Sunday, April 29, 2012

What Happened Last Weekend






 Okay cerita agak da basi. 
maklumlah cite minggu lepas.
 tapi nak dipendekkan you all boleh je tgok gambar kat bawah ni. 




 In The morning, I masak Bihun goreng, entah lah kenapa rajen sangat. 
tapi tadaaaa hasil bihun goreng saya. 
Alhamdulillah Habis licin!





 Mr. Soon to be my Fiancee pun sempat breakfast kat rumah. 
Dia kata bihun goreng saya sedap. 
WALAUPUN kat pinggan dia licin, 
Tapi FESBUK lebih sedap dari bihun saya kot! 
tak bagi attention langsung pada bihun tu!






 Lepas Mr. Darling da siap breakfast dia, 
I pun pergi bersiap untuk ke majlis perkahwinan jiran I. 
Tak sangka pulak bila ditengok kad kahwin mereka,
 rupanya si Jiran I ni berkahwin dengan my MR. darling punye schoolmate. 
So yes,  Pi mai Pi mai Tang tu gak.






 Saya pun sempat laaa prepare our small gift for the newlywed.




 To Jai and laila, "Selamat Pengantin Baru" dari kami.

Lepas balik dari wedding kami pergi rumah nenek darling kat kota Dam.  
da lama xlawat dia. so we spent our evening there!
banyak benda borak dengan nenek until she forgot that me and her grandchild 
are getting engaged soon 
not getting married yet.

She reminds me what should I do after we settle down.
She said, i shall treat him carefully,
She said, bila husband balik kerja, lap peluh dia. GULP!
She said, bila husband balik kerja kiss him.HAHAHA
She said bila husband balik kerja , jangan berleter, pergi buat air untuk dia.



I time tu tunduk je laaa  dengar cakap nenek dia.
sambil hati berdebar dan malu. 
Bile I tengok muka Hidayat,
 kemainnnn senyum bangga lelaki ni! 
ooooo mentang2!

Apa-apa pun, terima kasih nek,
sebab tolong ingatkan orang.
Insyaallah orang akan buat semua tu.

Tapi bile we on the way home,
Adeeb asyik terngiang-ngiang je ape yg nenek cakap tu.
So adeeb tanye Mr boyfriend for the first time kot.

"Awak, awak suke minum air apa?"
"Mama selalu buat milo untuk saya. Tak pun hot chocolate."
"Eeeuuuwww milo?hot chocolate?? Saya xsuka bau milo and saya xpandai bancuh milo. boleh saya buatkan awak air teh?"
"Awak belajarlah dengan mama...."
"emmm saya try. tapi saya tak suke bau milo. nanti saya muntah"
"Awak ni kenapa? masih ingat ape yg nenek cakapkan tadi ke?"
"Aah. saya serammlah. nak kena lap peluh awak? ishhhh" 

Lepas I cakap tu dia boleh bantai gelak. heeee nyampah la dengan mamat ni! Then we all tukar topic. Wen home, me and mak prepares something. PLease see below and teka!









weekend kali ni saya demam. 
 Bila da mlm baru terdengar berita bersih 3.0. hahahahaa



Kelakar bunyi nya. 
kenapa rakyat ku begitu taksub dengan aktiviti begini. 
memenatkan minda dan diri. 
duduklah rumah bersama anak dan famili.
kompem anda suka hati!





TAK SUKAkan KEGANASAN,
BLOG OWNER.




















 




1 comment:

dhiera said...

ape makanan last? nampak bunga2 je..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...