Thursday, September 27, 2012

"World's Best Father"



Just Browse around on Yahoo News and suddenly I saw a link to the "World's Best Father" series. Which featuring a dad name Dave Engledow and his daughter, Alice Bee. Dave Engledow received such a positive response after he posted a photo to his Facebook account that parodied the distracted narcissism that characterizes some parents today.

Dave Engledow said to the SHINE (Yahoo), "I wanted to appeal to my friends who are parents, but also make something funny for people without kids who are sick of seeing baby photos." He combines multiple images and uses digital retouching to create the humorously perilous scenarios.

So chekidaut friends! hahah aku dah imagine dah, kalau laaa husband aku buat macam ni kat anak aku. Oh my! Kesian my little baby!


Papa : Kameliaaaa sini, Sini bawah kaki papa ade cicak mati. Tolong Vacuum bersih-bersih!
Kamelia : Oh Oh Oh okay papa. Tulaaa papa, stoking papa buchuk sangat. Cicak pun boleh mati.



 Kamelia : Papa, What are you doing??
Papa : Mama lupa beli susu. Papa pinjam susu Kamelia jap k. Nanti papa pulangkan.
 


Papa : Kameliaaaa !!!!! patutlaa papa nak cari gelas kesayangan papa tak ade. Macam mana boleh ade dalam perut kameliaa ni eh? Explain!
Kamelia : Ahhh papa, kantoi laaa!



Kameliaa : Eh papa, 1 small potato ni mana cukup. Kamelia lapar laaa papa!
 Papa : haa okay okay, ni amek papa punya Chicken grill ni.



 Kamelia : Papaaaaaa kenapalaaaah si Edward Cullen tu nak kahwin dengan Bella. Kameliaaa benci Edward paaaa! Benciiii!!!!!!  Benci!!!! 
Papa : Eh, Kameliaa, dalam twilight ni, dia orang baru bercinta lah. Belum kawin lagi. Anak papa masih ade peluang!


Kamelia : Papa, what are going to do rite now pahpha?
Papa : Arini papa nak bake Cake. Papa punya birthday. Kamelia tolong eh. 
Kamelia : Roger and out!




Papa : Kamelia Hari ni Birthday papa!
Kamelia : Alaaa kamelia da tahu. tadikan kita yang sama-sama decorate rumah ni. Papa lupa?
Papa : Oh a'ah la. papa lupa. dah jemput la makan kek ni ya. sedap ni. Papa yang bake sendiri tawww.



 Papa : Kamelia, amek kan spec papa. Papa tak nampak laaa.
Kamelia : Jap paaaa, kamelia nak bersihkan spec papa kejap ni. dia kotor tadi pa.


Kamelia : Papaaaa.. lama lagi ke pa?
Papa : Jap sayang. lagi sikit je ni.  kang mama ngamok pulak kang kalau hari-hari rumah gelap. Macam papa, papa tak kesah pun kalau duduk bergelap. ahahahaha
 

 Kamelia : Papa you know what ?
Papa : Know what? I'm the best father in the world rite dear?
Kamelia : Nope. thats not on my mind now.
Papa : So what?
Kamelia : The chocolate rabbit doll that you bite rite now, how does that taste?
Papa : Not bad. A lil bit sweet. and it smell like you. why?
Kamelia : It falls on the toilet just now, i forgot to wash it back.
Papa : Errrrkkkkk


 Papa : Kamelia, apa ni?!! Macam mana cuci tak bersih ni? ni gelas kesayagan papa tau!
Kamelia : eh, bersih la tu papa. kalau kotor semula, bak sini kamelia berus guna berus jamban.
Papa : erkk, takpelaaa sayang. dah bersih ni.



Papa : Katje dah. Elliott dah. Nih semuanya Kamelia punya okay sayang.
Kamelia : haaa okay papa.


 Papa : Kamelia pegang kaki papa kuat2 tau. Nak lentur kaki ni. Papa ade contest ballet minggu depan.
Kamelia : Papa, sengsaranya hidup kamelia pakai baju kaler pink ni ! kalau mama nampak kamelia pakai baju kaler pink ni, mesti mama naik hantu pa. 
Papa : Ah, tak payah banyak alasan. Anak papa ni perempuan. kena pakai pink. jangan jadi macam mama !



Papa : Ehhhh Kameliaaa apa yang kameliaaaaa buat ni. Turunnnnkan benda tuuuu sayang! Turunnnnn kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!
Kamelia : ape benda laaa papa ni. Ringan je ni pa.


TUGAS - TUGAS ANAK PEREMPUAN

Memasak
 Kamelia : Papa, Kamelia berjaya potong pizza ni! 
Papa : waaaaaa ;'( you just cut my finger kamelia!

Memasak Lagi


Kamelia : Aaaaa Papa tangkap lempeng terbang ni. Haiyyyaakkkk.
Papa : Ohhh bestnya ada anak pandai masakkk! nyummm nyummm

 Dan Memasak lagi.


Papa : Kenapa papa punya hangus, kamelia punya tak hangus.
Kamelia : eh okay la tu papa. mana ade hangus nya. Makan je la pa. tak yah membazir.


Learn How to do Smoothie for Papa

 Kamelia : Eh papa belum siap blend lagi laaa.
Papa : takpe. papa suka half blend.
Kamelia : Erkk okay.

Iron Baju Papa

Kamelia : Papa susah la nak gosok ni. berkedut lagi.
Papa : Sabar tu perbuatan yang baik sayang. Iron baju tu elok2 dan bersabar ya.

Spend Quality Time With Papa


Papa : Hanya mama je yang boleh kalah kan papa.
Kamelia : aaaaaaaaaa papa. papa main tipu! Mana boleh tahan tangan kat bawah kotak tuuu!!!

 Mesti Best Ada baby kan you all.
Oh dialog dia atas tiada kena mengena dengan sesiapa pun.
Dialog rekaan semata-mata.


Credit Shine (Yahoo)
 http://shine.yahoo.com/photos/world-best-father-photographer-pokes-slideshow/-photo-2512405-172000092.html




Love,
Blog Owner.



2 comments:

GADISBIASA said...

Fuuny ! that man is enjoying her life with her daughter. But, most of the time he's enjoying his moment dalam dunia sendiri instead paying an attention dekat anak dia. LOL. Still they make a cute father & daughter. :)

adibahrisha said...

indeed. they are cute together especially the little one. she's so gorgeous!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...