Friday, April 20, 2012

Untuk Dia





Lagu yang agak kena sebenarnya. 
jadi you all boleh la menghayati lagu ni dan buat la perbandingan. 
Orang kata betul la segalanya perlu duit, 
tapi tak semua duit dapat beri bahagia. 
Kita boleh cari duit, 
tapi bahagia bukan nya permainan yang boleh dibeli.


Ada juga orang berpisah kerana duit, tapi susah untuk orang berpisah kerana bahagia.






Untuk Dia, 
Awak saya menyesal kalau tak jumpa awak,
bukan paras rupa,
bukan harta
bukan kereta mewah,
yang saya pinta.
cukuplah memiliki insan yang 
percaya
memahami
mencintai saya lebih
untuk dicintai.



Awak, mak saya cakap, 
dulu mak saya pun hidup susah, 
tak da kereta, tak da rumah. 
father saya pun orang susah. 
Pergi pasar naik motor,
Duduk rumah papan.


Awak jangan takut,
Saya dah diajar untuk hidup susah
Tanpa duit dipoket
Ikat perut bila perlu

Awak, you dont have to worry,
I can wear anything from pasar malam,
minum air kosong and eat maggi curry for lunch,
I dont care.


Awak kata cinta tu buta,
Tapi saya celik.
belum pernah lagi saya membutakan fakta fakta di depan mata
saya da besar 
saya tahu apa yang saya buat 
 dan segala keputusan ni saya buat diatas kewarasan


 Mak saya cakap
biarlah belajar susah,
makan nasi kicap dan telur goreng saja
Insyaallah klo we both kuat
semua benda ni boleh dilalui bersama
bukan dengan tangisan tapi dengan gelak ketawa.


Mak saya cakap,
jangan kisah apa yang orang lain cakap,
jangan pandang apa yang orang lain pakai
kalau kita bahagia, ada usaha
dengan benda murah pun you can be beautiful the way you are.


Mak saya kata,
belajarlah dari hidup susah untuk kesenangan
bukan dari kesenangan jatuh kesusahan


 Orang kata betul lah semuanya perlukan duit
tapi tak semua duit mampu beli kebahagian.



 



Love,
Blog Owner







 


 














2 comments:

Rara Nasiha said...

lagu ni sedap sangat :)

adibahrisha said...

btol tu. u dgr dia mcm rancak tapi penuh makna tersirat dia! credit to najwa and sleeq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...