Monday, April 16, 2012

Sudah beli Kain Pelikat & Sejadah! Songkok pulak?



Eh Eh Did my entry title brought you to here? then welcome to my blog, lovely visitor!

ahahahha tuuu laaaaaaaa nak dijadikan cerita cinta ni! Aihh syokkk la bila keluar dengan Mr. Darling untuk hunting barang. Dia ni memang jenis, nak laaa jugak komen dari dok follow je kan? So bila satu hari tu waktu untuk kami hunting barang dia, kain pelikat dan sejadah. Dia pun sibuk laaa pilih kaler yang dia nak. Ai macam biasa, komen je laa ;p

Kain Pelikat

He want Dark Brown, so i told him, the colour is not sweet enough.
He touch black, I complained, Too black!
He grab green, I comment, No laaaa too green nanti tak masuk dalam kaler hantaran. 

Then I picked one very sweet colour (RAHSIA)! hahahaha
Darling jawab, Eh yang tu pun NICE.{Paksa rela ke dia ni?} ahahah

So we take it!

Sejadah

Paling Complicated cari sejadah. MasyaAllah. ape laaa susah sangat ni. Pening jugak carik sejadah because the colour is very limited. 

Red. TOO red.
Green. SOOOO Green.
Blue. Bery Bery Shock Blue.
Brown. No I dont like brown, 

So bila da ade colour yang suka, quality pun nak kena check pulak. Sebab ade certain sejadah, the bulu selalu tercabut cabut. So cari punya cari Taraaaaaaaaaaaaa Jumpe! Same kaler dengan Kain Pelikat dia! Memang Saya suka! Raya nanti pun nak cari baju kaler ni. so boleh guna dengan kain pelikat dia tadi. ahaksss!


So amek laaa sejadah dan kain pelikat tu. NOw, nak cari songkok!

Asalnya songkok laaa priority pada hati tu. The most important thing to HUNT on the AGENDA! Belek punya belek the songkok, Tak ada size yang boleh masuk. My darling's use 23. the rest are 22 and 21 in size.... Kecewa jugak laaaa. Sebab we should grab the songkok first.


Apa apa pun, Alhamdulillah All the preparation goes smoothly as per planned. itu je laaaah nak cite nya ni. hehehehe!




Busy Doing Calculation,
BLOG OWNER.









2 comments:

~ujicham~ said...

wah.. makin meriah preparation ek.. bz2 prepare itu ini, jaga juga kesihatan.

adibahrisha said...

*blushing* nak share perasaan je dear! insyallah, u too take care k dear.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...