan cuti kepada sekalian rakyat jelata. Cuti tu patik sudah gunakan dengan sebaik mungkin. Terima Kasih, Tuanku.

 Haaaa ni den nak cite la ni kan, Almaklumlahhh dua hari lepas is Public holiday, Mulaaa leettuuww dia nak amek kesempatan (bunyi nya macam miang sikit hahahahhaa) berdating! haaa berdating la sangat kan? So malam sebelum 11 April tu, Me and darling plan what to do, and want not to do on the next day. Yang ni biasa laaa, kalau nak follow schedule memang kena plan, or else the day after tomorrow, ade jee yang terlupa.

Scheduled Plan :

10am : Darling Jemput kat rumah (Gombak)
10.30 am : Beli extra Door gift (now total : 300 pcs) (KL)
11am : Movie (Plan nak tengok dua movie Mirror Mirror & Street Dance II) (Times Square)
5pm : Hair Saloon ( Hair Team, Ampang)
6pm: Beli kain for me and him untuk majlis keramaian (Gulatis Euro Moda Wangsa Maju)
7 pm : Hantar Baju pergi Tailor (Gombak)
7.30 pm : HOME.

So since pagi tu is Public Holiday, as usual me and my family akan pergi breakfast kat kedai mamak OTK. then hujan turun dengan maha lebatnya. then mak nak beli barang dapur. So Fine. Just follows as per ordered. 




When home around 10.30am, I pun kemas rumah dengan cepat yang mungkin, then my father buat renovate sikit kat singki, so, wuuulamakkk I da kemas umah, then bersepah lagi, so, i decide to okay, fine nak buat ape, buat la kan? My mom pulak helping my father, so i tell them,

"Im going out with Hidayat." So, they just,
"Okay Okay" Few minutes after that Hidayat Reach my home,
then we all keluar heading to buy the extra 50 door gift as apparently darling told me that he invited 100 guest. So yes, the extra door gift are essential. or else not enough.

Source Google! : Something like this ahaks. menyampah betol dgn kaler pink ni!

So, da sampai kedai door gift tu, the kakak faster faster get the stuff for me as she knew me already. So, da bayar, me and darling pun heading to Time Square. Okay thanks to darling sebb dia memang tau tau je selok belok jalan short cut bile jammed cmtu. I pun xfaham laaa, bila yang KL ni nak sunyi. Asyik jammed je all the time.

So bila da sampai TS, we kena park on 7th floor, you see how pack the parking can be on Public holiday! people, cant you stay at home during public holiday, and spent quality time with family. As per planned, we are going to watch two movie in a row. konon jee nak buat movie marathon, one movie I belanja U, one movie you Belanja Me!

Dan dan je bila sampai kat ticket kaunter haaa hamek kau, beratur tak na panjang panjang pulak. pastu movie all sold. petang after 6 je available. heh gile kau! tak pe laaa. So we went for shopping few baju on TS then darling belanja baju at Pavi .

Then lepas puas shopping smpai "sakit kaki" Darling bawak I pergi makan THE BEST PECEL AYAM and SATAY KAMBENG in THE WORLD! Haaaaaaaaaa I suka sangat! memang dah jatuh cinta daaaa! I dont normally eat KAMBENG! woohooo never eat pun before seriously even lamb chop!

Cz i dont like the smell and the taste. Lepas tu da rasa darling punya satay KAMBENG, wowwww I memang laaa jatuh cinta okay! BTW, my boyfie prefer makan KAMBENG then daging! Adakah saya sudah sedia masak KAMBENG for him? oh Nooooo!

Oh by the way, I tell you the BALACAN and the Chicken Fried Bery bery Naise woooo! I like thousand years! hahahaha a bit pedas laaa but who cares?!

Orite, lepas da makan tu, we all pun pergi lah Saloon to cut my hair, Well I didnt request to cut my hair, I just ask them to buat layered. okay i tak perasan, that actually my hair now getting shorter!

Lepas tu, da siap cut hair, we all pun pergi la cari kain for me and darling. Colour of my choice! eeeee xsabar nak tgok bila baju tu da jadi! So lepas tu we all pergi la rumah tailor tu, but then darling's tailor is not at his home. So, we decide to send his kain this sunday. Then we home.

Yes, Panjang kan entry untuk 11 April ni? dari utara ke selatan ke timur dan barat. wow! 
memang letih gile tell you all!














No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...