Tuesday, April 15, 2014

Mummy to Be checklist Version ii












Hello visitor, jom checkidaut checklist Adeeb yang entah la, macam tak berubah je. sama je mcm tu la kot. xde yang menambah dan tak de pulak yang berkureng. Tak pastilah apa lagi yang tak settle untuk barang-barang baby ni.

On-The-Go 
Infant car seat (carrier) - Done
Stroller/Travel System - Done
Front carrier or backpack  - Done

Beds and linens
For this I beli one set Brand Baby Love. Mudah dan settle!
Pillow - Done
Bolster - Done
Comforter -  Done
Mattress - Done
Two to three fitted crib sheets - Done
Four or more receiving blankets for swaddling baby - Done
Waterproof crib liners - Done
Nursing Pillow - Done


Diaper Duty
Diapers -
Baby wipes - Done
Diaper pail -
Diaper bag - Done Simple Dimple XL Diapers Bag

Clothing
Sleeping outfits -Done
Onesies - Done
Small baby cap -Done
Socks/booties -Done and over-done
Soft, comfortable daytime outfits - Done

Feeding Time
If you're planning to breast-feed: 

Nursing bras and pads - Done
Breast pump - Done Tommee Tippee
Bottles equipped with newborn nipples - Done Tommee Tippee
Bottle brush - Done
Cloth diapers or burp cloths - Done
Sterilizer - Done Tommee Tippee Steriliser

Bath Time
Plastic infant bathtub - Done will be using bathtub age 14years old. Masih lagi in good condition.
Soft hooded towels - Done
Baby washcloths - Done
Baby body wash that doubles as shampoo -Done
Pair of blunt-tip scissors or baby-sized nail clippers -Done
Soft brush and comb -Done
Baby lotion -Done
Natural baby oil -Done
Digital Thermometer - Done


Keeping Baby Happy
Pacifiers - Not sure about this. haven't decide on this. Xmahu dia bergantung dengan pacifiers.

Okaylah. Adeeb rasa ini sahajalah buat masa ni. Im sure banyak lagi barang yang adeeb tak list kat sini. Itu tak apa. soon Adeeb akan hupdate untuk next entry. 

Bila tengok balik checklist ni, baru sedar. Rupanya barang baby ni, nak get ready macam waktu kita nak kahwin-kahwin dulu. Haaaaa bagi yang mahu mendirikan rumah tangga tu, mungkin checklist yang ini lebih sesuai untuk anda : http://adibahrisha.blogspot.com/p/wedding-checklist.html

Alright semua, masa untuk keluar dari blog. Will update soon. Bye Semua.

Assalamualaikum.

Yang Benar,
Mommy-To-Be
AdibahRisha

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...