Friday, March 28, 2014

Meet Our lil One - 2D Scan




Hi korang,

Sekali lagi, ini adalah post tertangguh sejak birthday Adeeb 19 March 2014 hari tu. Happy Belated Birthday to me!

Tak sangka cepat masa berlalu.  Tetiba dah 24years Old. Hope not too young to have baby.
Pada tarikh ini Adeeb da pun masuk 27week and 1 Day which mean another 90days to go! Chaiyokkkk sweetie pie! Keep growing and be healthy!

Kebetulan pulak waktu birthday Adeeb tu memang ada appointment monthly check up di clinic.

So everytime Adeeb going for check up dorang akan print kan 1 copy 2D Ultrasound scan for me. So nampaklah sijantung hati anak umi sedang sibuk menendang. So far I have not done our 3D & 4D yet disebabkan kekangan masa Adeeb dan suami.

Kalau siapa-siapa ada info tentang clinic yang buat 3D & 4D area KL and Gombak, Please lemme know. Preferable kalau tak perlu buat appointment. Walk in je.
 





Okay yang atas ni, adalah scan yang pertama kami buat untuk check lil one. Masa ni, Adeeb and Husband tak berapa nak nampak sangat. Kat mana baby. But doctor ckp, Ni hah da ade baby! hahaha kompius aku. Tapi we all angguk je lah. Doctor lebih arif.




This photo was taken 03 February 2014 lebih kurang plus minus 4 month lah umur you, lil one. Nampak tak anak umi yang sorang ni? So small. But you are so active. during this time, Doktor Norliza, terkejut that you are so active. When she move the scanner to the right, you go left, When she go left, you go right. Main hide and seek with umi and baba ya sayang? you soooo notti ya.





Disebabkan awak active, Dr. Norliza keluarkan sekali gambar your leg. nampak tak atas ni? Amboiiii kemain ya anak umi ni. Semenjak tu, you memang active lah! Pendek kata, siang umi bangun, you da say 'Morning umi! Assalamualaikum baba! Lets go jogging!'

you akan jog sampai you letih. then you sleep. Bila tengahhari sikit, you akan main tenis. Umi rasa macam, Okay fine, anak umi tengah exercise. Bila petang sikit, you da start nak main football. tak pun swimming kot. kan baby? But I dont mind. Umi enjoy bila you move.

Bila malam menjelma, time ni, you da start dengar slow music. you gerak slow-slow. but sometime, umi cant sleep cause you keep on moving excitedly tell your baba your schedule of the day. 
Baba pun, 'Wow anak kita tendang lah umi!' 
Apologize him, he dont know that you are actually trying to communicate with him.
LOL







Okay, this is your latest photo! Jengjengjeng! you are big now honey!
Time ni, Bila Doctor kat Klinik Ibu dan Anak scan you, you haiyyyakkkk scanner doctor tu.
Umi rasa maybe you tengah exercise. Tapi doctor tu mesti rasa you tengah berlatih Kung fu time ni.
Sebab kemain you punya kick tu sayang. ;)

Okay lepas seminggu umi pergi scan you, 
Okay kali ni, pattern schedule you dah berubah, you active when umi tengah Free.
You understand umi better now ya? Sorry lil one, umi lil bit busy nowadays.

Tender and Quotation need me more.
But I never forget you, I know you trying to seek my attention sometime.
And trying to get my permission to move actively.

'Hello umi, boleh tak saya nak exercise?'
Lepas tu umi akan usap you to say YES!
Then baru you start Kick-ing me like non stop.

Ni pun waktu umi type ni, you tengah buat gymnastic kot.
rasenye mcm you pusing 360  degree to the left and right. Up side down. Fuhhhhhh

Fuhhhh Fuhhhh.
Oh ya, nenek belah umi and baba keep on asking us,
anak ni apa gender dia?
Umi tak nampak lagi your gender, but we prepare unisex punya barang.
Tak da pulak we all buy pink, takut haru jeee if you are a boy.
And we all pun xde barang blue, Kalau tak haru jeeee if you a girl.

hahahaha.
Okay lah sayang, umi nak start buat tender semula. Lunch hour dah habis.
Umi ada submission Monday ni. JKR & KWSP.
Big tender baby!
Wish us Luck!

Okay lah itu je buat masa ni.

See you later.



Love, Umi.






















No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...