Tuesday, November 6, 2012

Check Checklist Check Checklist!




Siapa kat sini boleh sebut topik kita hari ni laju-laju tanpa tersasul?
Eh tak test lagi ke? kejap yaaa...
Haaaa Cuba baca ni sebanyak sepuluh kali tanpa tersasul :


Check Checklist Check Checklist! Check Checklist
Check Checklist! Check Checklist Check Checklist! Check
Checklist Check Checklist! Check Checklist Check Checklist!


Waaaaaa good good good....pandai pun follow arahan.
Baguslah. Sebab Adeeb memang tak reti nak follow arahan ni.
kalau orang suruh buat, Memang Adeeb takkan buat
melainkan benda yang wajib yang sewajib-wajibnya dilakukan.

Bila nak bincang soal kahwin,
heeeee banyak benda tak buat lagi. Takpe.
Nama pun Miss Last Minute kan? Orang yang baru tunang je pun da nikah.
Inikan Adeeb. wahahahahaha masih tunggu Turn (Ayat pasrah jeee)

Relax je laaa eh korang kan??? Kejap lagi sampai la jodoh berumah tangga tuuu.. heheheh
Okay sudah cukup sudah dengan mukadimah pembuka bicara tadi.

Jom kita Check Checklist Check Checklist! Check Checklist Check Checklist!

Oh, Btw Post ini adalah sambungan bagi Post : Queen Last Minute - Adibahrisha



yaaaaa tau, almaklum laaa nama je pun da Queen Last Minute,
Upgrade dari Miss kepada Queen. heheheheh



JOm jommm chekidaut the update ;


Adibahrisha & Hidayat - The Wedding Story Cover.

Amacam kelas ke tak kelass kau jah siap bercover lagi bagi setiap checklist Update. hehehe ;)


12-10 Months Before Ceremony - BELUM
Tentukan tarikh & hari perkahwinan –
Booking for MUA (solemnization) –
Booking for MUA (reception) –
Booking for OPhotographer –
Booking for OVideographer -
Catering for Solemnization –
Catering for Reception -


9-8 Months Before Ceremony
Solemnization’s place –
Reception’s place –
Solemnization theme –
Reception theme –
Family theme for bride side – Colour yang saya tak berapa suka. Sape tau colour ape??
Family theme for groom side – DONE!

7 Months Before Ceremony
Listdown barang hantaran for both side - DONE
Beli Barang Hantaran - ALL DONE
Start cari baju nikah – Survey DONE
Start cari baju untuk majlis resepsi –NOT YET
Start cari kad jemputan reception –Survey DONE


6 Months Before Ceremony-
Buat tempahan Tok Kadi -
Emcee for majlis resepsi –
Mencari tukang cakap for both side -
Survey Nikah Favor -
Mendapatkan borang2 yang diperlukan – BORANG da dapat. Tapi belum Isi.
Mencari kompang – DONE
Renovate Rumah -


5 Months Before Ceremony
Membuat tempahan kad-kad jemputan -
Order bunga pahar - DONE
DIY Bunga Telur  - DONE (Will Update)
Order favor nikah & resepsi - PLAN
Entertainment for resepsi (slideshow, songs) -
Entertainment for nikah -
Pengapit lelaki -
Pengapit perempuan -
Guestlist -50% mesti siap - 100% Belum Siap
Mencari kasut nikah -
Mencari kasut sanding -
Memikirkan konsep walkaway -
Memikirkan konsep centerpiece -
Menentukan flowergirls -
Survey kek untuk majlis resepsi -



Nampaknya nak kire dari secara percent nya, memang 90% Tarak buat apa. 
Ayooooo aka, apa macham mau kawin niiii apa  pun tara buat,
MasyaAllah ini macam manyak susah laaaa akaa..... 
Kasi Gear up sikit la akaaaa, kalau selalu bawak gear 1, kelajuan 0 Km/J - 2 Km/J jeee, 
Lepas ni Masuk laaaa gear 2 pulak. biar laju sikit.
Boleh ka aka??
(Okay aku anggup jap)
Ada boleh ka aka?? 

P/s : Ce try baca guna lagu abang bangla sikit ya adi manissss....

Okay la cukup la update kita pada hari ni. 
Saya Adibahrisha, melaporkan bagi 
Berita The Wedding Story Channel.




Adibahrisha





Sekian Terima Kasih











3 comments:

daza09 said...

-_-'

daza09 said...

-_-'

FarizAtie said...

mana tau anda bertuah untuk perkahwinan anda
jemput join
http://miszatie.blogspot.com/2012/10/1st-contest-for-b2b.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...