Friday, September 21, 2012

Miss Last Minute



Haaaa bila kita tengok ticker kat sebelah kanan ni, rasanya kalau tak silap pada tarikh post ini ditulis, ia menunjukkan lagi 7bulan 1minggu dan 5hari lagi before my Big Day. Erk Lama lagi kan you all? I rase lama lagi nih ... hahahah

Tapi as you know, we still dont have our Wedding date yet. So itu hanya laaa orang kate agak2 date je laaa kan? Sebab tak de date yang sebenarnya.

Jom kite chekidaut da sampai mana persiapan kahwin cik Adeeb :


Wedding Story

Haaaa hamek kau siap bercover lagi checklist cik adeeb ni ye. ;)

12-10 Months Before Ceremony - BELUM
Tentukan tarikh & hari perkahwinan –
Booking for MUA (solemnization) –
Booking for MUA (reception) –
Booking for OPhotographer –
Booking for OVideographer -
Catering for Solemnization –
Catering for Reception -

9-8 Months Before Ceremony - BELUM
Solemnization’s place –
Reception’s place –
Solemnization theme –
Reception theme –
Family theme for bride side –
Family theme for groom side – 
 
7 Months Before Ceremony
Listdown barang hantaran for both side - DONE
Beli Barang Hantaran - Half Done
Start cari baju nikah –Survey DONE
Start cari baju untuk majlis resepsi –NOT YET
Start cari kad jemputan reception –Survey DONE

6 Months Before Ceremony- BELUM
Buat tempahan Tok Kadi -
Emcee for majlis resepsi –
Mencari tukang cakap for both side
Survey Nikah Favor 
Mendapatkan borang2 yang diperlukan –
Mencari kompang –
Renovate Rumah -
 
Since Adeeb most known as Miss LAST Minute, so nampaknya, banyak lagi persiapan yang belum dibuat! heheheh (sambil senyum kerang-kerang busuk gitu i olll)  
 
Nampaknya tak da ape pun persiapan yang cik Adeeb buat selain dari barang hantaran. Kursus kahwin pun belum pergi. Aduhaiii. kenapalah kami terlalu busy sampai takda masa nak buat preparation ni eh? why ohh whyyyyyy????
 
Selain dari masalah tiada masa, kami juga mempunyai masalah besar iaitu, tiada tarikh kahwin lagi. Jadinya, Tolong laaa mak bapak bagi tarikh keramat pada anak mu ini. Beliau mahu buat persiapan kahwin ni. Dan mahu plan perbelanjaan bulanan beliau. Tolong laaaaa ye. 




Sekian,
Penulis yang Da nak kahwin ke belum ni?


 
 
 
 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...