Monday, April 2, 2012

What A Weekend!



Oh, Tuhan, kalau dulu, saya paling Benci MONDAY!
 Asal jumpe Monday je, da mulaaa daaa rase mendadak benci ni! 
Tapi berlainan pulak dgn hari ni. hari ni bukan main bersorak lagi.
bayangkan lahhh setelah mengalami hujung minggu yang panjang, 
Akhirnya MONDAY sampai jugak!
Nilaaaa nak cite minggu yang panjang.

AMAWWAN : Minggu amat panjang dihadapan. 

SATURDAY
MORNING

Lepas bangon je, terus buat routine cik Adeeb on weekend, Hamek penyapu, terus sapu luar rumah, kemas dalam rumah, sapu mop cuci pinggan, jemur kain, gosok sehelai baju kurung modern, dan gosok baju santai. Semua da settle, Lepas tu pergi hantar Mak pergi shop dia. Alhamdulillah, Jalan tak jammed pagi sabtu. Mak soh cik Adeeb anta pergi beli breakfast kat kampung baru. okay mcm biasalh Malaysian with Nasi lemak, xboleh dipisahkan. Fine, Hantar jugak dia pergi beli nasi lemak. 

Dah beli nasi lemak semua, terus drive pergi Selangor dredging. macam biasa Lovely Floria Florist akan dibuka dari isnin sampai sabtu. Since 24 years ago. Lepas drop mak kat Selangor dredging, hujan pun turun dengan manjanya. sangat sejuk! Niat dihati molek je kalau terus tidur. Tapi kereta Xora cik Adeeb mintak di service pulak. 

So, dalam hujan-hujan tu, cik Adeeb drive ke Pusat service proton di Area Diamond Square. Mak aihhh banyak gile protons queuing for service. Cik Adeeb tanya lah uncle cina yang selalu handle kereta cik adeeb, Dia soh Ai datang pkul dua! PUKUL DUA you all? Cik adeeb tengok jam dekat dashboard kereta. Oh tuhan baru pukul 9.45 am.

Cik Adeeb call Mr. Boyfriend yang kebetulan ade job on saturday. So, tanya dia how. sebb pukul 2 tu, nak g teman Mr. boyfie pergi wedding ex-girlfriend kawan baik dia. Lepas tu, Mr. Boyfie bagi lah option either nak hantar kereta service and pergi wedding naik kenderaan dia or kami batal kan je pergi wedding tu.

Pastu dok lama terfikir tepi jalan, time hujan2 tu, tetiba Cik Adeeb baru teringat ade pusat service Proton baru bukak Area Taman Harmonis, Gombak. Okay fine terus la memandu pergi tempat service tu. Well ade banyak jugak lahhh kereta dok beratur kat situ. So, admin tu cakap kereta Cik Adeeb leh siap around pukul 11.45 am. So cik adeeb tunggu since 10.00 am . Tepat pukul 11.45am Cik Admin tu panggil.



"Cik, ni quotation untuk kereta Cik, boleh kita proceed?"
aik, tadi kate pkul 11.45 am leh siap. ni baru nak buat? kemain! 

"em oklah. proceed je la." So menunggu lagi. dalam hujan2 tu da boring sangat dengan tv, Cik Adeeb keluarkan buku kecik bercover biru, Buku yang selalu ada dalam beg cik Adeeb kebelakangan ni selain dari Word Puzzle book! Cik adeeb keluarkan pensel mula laaa tulis segala checklist untuk majlis cik adeeb. check2 mana yang tak siap lagi. 

tepat pukul 1pm, Inchik Abang cik Adeeb sampai kat pusat service proton tu. So dia teman laaa smpai kereta cik Adeeb siap tepat pukul 1.30pm. So da setle buat payment semua2, Darling park kenderaan dia, then we all pun gerak g majlis kahwen kawan Mr. boyfie.

SATURDAY
AFTERNOON

Sebelum tu, cik adeeb mintak Mr. boyfie hantar orang pergi Station minyak, sebab orang nak tukar baju. takkan pergi wedding org, kita pakai baju santai, agak2 laaa kan. So da change baju semua tu, Mr. boyfie take over the driver seat, and drive to PULAPOL semarak.

First time masuk PULAPOL. selalu lalu kat luar dia je. Okay, masuk2 da ade pengawal yang jaga dia tunjuk jalan ke majlis kahwen kawan boyfie. Fine lepas park kereta kitaorg pun pergi la Banquet Hall Pulapol. Da duduk menjamu selera, okay memang sedap katering mereka! Mr. Boyfie jumpe budak kelas dia, dia da wave hand and smile to ex-girlfriend pengantin perempuan yang memang gorgeous berbaju hijau. So we all pun balik la. Oh, btw, memang sy sukaaaa sangat majlis tu. perfect! Lovely ;p
SOURCE/Credit : AZIKA COLLECTION, Google. to show how nice the banquet is
 

So bila da masuk kereta, Mr. boyfie bawak cik Adeeb pusing PULAPOL. aku pun xtau la dia tu SESAT ke atau memang tau jalan2 dalam PULAPOL ni, so, da pusing2 we all pun kluar la. and we head to Cinema to watch movie. 

tettttttttttttt. da siap watch movie~~ Incik future fiancee tu bawak cik adeeb makan burger SAS CORNER kat Melati Utama. heeee. dia ni mentang2 cik adeeb cakap ngidam nak makan burger tepi jalan, tuptup da smpai. rugi cik adeeb tak mintak sushi je! hahahaha. So, memang agak sedap la burger dia. not bad!

Pastu cik adeeb hantar dia amek kenderaan dia, and drive home. Mr. boyfie follow dari belakang. da lumrah weekend dia! Asal weekend kompem lepak kat rumah. erm klo tak weekend pun lepak gak. maklumlah MOST WELCOME future in LAW! parent in law suke, makin manje la dia!

SATURDAY 
NIGHT

So Cik Adeeb and Mak prepares dinner. Mr. Boyfie dok lepak dengan lappy kat depan, Solat, then we having dinner together. Mr. Boyfie, macam biasa jarang2 nak amek sayur! Bila kat dinner table, of course ade time2 kena sakat dengan mak and Intan! And macam biasa, bila kat meja makan, mr. future fiancee tu arah itu dan ini.

tolong amekkan air basuh tangan, saya nak air, saya nak tisu, tolong angkatkan pinggan saya, saya nak tu, saya nak ni!

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa anak RAJA in the house! naik jugaklah darah aku dibuatnya! grrrrrrrrrrrr...

Bila Mr. boyfie da balik, we all pun ber-earth hour dirumah selama 30 minutes. lepas tu we all sambung buat preparation Hantaran Cik Adeeb. Tetttttttttttttttttttttttttt sampai laaa pukul 12 malam then only mak lepaskan cik Adeeb untuk tidur. What a day!

SUNDAY 
MORNING, AFTERNOON, NIGHT

Macam biasa routine weekend, kemas rumah. sampai pukul 10, mak ajak breakfast kat kedai mamak OTK, then pergi belanja barang dapur, then balik rumah, then kemas rumah lagi sebab ade buat renovate kat dapur, mak pulak pergi wedding anak kawan dia, then bila mak balik dr wedding, dia ajak pergi rumah my grandparent kat K5, lepas tu, da lepak rumah nenek, aku pergi rumah tailor aku, untuk dia reconfirm ukuran baju for my e-day nanti. dia cakap aku makin GEMOKKK? my GOD! and dia cakap kat aku soh DIET? wooooooooo woooooo woooo serious?? adoii rosak mood !


Fantasy


REALITY!!!! 

Pictures source : GOOGLE.


So dalam pukul 5petang macam tu mak suruh hantar dia pergi area rumah darling, cz ade anak kawan dia kawen . okaylah hantar je laaa kan? MRR2 xnak jammed2 pulak weekend2 ni! So, da smpai rumah, Mr. Boyfie pun datang menjenguk. Dia hantar barang 'penting'! Cantik! TQ darling!

So bila darling da balik, as usual, we prepare for dinner! having dinner then SLEEP! yes! terpuji sangat laaaaaa sleep itu!  mane la tak gemok kan?! aishhhhhh Whatever laaa. yang penting happy!


haaaaaa panjang kan you all weekend aku ni? tu laaaaaa awal2 aku da bagi WARNING! weekend macam ni memang memenatkan! We suppose hunting for Songkok, pun xjadi. so this weekend see la how. sempat ke tak nak beli songkok tu! Letih sangat ni!









YANG PENAT
BlogOwner!






p/s : Penat2 pun happy, sebab dapat spend time dengan darling on saturday! 





































  



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...